ד"ר מירי כץ

doris12

New member
ד"ר מירי כץ

יש לנו בחודש הבא תור לד"ר מירי כץ דרך מכבי. אשמח לקבל המלצותיכם לגביה, והאם עדיף לפנות למישהו אחר? תודה - אמא מאוד מאוד מודאגת.

doris12

New member
הרחבת הנושא - מירי כץ

רציתי להוסיף שמדובר בילד בכיתה א' שאובחן גם עם רגישות יתר לחמשת החושים פרט לראיה. יש לו קשיי התארגנות והוא מטופל בריפוי בעיסוק וספורט טיפולי. החשש שלי הוא מהריטלין

לא מבינה

האם יש לילדך ליקוי סנסורי? אם כן, מהו ומי אבחן אותו, וחשוב יותר, כיצד אתם מטופלים? מדוע יש חשד גם להפרעת קשב וריכוז?

doris12

New member
תודה על התגובה

יש לו ליקוי סנסורי, הוא אובחן ע"י מרפאה בעיסוק במכבי. ובמסגרת סדנת הורים שהתקיימה בנושא ביצענו טיפול בבית בלבד עפ"י הוראות המרפאה בעיסוק. זה היה טיפול של שבוע ובמסגרתו ביצענו עיסויים ודחיסת מרפקים, התכרבלויות ומשחקי כדור. בנוסף היה מטופל ב-10 טיפולים של שיאצו במסגרת הקופה. בהתאם לשאלון הסנסורי שמילאנו התברר כי רגיש מאוד לרעשים, ריחות וטעמים וגולת הכותרת זה תחושתיות יתר. החששות להפרעות קשב וריכוז זה מחוסר היכולת שלו לשבת בכיתה וגם בבית, תזוזתיות יתר קשה לו להעתיק את החומר מהלוח. חייב עבודה של אחד על אחד כל הזמן. חוסר התארגנות וכל רחש קל שמוציא אותו מהריכוז. קשה לי מאוד להצביע כאם חד משמעית על הפרעות קשב היות וקיימת לו הבעיה הסנסורית. ואשמח מאוד לטפל בטיפול אינטנסיבי יותר, רק שבשלב זה אני רוצה לבדוק את נושא הקשב על מנת שלא ליצור אצלו פיגור. היות ואני מחוברת רק בחמשת ימי העבודה, אשמח לקבל תגובה מהירה ככל האפשר בתודה מראש - דוריס

בין ליקוי סנסורי לADHD

לא ברור לי למה טיפול של שבוע? איזה טיפול אתם מקבלים עכשיו? אם לא נגמר הטיפול בליקוי הסנסורי, אני ממליצה לכם בחום לפנות להמשך טיפול. יהיה לך מאוד קשה לבדוק את נושא הקשב עם ליקוי סנסורי פעיל. אך את מוזמנת לנסות. בברכה שרון

zivadina

New member
נסיון להסביר

בגילאים הצעירים קשה לאבחן הפרעת קשב בגלל בעיות התפתחותיות שונות. אני משערת שהמרפאה בעיסוק שלנו, שרון שני גונן, חוששת שלא תוכלו לאבחן בוודאות הפרעת קשב כאשר יש בעיות סנסוריות שהן בעצמן גורמות לבעיות בקשב, ללא קשר להפרעת קשב ורכוז. את מוזמנת לקרוא אצלנו על הפרעת קשב בגילאים הצעירים ולהפנות ביום ה' שאלה על הילד שלך לפסיכיאטרית שלנו, ד"ר איריס מנור, אשר תייעץ כאן בסוף השבוע.

doris12

New member
אשמח לעשות זאת.

לצערי הרב, הטיפול נעשה במשך שבוע בלבד היות ואסף הגיע לגיל 6 והמרכז להתפתחות הילד בבני ברק לא ממשיך טיפולים אצלהם מעל גיל 6. ניסיתי למצוא מרפאים המטפלים בויסות תחושתי והמקום היחידי שמצאתי הוא באיזי שפירא - רעננה שמאוד מרוחק לי. אשמח לקבל רשימה של מטפלים באזור ר"ג והמרכז. ובשמחה לדחות את האבחון ל-ADHD. הילד כים בכיתה א' והמור לוחצת לאיבחון נוירולוגי. נכנסתי לקישורים שצרפתי לי הבמאמר של ד"ר צוקרמן מתייחס לחוסר ברזל - בהחלט נורה אדומה שנדלקה לי היות ובני סובל מחוסר ברזל וקצת הרבה הזנחתי את הנושא. דבר שיטופל מיידית. תודה על העזרה הרבה - דוריס

zivadina

New member
המעקב המומלץ

מומלץ לעקוב אחריו בעזרת רופא להתפתחות הילד או רופא ילדים, שיש לו ראייה כוללנית של מצב הילד ויכול להמליץ על כל הטיפולים.

doris12

New member
רופא ילדים?

לצערי הרב רופא הילדים שלנו שאני מאוד סומכת עליו אין לו את הכלים להבחין בין הפרעות סנסוריות להפרעות קשב. ולצערי הרב במסגרת מכבי לא הצלחתי להגיע לרופא התפתחותי מעל גיל 6 שיכול לעזור לי יותר עם הנושא. אשמח לקבל הכוונה. לפתע אני מרגישה שאני חוזרת להיות "ירוקה" לנושא למרות שנדמה היה לי שטחנתי ולעסתי אותו כאשר התפזרתי לכ"כ הרבה מקומות אני לא מתכוונת לוותר למרות שמבחינתי זה לחזור 20 צעדים אחורה רק שהפעם אני מקווה לעשות את זה נכון. אשמח לקבל מידע לגבי מטפלים בליקויים סנסורים. תודה - דוריס

למעלה