ד"ר ירום אנא עצתך,

קארן100

New member
ד"ר ירום אנא עצתך,

החתול שלי חזר היום מבחוץ עם מלא חתכים בראש, ממש פסים כאלה (פסים חסרי שיער), וסימנים של דם (לא דימום אלא סימנים), כשנוגעים לו בראש יש רעש כמו של קרנץ', כמו פיצפוצים, בגב הכל בסדר ובבטן לא ראיתי כלום (ממה שהצלחתי לראות כי יש לו פרווה ארוכה וסמיכה) אולי כאבה לו הבטן כי הוא לא נתן לי להרים אותו או להפוך אותו, ניקיתי לו את הראש (זה נמצא כאילו במצח) בצמר גפן עם מים ולאחר מכן שמתי לו משחת פולידין אבל כיוון שהמשחה היא כמו דבק אז היא נדבקת בשיער ואני לא יודעת אם היא הגיעה לקרקפת למרות שעשיתי עיסוי.
שאלתי היא, האם מותר לשים משחת סביעור ? או להמשיך עם משחת הפולידין ? או אולי לשים בכלל משחה אנטיביוטית כמו בקטרובאן ? בפנטאן ? אני רוצה רק לציין שהוא אכל בתיאבון (את האוכל היבש שהוא רגיל לאכול) ולאחר מכן הלך לישון.
אודה לעזרתך וכמו כן, ממה ניראה לך שזה ניגרם ? האם ניראה לך שמישהו התעלל בו וחתך לו את הראש או שאולי הוא ברח ממלכודת ? זה לא מניח לי ! בתודה !

קארן100

New member
נ.ב:

רציתי לשאול בנוסף ד"ר ירום, יכול להיות חלילה פגיעה פנימית בבטן ? חתולים אוכלים במצב כזה ?

גישתי

נתחיל בנקודה החשובה - איך הוא מתנהג ? אם הוא עירני, אוכל ומתנהג כרגיל, הפצעים פחות מטרידים אותי. אם הוא חלש ואפטי, והיום יום שישי, אני בהחלט מודאג. מן הסתם הוא איפשהו באמצע, ואז את צריכה להחליט.
הרעשים שאת שומעת בראש מטרידים אותי יותר מהשריטות. קשה לי מכאן להגיד מה פשר הרעשים הללו. יתכן אוויר שנכנס (לא בעיה), יתכנו נוזלים ועוד דברים פחות נפוצים.

אני אישית לא חסיד של משחות. הן אוטמות את הפצע ולא חודרות לעומק. בחלוקה גסה אפשר לומר שרוב הפצעים שיחלימו עם משחה יחלימו גם בלעדיה. אם יש צורך בטיפול אנטיביוטי, עדיף שזה יהיה סיסטמית - דרך הפה, וכך הוא יגיע גם לעומק הרקמה. כאן יש חשד אמיתי שאם יש זיהום הוא חדר מעבר לעור החיצוני (אותם רעשים), כך שאם צריך אנטיביוטיקה אני לא אסמוך על משחה.
יוד - מאוד מקובל ברפואה הומנית. אנחנו למדנו שיוד מעכב החלמה של פצעים. עם זאת שימוש שיוד למניעת זיהומים יעיל וטוב. כשעפתי מהאופניים האחות היתה משועשעת כשניסיתי לרמוז שאולי יוד זה לא הכי טוב. הפצעים מחלימים יפה... בקיצור - שימוש חד פעמי לא יגרום לנזק, אבל לא באופן תכוף מידי.
אני אוהב לנקות פצעים עם סליין או מים מומלחים בריכוז של חצי כפית מלח לכוס מים. זה דומה לריכוז המלחים של הגוף. מנקה ולא אוטם.

הגורם ? יכול להיות הכל. נסי לשאול את החתול. הוא בטח יודע

למעלה