ד"רסטן

פיפיטה

New member
ד"רסטן

עבד היום במישרה מלאה לא רונדה ולא איאנלה הופיעו היום רק מכתבים. אז מה היה לנו היום את אנדי ואת סטן . האם שמתם לה איך הוא הסביר לקלי את משמעות המילה לפתות ? בתור ילדה מבולבלת עם אמא חולה ומשפחת בטיפול שעומדת להתפרק מהמצב חשבה ישר על לפתות את אביה במיניות ולא לרצות את אביה ולבקש תשומת לב אבהית. ומה דעתכם על ליסה ? לא מגיבה למיילים לטלפונים מוזרה הייתה ומוזרה נשארה. היום הייתה תוכנית דיי מעניינת והזכירה את העונה הראשונה וממש לא רציתי שהפרק יסתיים , יש הרבה מה לכתוב על הפרק של היום אבל השעה מאוחרת ואני בדרך לישוןןןןןןןןןןןןןןןןןןן לילה טוב

א ו ר3

New member
נשמע לי מוזר בטירוף שפסיכולוגית תתכוון במילה

"לפתות" כבעל משמעות מינית... ואולי בגלל גילה הצעיר והמצב הנפשי הרעוע שהיא הייתה בו היא לא הבינה למה הפסיכולוגית מתכוונת, אלא אם כן הפסיכולוגית הזו הייתה קצת פסיכית.
ליסה לא ניראה לי שווה השקעה בכלל... עשתה כ"כ הרבה טעויות ופשוט חיכתה שיתפסו אותה כנראה כדי לברוח משם, לדעתי ליסה סתם מתחמקת והלכה לה לבלות או משו.

מירמר11

New member
קלי בכלל לא ידעה מה פרוש המילה "לפתות"

וסיפרה שחיפשה אותה במילון, שם, סביר להניח, הפרוש היה בעל קונוטציות מיניות. ולילדה בגיל 13 שמתחילה לגלות את מיניותה, זה בהחלט מפחיד ומשתק.

פיפיטה

New member
אולי מפתה

אותו באבא תראה כמה אני יפה ? אבא אני יותר טובה מאחותי או אחי אני מסדרת את הבית אני ילדה טובה ! אני תלמידה טובה וכך היא תקבל יותר תשומת לב מאביה לפתות אפשר בהרבה צורות לא רק מיניות. לדעתי כמובן !

מירמר11

New member
פיתוי הינו שידול בדרכי נועם.

בהחלט לא חייב להיות בהקשר מיני. אפשר לפתות אדם בדיאטה לאכול עוגת קצפת, או לפתות מישהו לגנוב וכו'. במקרה של קלי אולי היא "שידלה" את אביה ע"י קבלת ציונים טובים, הייתה "נוחה" והשתדלה לרצותו, לא עשתה בעיות וכו' ובכך זכתה לתשומת ליבו, להתעניינותו בה ואולי גם להעדפתה על פני אחרים (בל נשכח שהאמא לא בדיוק תפקדה), וכילדה היא הייתה זקוקה לתשומת הלב הזו. אולי זו הייתה כוונת המטפלת כשהשתמשה במילה הזו, אבל קלי פרשה את זה אחרת וגרמה לאומללות שלה. אולי.....

יסמין@

New member
נראה שלזה בדיוק היא התכוונה

כלומר לפיתוי מיני. משום שהיא התייחסה לדרך ההתנהגות ולצורת הלבוש של הילדה. וכשהילדה שאלה אותה למה הכוונה, היא אמרה לה לבדוק במילון. והתרפיסטית הרי ידעה מה יהיה כתוב במילון. נשמע לי שהיא רצתה את האבא לעצמה... הרי היא גרמה לו להתגרש מאישתו, ואחר היא הרחיקה ממנו את בתו בטענה שהיא מנסה לפתות אותו... התרפיסטית הזו נשמעת לי לא מקצועית בכלל וכנראה היו לה בעיות נפשיות רציניות משל עצמה...

Y. Welis

New member
היו בזמנו פסיכיאטרים בעייתיים מהסוג הזה

הכרתי אפילו כמה כאלה כאן - שפשוט חזרו על התיאוריות הפרוידיאניות שלמדו כמו תוכים, מבלי לחשוב אם זה מועיל או לא. לכן נכתבו ספרים כמו אלה של ג'פרי מאסון, 'לסגור חשבון עם הפסיכואנליזה'. רק בשני העשורים האחרונים המצב השתפר יותר, ויש יותר תשומת לב למצב הייחודי של המטופל.

13דנה

New member
מאוד הגיוני שזאת הייתה הייתה הכוונה

של הפסיכולוגית של קלי. מהתחלה חשבתי שאולי הדברים לא הובנו נכון. אם לוקחים את התאוריות של פרויד אבי הפסיכואנליזה אז כל דבר בחיים שלנו סובב סביב המיניות וכל ילדה קטנה מנסה לפתות את האבא וכל ילד מנסה לפתות את האמא (תסביך אדיפוס, למי ששמע על זה). וכל מה שמניע אותנו נובע מתוך יצריות. אולי לזה התכוונה הפסיכולוגית שתירגמה באופן לא ממש מוצלח את פרויד (שלא התכוון שממש באופן פיזי הבת מנסה לפתות את האב). אהבתי את הזווית הנוספת שנתן ד"ר סטן למשפט. ואגב הדיון הקודם, ברור שלא רק המשפט הזה עשה נזק כל כך גדול בקלי למרות שכפי שהיא הבינה אותו הוא מזיק בהחלט. לקלי יש אמא חולת נפש, אבא לא ברור. יום אחד אמא שלה נעלמה... ילדות לא פשוטה בכלל. ברור למה היא כזאת...

DיS

New member
ד"ר סטן מופיע לאחרונה הרבה

ביחס לעונה הקודמת, לא? ואנדי הזאת... אני לא יודעת אפילו איך לתאר
חבל שקלי הבינה את זה ככה, זה הרס לה הכל... עצוב לי בשביל הילדים שלה, שלא גדלו עם אמא אוהבת ומחבקת. זה דבר מאוד חשוב לילד, והם לא קיבלו את זה
ליסה היא פשוט בזבוז זמן. הרי במהלך כל השהות שלה בבית היא לא הראתה שינוי ניכר, וגם לקראת הסוף לא הבינה שזה החיים שלה ולא משחק- שהיא צריכה להשקיע ולהתמיד ולדאוג למחייה של עצמה. לדעתי כשהגיעה לבית שלה היא פשוט החליטה לוותר על הכל, לחזור לסגנון החיים הקודם שלה, ולסנן את כל מי שקשור לתוכנית. מעניין אם היא באמת מדברת עם רונדה בכל יום כמו שהיא אמורה לעשות

אין זה סוד שאני צופה פחות ופחות

הסדרה איבדה את הקסם שלה מבחינתי. לי חסרות המאמנות בכל פרק. אני ממתינה תמיד להופעה של אחת מהן. לדר' סטן אין את הכריזמה של איאנלה או את הבלונדיות של רונדה. הוא גם לא אשה, ומשהו מהגבריות שלו בתוך התהליך לא מסתדר טוב. מצטערת. מטרידה אותי העובדה שג'יל עדיין בתוכנית. הסיבה, לדעתי, היא שחייבים לסדר לה עבודה, כדי שלא תחזור לאמא שלה, דבר שיהרוס לה את התהליך האימוני. מה שמעלה את השאלה, עד כמה שווה האימון אם הוא לא מחזיק מעמד? קלי וג'ודי, כן שתי חובבות תשומת לב, שמרוכזות בעצמן באמצעות החצנה די אגרסיבית של עצמן. ג'ודי עם הקול הצעקני והמנעד הילדותי שלו, וקלי עם המבטים החודרים, הקול הציני ו"המשתק" . שתי נשים מאוד לא נחמדות, הלוואי שילמדו זו מזו איך להירגע. ליסה הגדולה, כן? מה קורה עם הגברת הזו? מה חדש בעולמה? חוץ מאשר לומר לכולן כמה הן נחמדות? קים, כצפוי, מקיימת דו שיח של חרשים עם בעלה. היא אטומה הוא אטום, כל אחד מהם התבצר בתוך האמונה שהאחר לא בסדר.

למעלה