ד י כ א ו ן

basket case

New member
ד י כ א ו ן../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

דיברתי עכשיו באייסיקיו עם מכר, שסיפר לי על עצמו, כמה שרע לו וכו', ופשוט לא מצאתי מה להגיד לו... ניסיתי לתת לו עצות, אבל שום דבר לא מועיל.. בכל מקרה, אני אספר לכם פה קצת עליו, בתקווה שתוכלו לעזור לי לעזור לו.. הבחור בן 20, פקיד בצבא. הבחור הזה פשוט עצוב, כל הזמן. אין לו כמעט חברים - רק אחת, שהוא לא ראה מעולם.. ועוד כמה ידידים , שגרים רחוק ממנו, כך שאין לו כ"כ מה לעשות בזמנו הפנוי והוא מאוד בודד. הצעתי לו שימצא לעצמו תחביבים, אבל הוא אומר שאין לו רצון לזה, וגם לא יותר מדי זמן (הוא חוזר הביתה רק בסופי שבוע). הצעתי לו לקרוא ספרים (הוא אמר שהוא קורא המון) או שינסה ללכת לחוגים (הוא אומר שהוא ניסה ללכת לקונג פו ונמאס לו מזה מהר מאוד, וחוצמזה אין לו זמן לחוגים הוא גם היה עושה מדיטציה, אבל נמאס לו מזה כבר.). ובכלל, בקשר לתחביבים, הוא אומר ש"הם לא באמת ישנו את מה שאני מרגיש רק ידחו אותו". הוא הולך לפסיכולוג.. אבל אומר שזה לא עוזר.. וכנראה גם לא יעזור. הוא אומר שהוא לא ממש רוצה להשתנות, כנראה שהוא לא באמת מאמין שזה אפשרי. בקשר לפסיכיאטר, טיפול תרופתי - הוא אינו מעוניין בזה. הוא לא רוצה שום גורמים חיצוניים (לא שותה קפה, לא מעשן, לא לוקח סמים..). עוד משהו.. הוא אומר שהוא נהנה לרחם על עצמו.. שזה מביא לו תשומת לב. הוא טוען, שהוא אינו בנאדם שמושך תשומת לב והתעניינות בד"כ, שאנשים בד"כ אינם רוצים להיות חלק מחייו. בקיצור, הבנאדם ממש מדוכא ואני לא מוצאת שום עצה לתת לו... הוא שולל כל דבר.. וממש רע לו.. מה לעשות??? מה להגיד לו?? אני מרגישה ממש רע שאני לא מוצאת מה לייעץ לו... יש לכם רעיונות?? ובבקשה תתייחסו לכל הנקודות שציינתי, כי יש דברים שלדעתי יש הרבה מקום לחשוב עליהם. תודה חבר'ה!

איך אפשר לעזור למי שלא רוצה

עזרה, ונהנה לרחם על עצמו? נתחיל בזה הוא לא מסכן! הוא בחר להרגיש מסכן. לרחם עליו ולהרגיש שהוא מסכן, זה לקחת ממנו את הכוח האישי שלו. הוא אדם נפלא שיכול לעשות מה שהוא רוצה עם החיים שלו. הוא חי את החיים שהוא בחר. אם יבואו אליו בגישה אחרת, לא של רחמים ולא של לחשוב שהוא מסכן, זאת התחלה אחרת. אבל מעבר לזה, אני לא ממש מרגישה שהוא מעוניין בשינוי.

עוד דבר

"הוא אומר שהוא נהנה לרחם על עצמו.. שזה מביא לו תשומת לב. הוא טוען, שהוא אינו בנאדם שמושך תשומת לב והתעניינות בד"כ, שאנשים בד"כ אינם רוצים להיות חלק מחייו." אם את רוצה לעזור לו, אל תמשיכי לתת לו את האנרגיה הזאת של רחמים וצער כלפיו.

jedi

New member
נשמע כמו העבר שלי.

לכן העצה שלי ניתנת בעירבון מוגבל: כמה העצה שווה תלויה בכמה הוא באמת דומה לי. ואולי בכל מקרה העצות שלי לא שוות כלום. מי יודע? אני אענה לך פעמיים: הראשונה בתור מי שהייתי פעם (דיכאוני וכד'), והשנייה בתור מי שאני היום. 1. מה שאני הייתי רוצה במקומו, זה שאנשים יתנו לי פחות עצות ויותר חיבוקים. למה אנשים חושבים שעצות יכולות לעזור? זה הרי סתם מילים. 2. אם הייתי במקומך, הייתי מעמת אותו עם השאלה הבאה: אני נותנת לך 2 אפשרויות, אתה צריך לבחור אחת: א. אני בדיכאון, ואני לא מרוצה מזה. עד כדי כך לא מרוצה, שאני מוכן לעשות משהו בנידון. ב. אני בדיכאון, ואני נשאר ככה. זה לא משנה למה. אם הוא בוחר ב-א. אז שייגש לעבודה. אם הוא בוחר ב-ב. אז את יכולה להרשות לעצמך להפסיק להרגיש רע. זו זכותו להיות בדיכאון אם הוא רוצה, וזו בחירה שלו ואחריות שלו. זכותך להרגיש רע אם את רוצה, אבל זו בחירה שלך ואחריות שלך, ואת לא צריכה להרגיש רע בגלל אף אחד. ודרך אגב, מחלק מהדברים שכתבת, נראה לי שהוא כבר בבחר ב-ב. אבל אם הייתי במקומך, הייתי רוצה להכריח אותו לעשות את הבחירה במודע ובמוצהר. זה נותן לזה כוח אחר.

לפעמים התחושות האלה יוצאות

בשיחה כזאת ,מנקים את הרעלים וממשיכים לחיות בסדר. זה ברור שהאיש צריך לקחת אחריות על אושרו, אבל לא תמיד במצב של דיכי יש את הכוחות לכך. שאלי אותו מי בעולמו איש חיובי- מפקד, מפקדת, חייל, חיילת, אמא, אבא והפני אותו להישען עליהם. אם זה לא הולך תמיד אפשר להמליץ על הקב"ן. דרך אגב, לא תמיד האדם מחפש משהו לפעולה, אלא רק לשיתוף בתחושות הקשות. בכל מקרה אחרי השיחות האלה תעשי משהו שינקה אותך מהרעלים שלו. לא יודעת מה טוב עבורך- ריצה, אמבטיה, מדיטציה, משהו שהכובד שלו לא ישאב אלייך.

MsPiggy

New member
תנסי למצוא מה גורם להיות מאושר

בכל מקרה - הוא רוצה לצאת מזה, אף אחד לא *באמת* רוצה להישאר בדיכאון. תנסי לגרום לו להרגיש טוב, להצחיק אותו... או לגרום לו לעשות דברים שהוא אוהב.

jedi

New member
אני מתנצל מראש,

כי אני יודע כמה זה יכול להיות מרגיז שאנשים שאני לא מכיר מנסים לתקן אותי. ובכל זאת . . . אל תניחי שאף אחד לא *באמת* רוצה להישאר בדיכאון. יש הרבה אנשים בעולם, והם מאוד שונים זה מזה.

MsPiggy

New member
כולנו בסוף רוצים לצאת מזה

אולי יש אנשים שצריכים להישאר שמה כמה זמן... אבל השאיפה הבסיסית של האדם היא להיות מאושר. זה כמו אדם שאומר שהוא רוצה למות, אף אחד לא רוצה למות... הוא רוצה משהו אחר, הוא פשוט לא יכול להשיג אותו אז האופציה השנייה היא למות. (ריבעתי את השורות!
)

למעלה