ד"ר אורית קמיר - דיווח המשך

ד"ר אורית קמיר - דיווח המשך

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=73975&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0&listSrc=Y

עופר ב.ה

New member
עוד המלצה לכתבה

מצטער ששירשרתי כאן, לא הייתי בטוח. במסגרת נושא המוסף "מדינת וולגריה", נרי ליבנה מדברת על נושא הנשים. אגב, מומלצות גם הכתבות האחרות בנושא. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml;?itemNo=73961&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0 עופר

Boojie

New member
נהדר.

איזה רעיון ביזארי, להצמיד ססמאות פמיניסטיות לבגדים. כמו עוגיות מזל סיניות לעשירות בלבד...

טל קר

New member
אולי ביזארי, אבל למה הסיטואציה

בה הבלייזר שעולה הון עתק נטול סיסמא, היא טובה יותר? ולמה הזלזול הזה בורדה רז´יאל זקונט או לימור לבנת מבחינה פמיניסטית? ולמה אם קנית בלייזר עם או בלי סיסמא, זה מונע ממך לעשות מנוי לנגה? דווקא נשמע קצת חדשני לקדם משהו באמצעות מיסחור רעיונות פמיניסטים. הרי הרבה אנשים שהם שומעים רעיונות פמיניסטים בא להם לברוח לכיוון השני. (באיזה פורום כתבה לי מישהי למה אני מדברת על פמיניזם בכל מקום, שלא כולם רוצים להחשף לפמיניזם (לקרוא ולשמוע) בניגוד לרצונם?!) אולי מתוך שלא לשמו או חצי לשמו, יקרה לשמו?

Boojie

New member
מה אני אעשה לך, בעיני זה ביזארי.

מה השלב הבא? סיסמאות פמיניסטיות על מחוכים? על קוסמטיקה? על גבינת קוטג´ דלת שומן? על איזה עוד מוצרי צריכה ישימו סיסמאות פמיניסטיות? ואני לא חושבת שיש שם זלזול במישהי, בסך הכל גיחוך על כך שכל מילה שיוצאת מפיה של כל אשה פתאום הופכת להיות לחוכמת דורות. המשפט שצוטט שם הוא באמת לא בדיוק משהו לכתוב עליו הביתה, את לא חושבת?

טל קר

New member
האמת שלי לא אכפת, ההפך, מלפרסם

מוצרי צריכה גם באמצעות סיסמאות פמיניסטיות עליהן. מעדיפה את זה על האלטרנטיבה. ובקשר למשפט שצוטט - "הדבר שנשים צריכות ללמוד הוא שאף אחד לא נותן לך כוח את פשוט לוקחת" זה נשמע אולי פשטני, אבל עלה כמה פעמים בפורום ובהחלט שלא מובן מאליו או מיושם, וגם המשפט של ורדה רזיאל ז´קונט- "האתגר המעניק משמעות לחיי הוא פיתוח אישיותי על כישוריה ויכולותיה" לא ממש טריויאלי בעולמנו בו נשים מתראיינות לסגנון והאתגר של חייהן הוא מציאת אהבה או גבר או שהילדים יתחתנו טוב.

עופר ב.ה

New member
אני חושב שהביקורת לא ממש מופנית

כלפי אנשים כמוך, אלא כלפי פסאודו-פמיניסטיות. נשים שיטפחו לעצמן על השכם על המסרים המתקדמים שנושאות על גופן הן, אבל אין להן מושג אמיתי מהו פמיניזם, חוץ מלצעוק על בן זוגן כשמשמיע הערה שובניסטית. ונרי ליבנה טוענת שזהו המשך המסחור והפצת אותו פמיניזם מזויף, שיבוא על חשבון הפמיניזם המהותי שניתן למצוא כאן בפורום, למשל. עופר

טל קר

New member
קודם כל לצעוק על בן זוגן כשמשמיע

הערה שוביניסטית זו התחלה. ולהעדיף משהו כי יש עליו סיסמאות פמיניסטיות זו גם התחלה. ולדעתי זה לא חייב לבוא על חשבון הפמיניזם המהותי. לי אין לא כסף ולא גזרה בשביל לקנות בקום איל פו, אבל לו היה לי, ממש לא הייתי פוסלת אותם על הסף דווקא מהסיבה הזו (כבר ציינתי בפורום הקודם מאיזו כן סיבה הן היו מפריעות לי, היה איתן ראיון לרגל פתיחת האתר שלהן, והן התבטאו שם לא יפה על פמיניזם ושריפת חזיות (כרגע החיפוש לא עובד לי אצרף יותר מאוחר))

טל קר

New member
OK מצאתי את הקישור להודעה

שלי מזמנו http://iol.msn.co.il/communikit/scripts/forums/live/forums_single_25.asp?rootId=4795662&msg_id=4795662&free_txt=aaaaa והציטוט שהפריע לי בראיון שלהם לזמנים מודרנים על האתר שפתחו (אחרי שסיפרו דברים יפים ומרשימים כמו אימוץ הוסטל לנערות והקמת עיתון פמיניסטי) "הקו המנחה שלנו הוא שאין יותר צורך לקום בבוקר, לשרוף שלוש חזיות, ולהתילל על מצבן העגום של הנשים, אלא לדבר על כך בנעימות" בהמשך השרשור התפתח דיון בהאם מדובר בפליטת פה לא מכוונת או לא.

לקום איל פו יש בתי קפה נפלאים

(אני "אנינת קפה" ולכן הקפדתי - כל עוד היה כזה - לבקר תדירות בזה שהיה ממוקם ברחוב אחוזה ברעננה). בתי הקפה הם בתוך הבוטיקים והיה לי התענוג המפוקפק להציץ לגישה ולפילוסופיית המסחר והשיווק בחנויות. בואו נתחיל מזה שהבגדים שלהם די מכוערים ברובם, בעיני, אבל זו שאלה של טעם. היה לנו דיון בעניינם בפורום הישן וציינתי מקרה של שתי חברות גדולות מימדים שהמוכר ניגש אליהן עם כניסתן לחנות ואמר ש"כאן לא תמצאו בגדים למידות שלכן". חבל שלא הייתי איתן כי גם למידות שלי (בהפוך) אין שם בגדים ומה שכן - יש לי פה גדול... נעלי בד מכוערות שראיתי שם עלו 700 ש"ח, חולצה להריון שדוקא כן שמתי עליה עין עלתה 1200 ש"ח. בית הקפה נסגר והפסקתי להגיע לשם אמנם, אבל מקבלת מהם גלויה אישית בדואר כל חודש. קהל הקונות הן מעין מועדון שהמוכרות מכירות אישית (יש להקשיב לשיחות) ON FIRST NAME BASIS, רובן בשנות הארבעים פלוס, מגיעות עם רכבים שמקרינים נוחות כלכלית, חונות על המדרכה או בצמוד לחנות ויוצאות עם קולבים מסתוריים כמו ממכבסה (עם עטיפת פלסטיק מרוכסנת) על הכתף. בקיצור - הרבה פוזה שלי אישית אינה מתחברת לאופנה ולאימג´ ולבגדים - אבל... טל צודקת !! עדיף שימכרו גם סיסמאות פמיניסטיות באותה הזדמנות כי לא משנה מאיפה הנושא מוצף בעצם. השונות בין האנשים היא כזו שחשוב אולי להעלות את העניין הפמיניסטי במגוון צורות על מנת שידבר לליבן של מגוון גדול ככל האפשר של נשים. אז אני בעד המסר של קום איל פו. והנטיה של רזיאל-ז´קונט לכתיבה פרובוקטיבית גם טובה בעיני - למה לא ?

וקישור לאתר קום-איל-פו

שהוא אתר יפה בעיני ומי יתן ויותר חברות אופנה וחברות מסחריות אחרות יטרחו לצרף מסרים חברתיים כלשהם לאתריהם ולעשייה השיווקית שלהם. כל המרבה הרי זה משובח...

למעלה