ד"ר קרן שלום רב

zippy22

New member
ד"ר קרן שלום רב

אשמח אם תוכלי לתת לי רקע על המושגים : T3 T4 TSH אני רוצה להבין מה המשמעות שלהם ומה זה אומר כשהמספרים שלהם מעל טווח הנורמל ומתחת טווח הנורמל. בתודה מראש

משמעות המושגים

שלום ציפי. ראיתי שאת בכל זאת יודעת משהו על הנושא. בכל מקרה, היום אני כבר עייפה מהשלמת הפער שהצטבר לי במהלך העדרותי. אין לי כוח להתחיל הסברים מפורטים. בקיצור נמרץ, T4 ו-T3 הם ההורמונים שהבלוטה מייצרת. הבלוטה מפרישה בעיקר T4 שהופך ל-T3 בפריפריה. כל ההפרשה הזו קוראית תחת הפיקוח של בלוטה אחרת שנקראית ההיפופיזה (יותרת המוח), שמפרישה TSH. כאשר קיימת בעיה בתפקוד הבלוטה והיא מתקשה להפריש את ההורמונים שלה (או שהיא חסרה חלקית או לגמרי בגלל כריתתה), ה-TSH יעלה כמעין נסיון של הגוף לדחוף את הבלוטה להפריש בכל זאת כמות תקינה של הורמונים. לעומת זאת, אם הבלוטה מאיזו סיבה מתחילה "להשתולל" ולייצר את ההורמונים האלה בצורה לא מבוקרת ועצמונית (כמו בסוגים השכיחים של פעילות יתר), נראה ירידה ב-TSH, כי הגוף קולט שאין צורך לגרות את הבלוטה להפריש מאחר והיא כבר עושה זאת די והותר. Capito? (חזרתי מאיטליה)!. תוכלי למצא הסברים הרבה יותר מפורטים באתר החברה האמריקאית לבלוטת תריס שקישורו נמצא בעמוד השער של הפורום הזה.

למעלה