ד"ר קרן !

titi11

New member
ד"ר קרן !

אינני יודע אם שאלה בנושא כולסטרול זה לפורום שלך, אבל אני אם ניתן לקבל תשובה אני אודה מאד (כרגיל:)- אז - בנושא רמות כולסטרול. כאמור - אני בן 39, בריא (למעט תת פעילות של בלוטת התריס נוטל L-Thyroxin) לא מעשן, עוסק בפעילות גופנית שוטפת. סובל מרמות גבוהות של כולסטרול באופן קבוע (בממוצע כ 350, אם לא בטיפול שוטף). מזה כחצי שנה אני מנסה (בהצלחה) להוריד את רמות הכולסטרול רק באמצעות שמירה קיצונית על תזונה מסיעת ופעילות גופנית). בבדיקה שערכתי בימים האחרונים נמצאו הערכים הבאים של כולסטרול בדם – (בערכים המקומיים שלהם): כולסטרול כללי – 7.96 כשהנורמה 3.5 עד 5.2 HDL - 1.71 כשהנורמה 0.91 עד 1.29 LDL - 5.07 כשהנורמה 1.81 עד 4.91 האם בגלל הרמות הגבוהות גם של HDL הקריאה הזו תקינה ??? או שיש לנקוט באמצעים תרופתיים? כיוון שמעבר להישג (היציב) הזה, לא ניתן בתזונה להשיג יותר. השאלה בעצם, האם אלו רמות תקינות או לא? תודה רבה מראש (כרגיל:) חיים

זה נורא גבוה, זה גנטי

וזה לא ירד לא עם פעילות גופנית ולא עם דיאטה. זה שה-HDL גבוה לא עושה את זה תקין. בד"כ לאנשים עם כולסטרול כה גבהו יש גם HDL גבוה. אתה חייב טיפול תרופתי ומהר. יש סיפור משפחתי כלשהו?

titi11

New member
כן ! ד"ר קרן זה אכן גנטי, יש

היסטוריה מישפחתית בנושא. אז אני מבין שמחייב טיפול תרופתי. איזה תרופה הכי יעילה בשוק כיום, ובאיזה מינון? שוב תודה !:) אגב - גם תוצאות הטריגליצרים חריגות - (בערכים שלהם)- 2.6 כשהנורמה בין 0.64 ל 1.94 ובאותו הקשר שאלה, האם יכול להיות שהעובדה שאני צורך מידי יום שמנים בריאים כמו שמן זית ושמן פישתן ושמן מגרעיני ענבים (כף מכל אחד) ואומגה 3 (בטבליות שמן דגים) - תשפיע על רמת השומנים בדם? כלומר על הקריאה הגבוהה הזו? תודה חיים

כולסוטרול כזה לא ירד בצורה

דרמטית מאכילת שמנים למיניהם, גם לא אתרים... נכון שתמיד טוב לבחור בשמנים הבריאים, לא רוויים וכו'.. רק תזכור שצריכת הרבה שמן, גם אם הוא בריא, לא ממש עושה חסד לרמת הליפידים. אומגה 3 יכול לסייע בהורדת הטריגליצרידים, אבל אני מניחה שהטיפול להורדת הכולסלטרול ישיג א\גם האת זה. בארץ, מטעמי חיסכון, נותנים סימבסטטין כתרופה ראשונה, היא גנרית וזולה ועובדת יפה מאד. יכול להיות שבבולגריה אפשר לקנות אטורבסטטין בזול היא תרופה יותר יעילה.

שמעתי וגם ניסיתי

אתה כבר לא טיטי, אלא חיים? זה מצחיק מה ששם עושה. התמונה המנטלית שנוצרת מאחרוי השם טיטי שונה לגמרי מזו שנובעת משם חיים. what's in a name, שאלה שייקספירית.. קרסטור הוא הקיד החדש יחסית בבלוק. סטטין מאד פעיל שאסטרה-זנקה שווקה באגרסיביות, עד שאולצה ע"י ה-FDA להחמיר את תווית ההזהרה שלה לגבי תופעות לוואי. על כל פנים, מאד חזקה. מציעה לא להגיע אליה לפני ליפיטור שיש לה בכל זאת ותק של 10 שנים בשוק.

למעלה