ד"ר כהן

אלוני.

New member
ד"ר כהן

עשר אגורות היטל על הדלק לפתרון בעייה תקציבית (במקרה זה הנכים) למי ששומע את הרעיון האווילי הזה נדמה שהדלק בישראל פטור ממיסים והיטלים מכל סוג ומין, אז בא חכם הדור הד"ר רענן ומציע להטיל עשר אגורות, רק עשר אגורות, כדי לממן בעייה תקציבית. למי שעוד זוכר היו למזכ"ל כהן הצעות לחוקק חוק שיבטיח עבודה ודיור לכל חייל משוחרר, מעניין כמה היטלים הוא תיכנן כדי לממן את הרעיונות שלו.

resh0

New member
מדוע המדינה צריכה להתעסק עם הנכים?

לדעתי כל נושא הנכות צריך להיות נושא ביטוחי! בדיוק כפי שמבטחים רכב בביטוח מקיף. מי שמבטח וחלילה נפגם/נהרס רכבו, זוכה הוא לפיצוי. מי שהעדיף לחסוך כמה ג´ובות, אוכל אותה בגדול! אדם שמקום עבודתו לא מספק לו ביטוח ראוי היה וחלילה יהפוך לנכה, חייב! חייב לדאוג לעצמו ולמשפחתו באמצעות ביטוח פרטי. לא מבטח, בעיה שלו!!! ולגבי אלו הנולדים נכים: כאן מדובר בהעמקת חיוב הגילוי המוקדם בשלב ההריון!!! גם כאן ניתן לחוקק חוק שיאפשר להורים לבטח את הילוד, למען יקבלו כספים היה ויתברר כי בנם/בתם נולד נכה. התערבות הממשלה בעניין הנכים לא צריכה להיות בתחום התקציבי!!!! הסיוע לנכים צריך להיות בנושא הקפדה בנושאי חניה, גישה וכל מפגע המפריע לנכה להרגיש כי הוא מופלה לרעה בשימוש במתקני ציבור. גם בחינוך להתחשבות בנכה, צריכה להיות נחלתה של הממשלה. לא כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! במקום הצעתו של הד"ר כהן (דרך אגב, מאיזו אוניברסיטה קיבל הוא את תוארו?) הייתי מציע להעלות ל 10000 ש"ח את הקנס לרכב החונה בחניית נכים.

נו טוף

New member
משום שזה הוא אחד התפקידים של המדינה

מדינה, בעיקר מדינה דמוקרטית היא איגוד של תושביה, ונועדה לשרת אותם, בכל המדינות המערביות (אפילו בארה"ב) נהוג שחלק מהמיסים שהאזרחים משלמים הולך לטובת "רשת ביטחון" עבור אלה שאין ביכולתם לתפקד בשוק העבודה. האם באמת את/ה רוצה לחיות במדינה שבה אדם שאין לו כסף לשלם ביטוח, משום שהוא עובד עבור שכר מינימום או אפילו פחות, ימות מרעב לאחר תאונת דרכים שבעיקבותיה הוא הפך לנכה 100%????. אני לא מאמין שמישהוא יכול להיות כל כך חסר לב עד כדי לענות לשאלה הזו בכן, ולכן, מאחר והמדינה משקפת את רצון תושביה היא דואגת למי שאינם יכולים לדאוג לעצמם בעצמם אגב, היום אחד הנכים איים להתאבד מגג משרד העבודה, לו הוא היה מממש את איומו מחר היו מוצאים כסף, האם לזה מחכה ראש הממשלה?, לנכה הראשון שיתאבד???, לא עדיף לתת את הכסף לפני? ובקשר להצעת "ח"כ הד"ר כבוד השר" רענן כהן,את הדוקטורט נדמה לי שהוא קיבל מבית ברל (בטח כתב עבודה על רענן כהן האיש ופועלו) השאלה שבאמת מטרידה אותי היא: שר למה הוא????, ואם הוא אכן, כמו שנדמה לי שר בלי תיק, אולי לפני שהוא מציע מיסים, אפילו של אגורה אחת, שיוותר על האוטו המזכירה הלישכה הנסיעות לחו"ל... וכל שאר הדברים הנפלאים האלה שבגללם אומרים לנושאין כסף לנכים

resh0

New member
ניתן לפתור בנקל את הבעיה.

כל נושא ביטוח בריאות ואובדן כושר עבודה ונכות, יהיה "הוצאה מוכרת". כך שלא יהיה לאף אחד תרוץ מדוע שלא לבטח את עצמו. מתאים לך?

אלוני.

New member
גילוי מוקדם ../images/Emo35.gif

לא עדיף להמית את אלה הנולדים נכים
למה החברה צריכה להתעסק ב"זוטות" ? הרי הנכים מיותרים ואינם מביאים תועלת לחברה, אם נתעלם כמובן מהעובדה שנשיא ארה"ב בימי מלחמת העולם השנייה היה מרותק לכיסא גלגלים וגם איזה פיסיקאי אנונימי לא בדיוק "עושה" מאה מטר בעשר שניות... אגב, מה אם אלה הנכים נפשית
אפילו בין ראשי ממשלתנו היה אחד לא מי יודע מה יציב שלא לדבר על שר בכיר בעבר... את מי נבטח במקרה הזה? אותם או את המדינה?

resh0

New member
אל תגזים!

אין להאשים את הנכים עצמם, אלא את זה שהוליד נכה כאשר ידע מראש שמדובר בנכה! לדעתי על המדינה לממן בדיקות עובריות ולקבוע בחוק כי הורים שיעדיפו משיקוליהם הם שלא לבצע את הבדיקות, ישאו הם באחריות לעניינים הכלכליים של הנולד. לדעתי קופות החולים צריכות לדאוג שתתקיימנה בדיקות כאלו כדי למנוע מעצמן עול כלכלי ביטוחי. בקיצור: יש להתייחס לביטוח בעניין בריאותי (נפשית ו/או פיזית), בדיוק כפי שמתייחסים לביטוח של מכונית!!! אני בריא לחלוטין ומכיוון שאני דואג לעתידי ועתיד משפלתי, אני מבטח את עצמי מכל הכיוונים, כך שאם חלילה אאבד מכושרי הפיזי/נפשי, לא אהיה לעול כלכלי על משפחתי. זהו המודל הנדרש!!!! אם ניתן כספים לנכים ללא הבחנה, התוצאה שיהיה שלא נצליח להחדיר את המודל! לא רק זה, אנשים יפסיקו לבטח את עצמם מכיוון שהם יודעים שיש על מי לסמוך... נמאס להיות מדינת סעד!!!!!!!! מי שלא מסייע לעצמו (מבטח את עצמו), לא יכול לבוא בטענות כלפי אלו שלא מעוניינים לעזור לו. זה נכון לגבי הנכים, זה נכון גם לגבי אלו שעושים עצמם כנכים (הטפילים החרדים). יש לתקן את המדינה ולא להנציח את האבסורד. תאר לך שמחר יבואו אברכים "מסכנים" ויחסמו את שערי הכנסת... גם אותם יבואו לבקר סלבריטאים רלוונטיים.

נו טוף

New member
אולי...

אולי במדינה שאתה גר בה נכים מקבלים כספים "ללא הבחנה", במדינה שלי הם בקושי יכולים להתחיל את החודש. בעניין הביטוח, עבור אלה ששובתים היום קצת מאוחר... עד כמה שאני יודע לא ניתן לעשות ביטוח בדיעבד, ובנוסף הכסף שמקבלים נכים אינם פיתוי לאיש לא לעשות ביטוח, ההיפך. באשר לאברכים, הם אינם מקיימים שביתות שבת משום שלא רע להם מספיק, ומשום שבמקרה הכי גרוע הם יכולים ללכת לעבודה מה שלא כ"כ נכון לגבי הנכים...

resh0

New member
אתה מתחיל להבין עניין.

ראשית יש להסדיר בחוק את עניין "הנכים החדשים". זאת כדי שאלו שלצערנו יכנסו אל תוך המצב הזה, לא יהוו נטל כלכלי כבד על המדינה. ובאשר לאלו ש"היום קצת מאוחר": אתה מבין כי מצבם של אלו אינו זהה! ישנם כאלו שיכולים לעבוד, ישנם שלא. ישנם כאלו שיכלו לשלם ביטוח אך העדיפו לחסוך כמה ג´ובות, ישנם שלא. לכל נכה יש מצב אחר, עבור כל נכה צריך להתקיים דין אחר!!!! על כל מקרה כרגע כל נכה מקבל קיצבה על-פי מה שקבע עבורו החוק!!! יבוא חבר כנסת ויציע הצעת חוק על-פיה כל נכה יקבל 20000 ש"ח לחודש והחוק יעבור בכנסת, אז בבקשה! כמה ח"כים ביקרו באוהל המאבק??? תאר לך מצב בו כל ארגון שחפץ בהטבות יפעל בדרך שבה נוהגים היום הנכים... מעונות של נשים מוכות נגמלים מסמים עוורים ונכים אגודה למניעת סרטן... מה, כל אלו אינם זכאים לעוד כסף???

נו טוף

New member
ובכן כן

ובכן... מעונות של נשים מוכות. נגמלים מסמים. עוורים. נכים ומסודות מחקר רפואים (למשל לחקר הסרטן. אכן ראויים לעוד כסף. מאידך: ועדות שרים בזבזניות. תלמידי ישיבה שמעדיפים לא לעבוד. סגני שרים מטעם עצמם סתם בירוקרטיה טיפשית. ועוד כמה עשורות דוגמאות (אלה רק מראש עכשיו) ראויים לקיצוץ!!! הבעיה אינה במדינת הסעד (שלצערי הרב אנחנו כבר מזמן לא!!!) אלה בחלוקת הכסף בתוך המדינה, לו הייתה המדינה עושה קיצוץ היכן שצריך ניתן היה לפתור את הבעיות של אלה הזקוקים לפתרון ישראל היא מדינה עשירה עם אזרחים עניים ולא ההפך

ילד הנס

New member
תומך בך

מה שאני באמת תומך בך הוא הקנס של 10,000 אימא שלי היא נכה על כסא גלגלים ולא רק לה קשה לא מקטר אבל יש מה לעזור ולעשות כל הזמן לא חסרה עבודה. הרבה לא יודעים על חוק שקיים בכנסת שכל נכה שמקבל קיצבאות וביטוח לאומי אחרי גיל שישים הוא כבר לא נחשב נכה בעיני הממשלה הוא נחשב זקן ומקבל רק קיצבת זיקנה שז יוצא בערך 1800 שקל לחודש ואימא שלי מתקרבת לגיל הזה אני והיא לא יודעים מה לעשות שהזמן הזה יבוא נכון שהתגובה שלי לא קשורה למה שאמרת אבל אני רוצה להגדיל את המודעות בארץ כלפי הנכים.

שלמה.ל

New member
נכים ל-RESH0

מן הראוי היה שלא תפגין בורותך ברבים. א.חלק מהנכים נולדים כך ב.חלקםנפגעים תוך כדי לידה ולא צפוי ג. חלקם מקבלים מחלות עוד בהיותם תינוקות בני יומם והופכים לנכים ד.חלקם פגועי עבודה ואז ביטוח לאומי חייב לדאוג להם מכורח היותו ביטוח וגובה עבור זה תשלום חודשי מכל עובד במדינה ה. חלקם פגועי תאונות דרכים לא עלינו ואז מגובים מתוך ביטוח הרכב ו.וחלקם אנשים שהפכו להיות נכים כתוצאה ממחלות שונות אנשים שהרויחו שכר מינימום במשק וכל אגורה מעבר לתשלומי הביטוח הלאומי,מס בריאות ודומהם היו על חשבון הלחם בבית. אם אני מבין נכון אתה לא חסר דבר בחיים וכנראה לא חי משכר מינימום שכל אגורה מחושבת. אני מאחל לך בריאות ושלא תזדקק לביטוח לאומי או לכל חברת ביטוח עקב נכות כי אז תדבר אחרת.

resh0

New member
אתה בעצמך מקטלג את הנכים.

א. נכים שנולדים כך: מיותר!!! רוב המקרים יכלו להמנע אילו היו נעשות בדיקות מתאימות. אז עבור אלו שנולדו יש למצוא פתרון על-פי מצבו ועבור כל וולד שצפוי בעתיד, יש למצוא פתרונות כך שיקטנו למינימום מס´ הוולדים הנכים. ב. אלו שנולדים נכים במהלך הלידה: אכן על המדינה לדאוג להם, כל אחד עפ"י נכותו האינדיווידואלית. ג. מקבלים מחלות? הטיפול צריך להיות על חשבון קופת החולים. תמיכה כספית, צריכה להיות עניין של ביטוח! ביטוח מיום הלידה. ד. מי שנפגע במקום עבודתו זכאי לקבל כסף מהביטוח הלאומי. מי שלדעתו הכספים המתקבלים עפ"י חוק במקרה של נכות הם נמוכים, מין הראוי שייבטח את עצמו בעודו בריא. ה. תאונות דרכים - כמו סעיף ד. ו. ביטוח חשוב מלחם בבית!!! ומי שאין לו, שיקום ויילך לעבודה שעה קודם. באשר אלי: אני משלם מדי חודש ביטוח לרכב, ביטוח לדירה, ביטוח למשכנתא, ביטוח בריאות משלים, ביטוח תאונות אישיות, ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח שיניים. אם באחד היצים יחסר משהו למשפחתי, אעדיף ללכת ולעבוד בעבודה נוספת ובלבד שלא לוותר על הביטוחים. הכל כדי שאם חלילה אפגע, לא אני ולא משפלתי תסבול כלכלית. על כל מקרה, כל מקרה ומקרה של נכות הוא סיפור בפני עצמו!!! דרישותיהם של הנכים הינו תשלום גורף וזה לא מתקבל. הכספים אותם מקבלים הנכים היום הם מכח חוק. מי שהחוק אינו נראה לו, יציע הצעת חוק חדשה והיא תידון כמו כל הצעת חוק אחרת. זאת הדרך לשנות דברים במדינה דמוקרטית. מסכים?

1מאסטרו

New member
אין סוף לביטוחים ולתשלומים........

הכל צריך להשקל מבחינה ריאלית.אתה שכחת לבטח את עצמך ממצב של התמוטטות חברות הביטוח.

resh0

New member
זה בדיוק תפקידה של הממשלה.

לתת ערבות לחברות הביטוח. כל אחד עושה את השיקול הריאלי שלו. מי שכושל, כושל.

kookoo

New member
מצויין, אבל...

אני בעד העלאת מחירי הדלק כדי שאנשים ייסעו פחות ויהיו פחות תאונות והרבה פחות זיהום אויר, אבל החלאות חייבים ליצור תחבורה ציבורית נורמלית בארץ. שיהיה אפשר להגיע מכל מקום לכל מקום בכל זמן ובנוחות. רכבות, רכבות תחתיות, חשמליות (זיהום) ואוטובוסים (לא צרכים מסילות). גם מבחינה כלכלית זה משתלם: פחות ייבוא, פחות שעות מבוזבזות על פקקים, פחות חולים.

ראובן10

New member
הפתרון ויעדיו רעים../images/Emo101.gif

כשרענו כהן יתחיל לשלם עבור המכונית,הנהג והדלק עבור תפקיד מיותר לחלוטין אהיה מוכן להוסיף 10 אג ויותר למחירי הדלק

1מאסטרו

New member
חמורים ואופניים

לפי קצב ההיטלים על כלי הרכב ,אני רואה שבעוד תקופה קצרה לא תהיה ברירה ונצטרך לחזור לחמורים ואופניים,לפחות אלא פטורים מהיטלים.

למעלה