ד"ח תנועה לנהג חדש..

Shaq018

New member
ד"ח תנועה לנהג חדש..

שלום, יש לי רישיון כבר שנה וחודש. עד עכשיו לא היו לי שום עבירות תנועה עד אתמול בלילה.. אתמול תכננתי לצאת עם חברים, והייתי צריך לאסוף ידידה שאני לא כל כך מכיר מהבית שלה, נסעתי ברחוב חד סיטרי קצרצר של לא יותר מ 30 מטר ובדיוק ראיתי אותה בסוף הרחוב בצומת, אחרי שאספתי אותה עשיתי פרסה ושכחתי שהרחוב היה חד סיטרי, ולא שמתי לב לשלט של האין כניסה כיוון שאת הפרסה עשיתי בתוך הצומת וחזרתי על עקבותי.. עם המזל שלי, בדיוק עברה משטרה של מוסדות חינוך מולי, כשראתה אותי, למרות שהיינו מרחק של 5-10 מטר אחד מהשני ונסענו במהירות אפסית, הוא דפק ברקס ופניה בהגזמה, לא יודע מה הייתה המטרה של זה.. הוא היה עצבני טילים, על תחילת השיחה הוא בא אלי ביציאה "אתה הולך למשפט"... שאל כל מיני שאלות של "הסתבכת פעם עם המשטרה".. כאילו אני איזה עבריין סדרתי, הוא כנראה רגיל לנרקומנים שהוא רואה.. הוא הסתובב עם 2 שוטרים סמויים.. בכל אופן, אחרי 20 דקות שהיינו שם הגיעה משטרת תנועה שהוא ככל הנראה הזמין.. הם למזלי היו הרבה יותר בני אדם.. אחד השוטרים קרה לי ל"שיחה".. הסברתי לו מה קרה, הוא הבין ואמר לי שזו טעות של טירון, אבל שנינו היינו מודעים שצריך לקבל על זה עונש.. בכל אופן, אחרי חקירה קטנה השוטר הסביר לי שאני מקבל דו"ח על סך 500 ש"ח ו 6 נקודות, ושאני צריך לשלם את זה בדואר.. סה"כ בזבזתי שם שעה פלוס מינוס.. סליחה על כל ההארכה הזאת, פשוט רציתי לתת את הפרטים במלואם.. יש לי כמה שאלות עכשיו: 1) אני כרגע נהג חדש, אין לי שום עבירות קודמות, אני באמת נהג זהיר.. האם זה עלול להשפיע עלי בהמשך? האם זה עלול לגרור עוד שנתיים של נהג חדש או סנקציות נוספות? אם לא, עוד כמה נקודות עלולות להשפיע עלי בקטע הזה? 2) מתי נמחקות הנקודות? האם סעיף כזה ברקורד שלי זה דבר שעושה רושם רע במיוחד במידה ותיהיה לי עוד עברה? (אני טיפוס פרפקטציוניסט, זה מה זה לא מתאים לי..) 3) לפני תקופה מסויימת הסבירו לי שעדיף לשלם את הדו"ח ממש לקראת סוף תוקפו (90 יום), מישהו יוכל להסביר לי למה? 4) כשהשוטר תנועה הביא לי את הדו"ח, הוא אמר לי שחובה לשלם את זה תוך 30 יום ולא 90 כמו שרשום בדו"ח, למה? 5) אני יודע שאני אשם, ואני יודע שאני צריך להענש.. אני ברוך השם עובד ואני יאלץ להוציא את ה 500 שקל האלו מהמשכורת שלי, אבל רציתי לדעת האם יש דרך להפחית את הקנס או את מספר הנקודות איכשהו.. האם יש צורך ללכת למשפט? זה יעזור לי במשהו? נ.ב. יצא לי לעשות איתם שיחה על החוק של ה-2 נוסעים, הם ראו אותי עם 2 חברים ואמרו שנדמה להם שאסור לי להסיע 2 נוסעים, אבל הם יבררו את זה, אחרי שביררו דיברתי איתם על זה ומבחינתם למילה "נוהג חדש" בניסוח החוק אין הגדרה, לכן זה עד גיל 21..

ChilD SouL

New member
אענה לך על כמה שאלות..

1. אין למה שקיבלת שום סנקציות נוספות או השפעה כלשהי. לנהג חדש מותר לצבור עד 12 נקודות - אם הוא צובר מעבר לזה הוא נדרש בתיאוריה וטסט חדשים, כמדומני. 5. לא חושבת שאפשר להפחית את קנס הדוח [לפחות לא עכשיו בכל מקרה. אם רצית להפחית היית צריך לדבר לליבם של השוטרים - לפעמים הם מרחמים ומורידים ת'קנס הכספי]. כנ"ל לגבי נקודות - לא משהו שאפשר להפחית. בכל מקרה, אני לא חושבת שיש לך סיבה לדאגה, חוץ מהנזק הכספי.

Shaq018

New member
תודה רבה על התגובה!

תשובות נוספות יתקבלו בברכה..!
אגב, השוטר באמת יכול להפחית את הקנס בזמן העברה אם אדבר לליבו? לא ידעתי על זה..

ChilD SouL

New member
יכול, תלוי באיזה מצב רוח הוא.

אני מכירה לא מעט אנשים שקיצצו להם ת'קנס בחצי אחרי שכנועים\דיבורים כאלה ואחרים.

../images/Emo6.gif צודקת לגמרי..

חבר שלי שכח לשים חגורה כשעלה על טרמפ ועצר אותם שוטר.. הוא רצה לתת לנהגת דו"ח וכו' וכו' ואז חבר שלי ירד מהאוטו הסביר לשוטר שהוא רק טרמפיסט ושהוא שכח לשים חגורה ושבד"כ הוא שם וכו' וכו'.. בסוף השוטר ויתר לה על הקנס תמורת חצי חבילת ופלים ששמתי לחבר שלי בתיק שיהיה לו משהו לדרך

offirla

New member
תשובות לשאלות

1) כל עבירת תנועה שאתה מבצע ומורשה בה (בין אם זה בבית-משפט או תשלום הקנס [תשלום אומר הודאה באשמה]) - נרשמת לרעתך! בבוא היום, באם חלילה תבצע עבירת תנועה חמורה שעליה תוזמן לבית משפט (או חלילה תהיה מעורב בתאונת-דרכים) - בעת מתן גזר הדין וקביעת העונש - נלקחים בחשבון וותק בניגה, עבירות קודמות, מצב כלכלי וכדומה. כמו כן, אם יום אחד תבצע עבירה שעליה יש סמכות פסילה של רישיון הנהיגה - עברותיך הקודמות - יהיו לך לסיכון. 2) בגדול - נקודות ספציפיות לעבירה נמחקות רק לאחר שנתיים מיום ביצוע העבירה, זאת בתנאי שבאותם השנתיים לא ביצעת שום עבירה נוספת. 3) דוח ניתן לשלם תוך 90 יום (כפי שמודפס על דו"ח, פעם זה היה תוך 15 יום). תשלום ביום-יומיים האחרונים, דוחה במעט זה המועד בה העבירה נרשמת כ- הרשעה. למה זה טוב? תקרא שנית את סעיף 1, כאן למעלה. בנוסף לעיל, תשלום במזומן תוך 3 חודשים מהווה בצורה מסויימת "חלוקה לתשלומים" (יתרון נוסף, "צינור חמצן כלכלי"). 4) השוטר טיפש... כתוב תוך 90 יום - כי זה נוסח החוק. מה שכן, אם אתה מעוניין לבקש בקשות שונות הנוגעות לדוח - זאת עליך לעשות תוך 30 בלבד!!! 5) קנס יכול להפחית רק שופט. בתנאים שבהם אתה נמצא "נהג חדש" עלולים להוות לך בעיה - חזור וקרא סעיף 1. טענה שעלתה כאן קודם, ש- שוטר יכול לתת לך הנחה - הינה שגויה. מה שכן, לעיתים שוטר יכול לרשום בדוח סעיף אשמה דומה ומקביל לו. לדוגמה: בעבירה של נהיגה בשול (750 שח) - ניתן לרשום גם דוח של "אי ציות לקו צהוב מסומן" ("רק" 250 שח), תמרור 109 בלוח התמרורים ללומדי-נהיגה. מספר נקודות לא ניתן להפחית - כי מספר הנקודות קשור לסמל הסעיף הרשום בדו"ח (בערך באמצע בצד שמאל - יש שם 4 ריבועים). אם אתה רוצה לערער על הדוח - זכותך. קח מראש שיקולים כלכליים ועונשיים. הקנס שאותו רשם לך השוטר - נקרא גם "הסדר טיעון" או "עסקת טיעון" - מבלי לרדת לעומקם של הנתונים שלך - זה מה שהכנסת קבעה! שופט יכול להטיל עליך יותר / פחות ואפילו לזכותך בגלל טעות טכנית כלשהי של השוטר. הכוונה ב- "יותר" או "פחות" - זה גם קנס, גם פסילה כלשהי וכדומה. תערוך טבלה של שיקולי רווח והפסד - בטרם תערער לבית-המשפט. 6) בחוק מצויינים כל מיני הגדור, כמו "נהג חדש" ו- "נוהג חדש". ההבדלים בניהם הם מינוריים ויותר טכניים. "נהג חדש" בעת ביצוע מטלת נהיגה, נקרא גם "נוהג חדש". "נהג חדש" - זה תיאור ו- "נוהג חדש" - פעולה. יש לך שאלות נוספות - אתה מוזמן לשאול (כל האמור לעיל, הוא על-פי ידעתי וידיעותי בלבד)

Shaq018

New member
תודה רבה...

תודה על התשובות, רציתי לדעת בשורה התחתונה מה אתה מציע.. האם לחכות עם התשלום 3 חודשים או לשלם כבר עכשיו? כי את הכסף כבר יש לי, זו לא הבעיה.. אני פשוט לא כל כך רואה את היתרון בדחיה של ההרשעה... ושאלה אישית אם לא איכפת לך.. אתה עשית איזושהי עבירת תנועה בעברך? מעבר לדוחות חניה..

offirla

New member
כן...

יש לי בחיים "רק" 2 הרשעות... * חנייה - חניתי לאורך אבני-שפה אדום-לבן דהויים בתחום העיר חולון - קיבלתי דוח של 100 שח - ובעקבות הסדר טיעון עם התובע - שילמתי רק חצי מהקנס, "מבלי שהם יודו באשמתם". * את הדוח הראשון, קיבלתי על אי-ציות לתמרור "אסורה הפנייה השמאלה", מתחת לתמרור היו כתובים השעות, לא ידעתי איך לקרוא את זה - אז בסוף שילמתי את הדוח. אם הייתי יודע אז, מה שאני יודע היום - אז הייתי מערער לבית-המשפט ויוצא זכאי. במשטרה רשום לי רק הדוח הזה, וזה היה לפני יותר מ- 5 שנים...

Shaq018

New member
אוקי, תודה שענית..

מה זה בדיוק הסדר טיעון? ואם אפשר לשאול, איך בדיוק היית יוצא זכאי מהמקרה שלך? הא וכמובן, השאלה שלי: בשורה התחתונה מה אתה מציע? האם לחכות עם התשלום 3 חודשים או לשלם כבר עכשיו?

offirla

New member
אולי לא שמתם לב...

בראשית דבריי הוסיף, כי החוק רואה בעבריין התנועה כ- עבריין לכל דבר ועניין. בכל מקרה - צורת ההתבטאות בין שוטר לאזרח צריכה להיות הולמת, סבירה ומכובדת. דו"חות התנועה לסוגייהם (כולל דוחות חנייה מהעיריות השונות), ניתנות בסמכות חוק סדר הדין הפלילי (נוסח משולב), התשמ"ב-1982. חוק סדר הדין הפלילי, קובע כדי מתנהלים הליכים פליליים בבתי-המשפט בארץ. עבירת תנועה ועבירת חנייה, נחשבת כ- עבירות פליליות קלות (בשונה מ- רצח, גניבה, שוד, איומים, תקיפה וכדומה). בעבירות מסויימות (למשל עבירות תנועה, חנייה, אי-שמירת ניקיון), נקבע צו. בצו זה, הוחלט כי לכל עבירה יש מחירון - זהו גובה הקנס. במקום שיוגשו כתבי-אישום לבית-המשפט - יקבל האזרח - קנס. ירצה ישלם, לא ירוצה - שיערער לבית-משפט, והשופט יבחן את העובדות ואת הנסיבות. אולם, בעבירות שהתרחשו בנסיבות חמורות - כן יוגש כתב אישום, גם אם אותה עבירה מופיעה בצו כ- "עבירת קנס". לדוגמה: מהירות מופרזת מאוד (הזמנה לדין ולא קנס), עבירת חנייה, הובלת מטען במשקל יתר, אי מתן זכות קדימה להולך רגל תוך גרימת סיכון, עבירה שגרמה לתאונת דרכים וכדומה.

offirla

New member
הסדר טיעון

הסדר טיעון - זה "סידור מוסכם" (לרוב בעל-פה) שבו מסכימים הצדדים על הכל, בהתאם לעניין. בתחום המשפט, לרוב מסכימים הצדדים (התובע המשטרתי ו- המואשם, "העבריין") גם בסעיף האשמה וגם בעונש שאותה התביעה תבקש מהשופט. כלל ישן, אומר שלמעט מקרים חריגים, על השופט לקבל את הסדר הטיעון (העונש והאשמה).ובכל מקרה, על השופט להפעיל שיקול דעת משלו. במקרים קיצוניים, השופט דוחה את "הסדר הטיעון", ומטיל עונשים כבדים יותר. לדוגמה: לעיתים, כאשר נהג מואשם באי-מתן זכות קדימה, לאחר "הסדר טיעון" ממירים את האשמה מ- "אי מתן זכות קדימה" ל- "נהיגה בחוסר זהירות" - כמובן שעל נהיגה בחוסר זהירות - העונש קל יותר, כי העבירה כבר פחות חמורה. לעניין מועד תשלום הקנס - החלטה שלך: אם יש לך את הכסף ואין לך בעיות תקציביות - תשלם! אם יש לך "זיכרון קצר" - תשלם גם.

Shaq018

New member
האא הבנתי..

האם ניתן לעשות זאת גם במקרה שלי? אני הואשמתי על סעיף 37 (נסיעה בכיוון ההפוך בכביד חד סיטרי). האם אני יכול לפנות לשופט ולהמיר את זה בעברה שהעונש עליה קל יותר?

offirla

New member
אתה לא פונה אל השופט

אל תובע בתחום יחידת התנועה שרשמה לך את הדוח. בראש הדוח, רשום בצורה מודפסת, מאיזו יחידת תנועה השוטר, יש יחידת משנית ויש מרחבים. כתובת יחידת התנועה רלוונטית, נמצא בחלק הפנימי של הדו"ח. מידע בנושא - תוכל למצוא בצד הפנימי של הדוח (תפתח אותו כמו ספר). סמל העבירה שלך - הוא 5430 והולכים איתו גם 6 נקודות. לא עולה לי כרגע בראש סמל "יותר קל". יש סמלים אחרים עם אותו משקל כספי ומשקל נקודות.

Shaq018

New member
תודה אופיר!

תודה שאתה מקדיש מזמנך להסביר לי, באמת לא יודע מה הייתי עושה עכשיו בלעדיך וסליחה באמת שאני מציף אותך בשאלות על גבי שאלות, אבל זה נושא שלא כל כך מוכר לי.. ואין לי כל כך את מי לשאול.. אני שוקל בינתיים לפנות אל התובע בעיניין הדו"ח.. ולהגיד את האמת, הקנס הכספי לא מדאיג אותי, אלא הנקודות והכתם השחור הזה שמופיע לי עכשיו בגיליון הרשעות.. אני צריך למצוא עברה שתואמת לעברה שלי.. רק משהו אחד לא ברור לי.. למה שהתובע או כל אחד אחר יסכים להחליף לי את העברה?

אם היה רק שוטר אחד

או אם הוא לא בדיוק ראה או אם כל מיני דברים שלא יוכלו לאמת את מה שבאמת קרה - אתה יכול ללכת למשפט ולערער. אם נגיד שוטר אחד עצר אותך וטען שנסעת במהירות גבוהה מדי, ואין לו שום הוכחות מלבד העובדה ש"טסת" מול הפרצוף שלו, ואתה מצידך רצית ללכת למשפט, והצגת בפני השופט שזה לא היה ולא נברא, ושמנסים להפיל עליך תיק ושלשוטר אין בכלל הוכחות - במקרים כאלו התובע יעדיף לתת לך עסקת טיעון מאשר לחכות שהשופט יוותר לך על העונש מחמת הספק או מחוסר ראיות. אבל זה לא נראה כמו המקרה שלך, הודת בזה, היה יותר משוטר אחד, באמת עשית את העבירה...

Shaq018

New member
האא.. הבנתי..

באסה.. אכן הודתי, הוא גם שאל אותי מה אני עשיתי כדי לרשום בדו"ח, אז אמרתי את האמת.. האם אפשר לשמור על זכות השתיקה בקטע הזה כדי שהשוטר לא ירשום כלום? או שצריך לומר "לא עשיתי כלום בלה בלה בלה"?

offirla

New member
אפשר לשמור על זכות השתיקה

ביום שישי בלילה, עצרתי נהג על עבירת תנועה כלשהי. שאלתי אותו מה יש לו להגיד להגנתו על העבירה, הוא לא אמר מילה, ורק הסתכל על השמיים, כאילו מחפש כוכב - וזה מה שרשמתי ב- "דברי הנהג" - (הנהג לא שיתף פעולה, לא הגיב במילים).

offirla

New member
אני ממש לא מבין אותך...

מה אתה כל-כך לחוץ. כולה דו"ח תנועה ראשון (ואני מקווה שגם אחרון). בזה שנהגת בניגוד לכיוון התנועה, יכלת להיות מעורב בתאונה חזיתית, המזל היה שלא הגיע רכב עם נהג מטורף (שהיה מבצע פנייה מסוכנת) או שיכור מולך... דו"ח ראשון גורם לחששות רבים. אבל אם הוא יישאר "יתום" שנים רבות - הוא לא יזיק לך בכלל! להיפך, מערכת האכיפה והענישה לא מחפשת נהגים שמבצעים עבירה פעם ב- 2-3 שנים... הוא (הדו"ח) יוכל להזיק לך רק אם יצטרפו אליו עוד "חברים" ו- "אחים חורגים". במקום להטריד את כל המערכת, שהסיכוי שתענה לך בחיוב, דיי נמוך, בגלל הוותק הקצרצר שיש לך בנהיגה (לדבריו) - לאור העובדות לעיל - אני הייתי משלם את הדו"ח. אם כי, שמורה לך הזכות לצלם את הדו"ח, לנסח מכתב מעניין ולשלוח אותו בדואר רשום ליחידת התנועה, בתקווה שהתובע או "מדור פניות נהגים" יענה לבקשתך. רק אל תשכח לציין בפנייתך סיבה מספיק סבירה והגיונית, למה לוותר לך ולמה להקל עלייך.

למעלה