ד"ר טוני שחר?

Gameboy4

New member
למיכל

אשמח אם תפרטי מעט. עם איזה סגנון בדיוק הוא לא הסתדר? ולמי הוא פנה כעת? מס' אנשי מקצוע המליצו לי עליו, אז אני בוחן אפשרות ללכת אליו. דיברתי איתו בטלפון והוא אומר שיש לו 35 שנות ניסיון. הוא מבוגר? באיזה גיל הוא בערך?

Gameboy4

New member
ד"ר טוני שחר?

שלום לכולם, האם יש מישהו שהיה מטופל או מטופל אצל פסיכולוג בשם ד"ר טוני שחר ויכול לחוות דעה?

Gameboy4

New member
הפסיכולוג ד"ר בוב הופנונג../images/Emo188.gif

שלום לכולם, אם יש מישהו שהיה בטיפול או מטופל אצל ד"ר בוב הופנונג אשמח לשמוע פרטים האם הוא עזר לו והאם הוא היה מרוצה?

Gameboy4

New member
אם יש מישהו שהיה גם מטופל אצל ד"ר טוני שחר|חמ

אז זה גם הזדמנות להגיד איך הוא, האם עזר לו והאם הוא מרוצה. אני די מאוכזב שאף אחד לא עונה לי...

../images/Emo13.gifגיימבוי יקר! אל תהיה מאוכזב...כנראה-

-שכל מי שנכנס עד עכשיו לא היה מטופל אצל אחד מהם...תן לזה עוד קצת זמן

Gameboy4

New member
מגיע לך צל"ש

אתה היחיד כאן שמגיב לי. אף פעם לא מגיבים לי פה בפורום. אתה היית בטיפול קוגניטיבי?

חחחח...מצחיקול, אני בטוח שיגיבו לך בהמשך

אני לא הייתי ממש בטיפול קוגנטיבי עם פסיכולוג המתמחה בזה, וזאת לצערי, מחוסר יכולת מבחינה כלכלית, כלומר, לא היה לי כסף לטיפול. אבל השתמשתי בספרים לעזרה עצמית, חלקם באנגלית שאני לא בטוח אם תורגמו לעברית, ועשיתי "תרגיליי טיפול קוגנטיבי" בעצמי...היה קשה לבד, אבל פעל נהדר. אני אחד מחסידיי הטיפול הקוגנטיבי, כי הטיפול ההתנהגותי לפני שעברתי את הטיפול הקוגנטיבי, מאוד הפחיד אותי ולא יכולתי להיחשף לדברים מסויימים בכוח, כמו לכלוך וחיידקים... אז אני ממש בעד הטיפול הקוגנטיבי. הבעיה היא שאין לי מישהו ממש טוב באיזור המרכז להמליץ לך עליו
מצטער...הלוואי והכרתי. אולי אמא 11(שאמרה בהודעה שלה שהיא לא תהיה פה עד היום בערב, ואולי עדיין לא ראתה את הודעתך) תוכל להמליץ לך כשהיא תקרא את ההודעה. ואולי משתמשים אחרים יוכלו גם
המון בהצלחה ותמשיך לכתוב כאן!!! קובי : )

Gameboy4

New member
איזה ספרים?

איזה ספרים קנית בעברית ואנגלית? גם אני הייתי קורא מדי פעם ספרים.

ובכן, נעזרתי גם בכמה ספרים מהספריה, אבל אלה ש

אני ממש זוכר וממליץ עליהם הם: בעברית: "הילד שלא הצליח להפסיק להתרחץ" מאת דר' ג'ודית רפופורט זה ספר שגרם לי להצטמרר ולדמוע מרוב שהרגשתי שהוא מדבר עליי, כי היו בו כ"כ הרבה דברים שיכולתי להזדהות איתם, למרות שהוא דיבר בכלל על אנשים מארצות אחרות וגילאים שונים לגמרי. מומלץ לדעתי, אך צריך גם לקחת בחשבון שמה שכתוב שם על תרופות נכתב סוף שנות השמונים ועודכן בקצרה בתחילת התשעים, והיום יש כמובן אופציות נוספות. באנגלית: Cognitive Therapy for Obsessive- Compulsive Disorder A guide for professionals by Sabine Wilhelm, P.H.D. Gail S. steketee, PH.D שהוא ספר להנחיית מטפלים מקצועיים לטיפול בהפרעה אובססיבית כפייתית ע"י טיפול קוגנטיבי בלבד, כלומר הספר לא מתמקד בטיפול התנהגותי ולא משלב בין השניים. הוא מתמקד בטיפול קוגנטיבי, ולי הספר הזה עזר המון!!!!!! יש גם את הספר "דיי לאובססיה" שאישית לא התחברתי אליו, או שלא התעמקתי כמו שצריך...אולי מכיוון שהוא גם משתמש בגישת הטיפול ההתנהגותי, שלי אישית הייתה מאוד קשה בהתחלה. אבל אולי לך הוא יותר יתאים. בנוסף, אתה בטח יודע שיש בשורה למעלה ב"קישורים" עוד המלצות על ספרים טובים. אבל אלה שציינתי באמת עזרו לי, ואני ממליץ עליהם בחום, למרות שמאוד כדיי לדעתי להתשמש בטיפול אמיתי עם פסיכולוג היכול להיות יותר אובייקטיבי ולהביא הארות ולעזור מאוד בטיפול. אילו ספרים אתה קראת? אשמח לדעת.

Gameboy4

New member
לקוביפביפ3

אני קראתי מגוון ספרים. זה כבר הפך להיות אצלי קטע אובסיסיבי, כי רציתי לדעת מה לעשות אם יחזור לי הOCD והייתי מאוד בלחץ, לכן הרפיתי מהמנהג הזה בזמן האחרון. די לאובססיה עוסק כמעט רק בטיפול התנהגותי ולא קוגניטיבי. ספר טוב מאוד. אבל אני חושב שכמעט כל ספר שתורגם מאנגלית לעברית יהיה פחות יעיל מהמקור, כי יש מילים באנגלית שאין בעברית, וכדומה. באנגלית הספר נקרא "stop obsessing". כל ספר שיצא בעברית אם יש לך אפשרות לקרוא באנגלית אותו הרי זה עדיף. קראתי בנוסף ספר מעולה בשם: Freedom from Obsessive Compulsive Disorder: A Personalized Recovery Program for Living with Uncertainty by Jonathan Grayson זה ספר מעולה שנוגע היטב באספקט הקוגניטיבי של הטיפול. היה שם קטע על הססנות בקבלת החלטות שמאוד עזר לי, ולא היה בספרים אחרים. ספר נוסף טוב הוא The OCD Workbook: Your Guide to Breaking Free from Obsessive-Compulsive Disorder זה ספר מקיף ומעולה לדעתי שנותן הוראות מפורטות כמו די לאובססיה. ספר נוסף: Getting Control (Revised Edition) by Lee Baer Ph.D. גם כן ספר מעולה. קראתי עוד כמה ספרים. תזכור שזה לא טוב גם לקרוא הרבה ספרים. אני נסחפתי בגלל זה לתוך מערבולת אובססיבית. במקום ללמוד ולעבוד רק ישבתי בבית וקראתי את הספרים האלה. לעולם אין ולא יהיה גם תחליף לאיש מקצוע מנוסה ומוצלח. הספרים הם כלי עזר שיכול לזרז את הטיפול אבל זהו. אני פשוט הייתי אצל מטפלים גרועים בעבר. חלקם עשו לי טיפול פסיכודינמי שלא שווה דבר, חלקם עשו טיפול התנהגותי אבל לא היו עם ניסיון וחיפפו לכן חשבתי שאני אעזור לעצמי, אבל טעיתי. לפעמים מה שזול יוצא יקר, לכן לפעמים כדאי ללכת למטפל יקר (למרות שגם פה אין 100% ואפשר ליפול)

גיימבוי יקר,

אני לא עונה לך כי אתה שואל שאלות שאין לי עליהן תשובות,לא חלילה כי אני מתעלמת ממך, אתה מקסים ואתה מאוד עוזר לכולם,ממה אתה סובל?אני הייתי השבוע אצל פסיכיאטר חדש,מקסים, אחרי אילן רבינוביץ' ופרופ גריהאוס הוא נראה לא אמיתי, הוא חבר,תומך ומבין, שמו ד''ר מיקי פולאק, הוא נתן לי 4 אנאפרוניל של 25 מ''ג, עד היום קיבלתי רק את התרופות החדשות שלא עזרו לי ,אז הוא החליט לנסות תרופה ישנה. אני סובלת מחרדות ודיכאון.אשמח לשמוע הכל עליך,תחזיק מעמד והלואי והטיפול יעזור לך.

Gameboy4

New member
לאלישבע

אני סובל גם מOCD, כבר 7 שנים. היום אני בן 20. שמעתי הרבה דברים טובים על ד"ר פולאק, וגם הדיאטנית שלי המליצה עליו. את בדרך הנכונה.

גיימבוי יקר, כתבת שאתה סובל גם

מאו.סי.די.אתה סובל מעוד משהו?אשמח לשמוע,ותודה גדולה על העידוד.

למעלה