ד"ר סמואל אליהו

akunh123

New member
ד"ר סמואל אליהו

שמי עופר ויסוקר ואני אחד מאלה שאני מכנה "נפגעי ד"ר סמואל". הודעה זו מיועדת לעזור לי לפעול בכל דרך אפשרית למניעת הפגיעה שהאיש הזה גורם מדי יום להורים ולילדים - ואני מתנצל מראש על אורכה. את ה"פגישה" הראשונה שלנו בתביעה המקורית לפני כשנתיים וחצי פתח ד"ר סמואל בשאלה החביבה עליו "איך אתה יודע שהילד שלך אוטיסט ולא מפגר?" המשיך ושאל את אישתי ואותי "למה שלא תוותרו על הגשת התביעה כי זה יפריע ליואב בצבא"(!) ו"למה שלא תוותרו על התביעה - אתם יודעים שהמדינה במצב כספי קשה" ועוד כהנה וכנה פנינים מבית מדרשו. כאשר ההרגשה במשך כל הפגישה היא כי אנחנו מוחזקים בבחינת מי שמנסים להוציא כספים במרמה מהמדינה כל עוד לא נוכיח אחרת. בפועל קבע זכאות ללא רטרואקטיביות. לאחר הפגישה שיצאתי ממנה המום הייתי נחוש לפעול כנגד המשך העסקת ד"ר סמואל אליהו כרופא בבל"ל. בפועל לאחר הערעור שהגשתי בזמנו (שהתקבל) - העדפתי להשקיע את האנרגיות בדברים אחרים - ולפני כחודשיים שילמתי את המחיר. את הפגישה השניה שלנו שב ופתח ד"ר סמואל בשאלה החביבה עליו על האם יואב מפגר ולא הצליח להסביר מדוע זה רלוונטי כאשר בפניו מונחים אבחונים על אוטיזם מכמה רופאים כולל מהמכון להפתחות הילד המקובל על הבל"ל, אבחונים המקנים לבני זכאות לגמלה בשיעור 100% ללא תלות בשאלה אם הוא סובל מליקוי נוסף. ד"ר סמואל היה קצר רוח, גס ולא אדיב כבפגישה הראשונה. הפגישה עצמה עלתה לטורים גבוהים והסתיימה בצעקות (הדדיות), כשד"ר סמואל למרות האבחונים הברורים ובניגוד לחוק מסרב לאשר את הגמלה, דורש אבחונים נוספים ומופרכים, מסלק אותי מהחדר ומאיים לקורא לשוטר אם לא אצא ומודיע לי שהתיק שלי "מעוכב" ולא מטופל והוא יועבר לירושלים. הכל כמובן כשבני מסתובב בחדר ומביע את מצוקתו מהסיטואציה בדרכים שאנו מכירים שהילדים שלנו מביעים בהן מצוקה. בהמשך לפגישה המשמחת הצלחתי להביא לקבלת ועדה חדשה בסניף אחר במסגרתה אושרה זכאות בני להמשך הגמלה. במשך השנים כשהסתכלתי בפורום ראיתי הרבה תלונות על ד"ר סמואל. משיחה עם בכירים בביטוח הלאומי אני מבין שהיו עליו גם תלונות בעבר. מטרתי - להביא להפסקת כהונתו של ד"ר סמואל בביטוח הלאומי. מטרה קשה, אני יודע, אבל אני מרגיש שאני חייב את המאבק, על מנת למנוע את הסבל הזה מכולנו (יש לנו מספיק טרדות אחרות על הראש). לכן בכוונתי לפתוח במאבק שראשיתו מכתב אל הביטוח הלאומי ובו דרישה לקבלת תשובות ונקיטת צעדים כנגד ד"ר סמואל , אליו יצורף תיאור מפורט של ההתעלללות שהעביר אותי ואת אישתי שתוארה לעיל בקליפת אגוז. אני פונה אליכם - לכל מי שעבר חוויות דומות ומבין שלא צריך לשתוק - אנא העבירו לי תיאור מפורט ככל האפשר של תלונותכם. על התיאור לכלול פרטים מדוייקים ועובדתיים על השתלשלות העניינים (ולא סתם "גידופים"). על התיאור לכלול פרטים מזהים. פרטים אלה לא יועברו על ידי לאיש (מלבד לביטוח הלאומי). טיוטת המכתב שלי - לפני שאשלח אותה - תועבר לעיונו של כל מי שתיאורו יכלל במכתב. אנא - אינני זקוק לתגובות של הציניים ואלה שסבורים ששום דבר לא יעזור. אני את הפניה שלי ואת המאבק הולך לעשות - בין אם יצטרפו אלי אנשים ובין אם לאו - בין אם המאבק יצליח ובין אם לאו - אני בטוח עם זאת שיהיה משקל רב יותר למכתב המתעד תלונות רבות ולא מכתב שיכול להיתפס כמשהו אישי שיש לי נגד הד"ר הנכבד. אנא, עשו מאמץ שאולי יחסוך מאחרים את עוגמת הנפש הכרוכה בהיכרות עם הרופא המכובד. מספר הטלפון שלי לכל מי שמעונין לדבר 050-7725077. (יכול להיות שחלק ממכם מכירים את השם שלי מתוקף היותי יו"ר הנהלת הגיל הרך באלו"ט - לכן אני רוצה להדגיש - המאבק הזה הוא מאבק פרטי שלי שאינו קשור לאלו"ט. הוא גם לא קשור למאבק בגזירות החדשות שהבל"ל גזר במטרה למנוע מתן קצבאות מילדינו - מאבק שמנוהל באופן אחר). עופר. |

דן להב

New member
"למחוץ את השרץ"

איני מכיר את סמואל הנ"ל אישית וכל שאני יודע עליו הוא מהפורום ומשיחות עם הורים. אני זוכר את המקרים הרבים שבהם ביקשו הורים שנפעל כדי שהוא וכדוגמתו לא יפגעו בנו יותר. המאבק שלך ושל הורים אחרים שהצטרפו אלייך הוא פרטי אולי אבל הוא מאבק של כולנו, סמואלים כאלה יכולים להיות בכל מקום, התחושה של רופאים שכמותו שחוכמת היקום בכיסו כייון שלמד כמה שנים יותר מאחרים מעבירה בי גועל. צריך לקחת אותו כמקרה ביקורת, לראות כיצד הסתדרות הרופאים, בטל"א ומוסדות אחרים יכולים להתמודד עם ביקורת של הורים ותקשורת כנגד רופא שמתעלל בהורים ובילדים. אני רואה במעשים שלו התעללות בחסרי ישע. עופר, אתה יודע שאעשה כל שביכולתי לעזור, יש לי כמה רעיונות שעדיין לא הבשילו למשהו מסודר נדבר עליהם ביום ראשון כמדומני... אני מקווה שהורים רבים יבואו ויצרו איתך קשר. למאבק אין קשר לאלו"ט, הדגשת את זה ואני מדגיש את זה גם בשמי. זה חייב להיות אישי .

אור לנו

New member
כל הכבוד עופר

אני שולחת לך מסר. גם אנחנו מנפגעי ד"ר סמואל - גם אותנו הוא שלח להביא עוד אבחונים מופרכים. הוא אדם רע וחסר רגשות. אני התלוננתי עליו בסניף הראשי בירושלים וקיבלתי מהם תשובה שהתפקוד של הועדה שהיינו בה והוא בראשה היה תקין ולגיטימי שהתבקשנו להביא עוד אישורים. האבסורד הוא שקיבלתי מהם מכתבים שהנושא בטיפול עוד אחרי שאישרו לנן את הגימלה - לקח להם חודשיים וחצי לאשר לנו אותה. בכל מקרה, בהצלחה.

meirmcp

New member
הנבלות ביטוח לאומי בונים על זה

שיהיו הורים שכתוצאה מהקשיים שמערימים עליהם , וייתרו כך המדינה המפגרת שלנו חוסכת לה אלפי שקלים בשנה על גביהם של אלה החלשים שלא יודעים או לא יכולים להגן על עצמם או לשמור את זכןיותיהם מאיר

vered73

New member
אין סמכות עליונה על הבטלא עצמו?

בזמנו החליטה מנהלת סניף קופח מסוימת לחייב אותי על תשלום נגד החוק. לא הסכימו להקשיב לי. פניה אחת למבקר המדינה הסדירה הכל. תוך ימים ספורים. לכן אני מאמינה בגוף זה מלבד הדוחות שהוא מוציא. יש מקום להתלונן. כך גם קרה עם סוכן ביטוח שמכר לי פוליסה חודש לפני שאסור היה למכור אותה. הוא לא עבר על החוק אך עבד שלא בתמימות לב והמדינה עצמה תבעה אותו וסחבה אותו 3 שנים בבית משפט. אני חושבת שהמדינה היתה מעדיפה שילדינו לא היו קיימים בכלל. בטח שלא ד"ר סמואל אם כי לשמחתי לא ישב בועדה שלנו. למרות זאת, לפעמים אפשר להזיז כסאות. חייבים למצוא גוף גדול יותר. אני הייתי אוספת כמות רצינית של הורים ופונה לעיתונות במקביל. בסופשבוע האחרון פרסם מעריב כתבה נרחבת על חוסר רצון הקהילה לשלב בתוכה את החריג. ידיעות רק מחפש משהו פיקנטי פי אלף מכך. וזה יעזור לאינטרסים של כולם פה ובמיוחד הורים לילדי PDDNOS שדופקים אותם עם הקצבאות. אשמח לשמוע מה דעתך.

אמא יעל

New member
"בשביל גמלה צריך לסבול"

ציטוט של דר סמואל. מצטרפת אליך, אעמוד בקשר טלפוני.

rafiek

New member
גם בלישכת הבריאות

יש פקידים שמשכתבים באופן שרירותי את החוק --בנושא של פטור מאגרת רישוי ותו-חניה לרכב נכה. בלשכת הבריאות יושבת רופאה בשם עפרה חבקין שהחליטה לדחות בקשות של ילדי PDD לפטור מאגרת רישוי וקבלת תו-חניה. לטענתה, אם הילד "הולך בכוחות עצמו" - אז אין הוא ממלא את הקריטריון של "תנועתו בדרכים ללא רכב עלולה לסכן את מצב בריאותו". וזאת אף על פי שמוגשת לפניה חוות דעת רפואית ובה כתוב שאכן יש סכנה לילד בדרכים. הוא אמנם הולך בכוחות עצמו אבל יחד עם זאת יכול -פתאום- לפתוח בריצה לכיוון הכביש... או להפיל את עצמו על הכביש ולסרב להמשיך בדרך.. אם זאת לא סכנה, אז מה כן? ובאיזו סמכות היא מגדירה מחדש את החוק?

vered73

New member
כך בדיוק המצב אצלנו, ודוקא אנחנו

קיבלנו אישור לתו נכה לרכב (גם משתייכים לרמלה). מה שהפתיע אותי מן הסתם היה שקיבלנו עד גיל 4 בלבד, למרות שכאשר הילד קיבל את האישור הוא גם היה מתהלך (והדוח העיד שמצבו הקוגניטיבי ממש לא טוב, כמעט טוטאל לוסט). טוב, עוד סיבה להמשיך למלא לוטו ולא לבטל את כרטיס הפיס.

האר

New member
תן לי קצת זמן

לעבור את התקופה של תחילת שנה, ומסגרת חדשה, ובעז"ה (בלי נדר - כמו שאנחנו נוהגים להוסיף) אני אשתדל להעביר לך את פרטינו. לא היה לי כוח להתחיל במלחמה הזו לבד, אך להצטרף אני מקוה שיהיו לי הכוחות.אני לא אוהבת לרדוף אף אחד, ובטח לא לפגוע בפרנסתו של איש. אבל, במקרה הזה אני מרגישה שזה עוול משווע עבור משפחות כמו שלנו לעבור את מסע העינוי וההשפלה הזה.

laura ashley

New member
עופר, אני לא מכירה את

המפלצת הנ"ל אבל גם אני קראתי פה בפורום סיפורי אימה עליו. אני מחזקת את ידייך במאבק, ואני בטוחה שבהתארגנות מתאימה ועבודה נכונה ( קודם כל- תתלוננו עליו בהסתדרות הרופאים ! ) תצליחו לסלק את התיעוב הזה ולמנוע ממנו להמשיך להציק למשפחות כמונו. בהצלחה !!

אורזיגל

New member
אמנם איני מכירה את הד"ר הזה, אך

מזדעזעת כל פעם מחדש לקרוא על מעלליו כאן בפורום ומדרך החתחתים עימה נאלצים להתמודד הורים "הנופלים" לידיו. מחזקת את ידיך ואת ידי ההורים האחרים, במאבקכם הצודק לסילוקו של האיש הרע הזה, משורות בל"ל.

rain man 2006

New member
מה פתאום אוטיזם?

באיבחונים שהבאנו לד"ר סמואל כתוב "הפרעה בספקטרום של האוטיזם". בסיכום שלו הוא כותב שבננו אובחן על "ספקטרום ה-PDD". הבנתם? הספקטרום הוא בכלל של PDD, שזה משהו אחר, לא אוטיזם ודומיהם. חבר'ה, מצבנו הוחמר הבוקר כששר האוצר הודיע על קיצוץ בקצבאות ביטוח לאומי כולל גמלאות על נכויות. לביטוח הלאומי נוח להחזיק אדם כמו ד"ר סמואל שחוסך להם הרבה הוצאות.

vered73

New member
לא יצא לפועל כי לשס הרבה מנדטים

ותמיד מחזיקים את הממשלה ב***ים.

מבריאה

New member
הבהרה במונחים

קיימות מס' הפרעות התפתחותיות בבסיסם עומד הקושי בתקשורת עם הסביבה. תחת הסווג PDD קובצו 5 לקויות : הפרעה אוטיטית autism disorder הפרעת רט rett disorder הפרעה דיסאינטגרטיבית של הילדות helet syndrome הפרעת אספרגר asperger disorder הפרעה התפתחותית נרחבת אחרת p.d.d.nos = perversive develepmental disorder לא נכון לומר שילד הוא PDD, יש לנקוב סאחת מחמש הלקויות שאחת מהן יכולה להיות PDD.nos ובמילים אחרות - ספקטרום האוטיסטי וספקטרום ה PDD הוא אותו דבר ולכן הכוונה שהילד נמצא בספקטרום ויש לקבוע מה האבחנה שהיא אחת מחמש הלקויות. תמר

מצטרפים למאבק נגד המפלצת!!

עופר שלום בזמנו אני ביררתי מול עו"ד האם ניתן לעשות מולו משהו על העוול שהוא גורם לאנשים וגרם לנו אישית והוברר לי שאין שום דרך לפעול נגדו, סך הכל הוא משרת את האינטרסים של בט"ל ולכן הם עומדים מאחוריו ומגבים אותו. מיד עם חזרתי מחו"ל אשלח לך מסר עם כל הפרטים על הועדה שהיתה לנו איתו, כמו כן, אני אעביר אליך טלפון של מי שמרכזת את הורי ה-PDD ברמת השרון (ורדית שמה), כמעט כל הורי רמת השרון הם מנפגעי סמואל וישמחו להצטרף למאבק. המאבק מבורך וכל הכבוד, אנחנו מצטרפים.

אשמח לעזור, למרות שאני

לא מנפגעי ה"שרץ" כמו שכתב דני, ואצור איתך קשר, יש לי רעיונות... ואם שכחתי, (אני מוצפת...) אז תתקשר... 0523-641177

daphnar

New member
צרף גם אותנו לרשימה.

אנחנו סבלנו את סמואל ב-2 ועדות : לפני 4.5 שנים ולפני 2.5 שנים. ובאפריל השנה, ללא כל הודעה הפסקנו לקבל את הגמלה. אנחנו צריכים להאריך את הזכאות, אבל עדיין לא אזרתי כוחות להתמודדות מולו... גם אותנו הוא שאל בדיוק מה ששאל אתכם, על הצבא, ו"לא חבל לאבחן אוטיזם?" ועוד ועוד. נבזה כזה.. אצור אתך קשר טלפוני.

vered73

New member
מעניין מה הוא שואל משפחות חרדיות

אם גם אותן הוא שואל על הצבא. זה עוד לא זכור לי שקראתי כאן. אני בשוק.

האר

New member
נדהמת וכואבת

למען ההגינות - כן, אנחנו משפחה חרדית עם 2 ילדים על הספקטרום. אני לא מגיבה וכותבת הרבה בפורום, אך מאז שגיליתי אותו לפני מספר חודשים, אני קוראת בו מדי יום. אני מודה שלמקרא תגובתך הצינית והכ"כ לא עניינית, ייתכן שעלי לשקול האם באמת יש מקום גם למשפחות כמונו בפורום. ודרך אגב - זה לא הפריע לד"ר סמואל המכובד להוציא לנו את הנשמה. חבל שמדיון בנושא כאוב וחשוב מגיעים למחוזות לא רלוונטים כלל.

vered73

New member
יקירתי

נמחקה לי בטעות התגובה (לחצתי על הבר הלא מתאים), מקווה שהתשובה לא תבוא פעמיים. קודם כל אם את חשה שאין זה מקומך פה - זה לא קשור לדבריי ולתגובתי. אני פעילה מאד בקרב ההורים ולפני שנה וחצי אף יכלת למצוא את דברי בדיון על האוכלוסיה הערבית, כתומכת בשוויון הזכויות לכל המשפחות עם ילדים אוטיסטים. זו לא השוואה בין קהילות, זה רק להראות לך שאת מחפשת בעיות איפה שאין. ולענייננו: קודם כל ברצוני לידע אותך, כי אמנם את קוראת בפורום אבל כנראה לא לאורך זמן רב, שחלק ממשפחתי חרדי הדוק. סבתי היתה ילדה 10 מתוך 11 בבית חרדי, וסבתא רבא שלי עלתה לישראל אלמנה עוד מציונות (בשנות השלושים) לאחר שסבא רבא שלי מת על קידוש השם (ביודעו כי הוא מותיר מאחוריו 11 ילדים יתומים). לקחת את המשפט הבודד שלי וניפחת אותו לגמרי: אני חושבת שאין זה מן הענין לשאול אדם על אורח חייו בהקשר לילדו האוטיסט, ולהשתמש בכך כמניפולציה זולה למניעת משאבים כלכליים המגיעים לאותו ילד עבור טיפול הולם. חברותי מהקהילה הדתית וכן החרדית, סיפרו לי לא אחת על מקרים בהם הילדים האוטיסטים סבלו מנידוי חברתי והזנחה במספר קהילות, ולעומת זאת קהילות אחרות בהן רב הישיבה דאג לקרב את הבנים לתורה ומצוות. (לא סיפרו לי על הבנות) אני חושבת לעצמי האם גם הרחיק לכת עם אנשים חרדים וניסה לעקוץ ולהפעיל מניפולציה בנושא החברתי, שכן קהילה דתית היא קהילה מאד הדוקה בה כולם יודעים הכל על כולם. ואם יש משהו שהוא בלתי נסבל הוא אדם חילוני (אין לי מושג לגבי הרופא הזה אך כך נראה לי כי אין לו טוהר מידות לחלוטין אז דתי הוא בטח שלא) - הולך ומבקר את חיי הקהילה החרדית. הגבתי במשפט בודד, שכל כוונתו היתה היא "מענין מה מידת היצירתיות, במרכאות כפולות, של אותו רופא" וזאת - בהחלט בסרקזם. למען ההגינות מהצד שלי - אוסיף ואומר שלו היית קוראת כאן במהלך השנה וחצי האחרונות שכן ציינת שאת קוראת בפורום זה הרבה, היית רואה שתקפת את האדם הלא נכון. אבל מ-מ-ש הלא נכון. אני מציעה שתבדקי אצלך מדוע יש לך עוינות כלפיי. זה בטח לא מהמשפט הזה. ואחרי הכל, אנחנו לא חברות, רק "חברות למועדון". אם אינך חשה בנוח כאן, הרי שאין לך יכולת לקבל אנשים שונים ממך בדיעותיהם ובמעשיהם. גם מבחינתי, לא כולם חבריי כאן, ולהיפך. אז קחי לך זמן לחשוב, זה בדיוק החודש הנכון, על כעסים שיש לך כלפי אנשים שיש להם מספיק מהעולם הגדול, ולא מחפשים גם ממך. תודה.

למעלה