ד״ר סטולר

dina199

New member
ןיש טענה שקושי בחשבון

לא מאפיין עיקרי של NVLD .
לדעתי אפשר להיות א"ס מוחלט ולהתקשה מאוד בחשבון

השאלה היא מה זה בעיית תקשורת שלא עוברות

את הסף לאוטיזם.... זה משהו מאוד לא ברור ולא מוגדר....

זה דווקא מאוד ברור

תשאל כל רוא שמומחה לאבחון אוטיזם או פסיכולוג שמומחה לאבחון אוטיזם.
זאת אומרת שמיומנויות התקשורות פחות טובות משל האדם הממוצע אבל לא גרועות כמו של מי שבספקטרום.

וזה עדיין מאוד לא ברור

נכון שיש אוטיסטים שברור שהם כאלה... אבל מה אם כל אלה שבאמצע?
מי שטוען שהוא יודע לזהות רק על פי זה לדעתי מטעה את עצמו...
נכון שקל מאוד לזהות את אלה עם יכולות תקשורת נמוכות או בינוניות... אבל יש לא מעט אוטיסטים בתפקוד גבוה....

חצאית1

New member
מה זה דברים אחרים?

אני שואלת כי האחיין שלי עובר אבחון אצל דוקטור צחור בכבודה ובעצמה-
הילד מנפנף, בעל תחום עניין צר מאוד, בעל פחדים,אובססיבי לחפצים מסוימים, טקסי מאוד....
אבל- מאוד מילולי- מדבר בשפה מליצית ביותר.
לאחר שלושה מפגשים, אחותי שאלה מה היא חושבת :אוטיסט או לא?
אז ד"ר צחור ענתה:"אני לא בטוחה שהוא על הספקטרום, אבל בטוח שיש משהו, אנחנו נשב ביחד כל הצוות ונברר מה זה- אנא שלחי לי סרטון בו הוא משחק עם חבר בדחיפות!"
לכן שאלתי- מה הם ה"דברים" האחרים יכולים להיות?
מה זה המשהו הזה?

dina199

New member
'דיבור מליצי' - זה סממן מאוד אוטיסטי

ב NVLD יש מילוליות , אל לא חייב להיות מליצי .
חוץ מזה לדעתי האישית (
הלא מלומדת והלא מקצועית ) NVLD שייך מאוד לספקטרום

לגבי דיבור מליצי, זה תלוי תרבות

יש חברות שבהן זה מקובל, לדבר בשפה מליצית.
לכן, לא הייתי מאבחנת אוטיזם על סמך שפה מליצית. יש כאלה שגם סתם נהנים להשתמש בשפה שהם קוראים בספרים.

אני תמיד קראתי ספרות יפה ותמיד אהבתי עברית מליצית, וגם במשפחה שלי דברו כך, אז לא הייתי יוצאת דופן במשפחה שלי.

רנה73

New member
תלוי אם מעודדים את זה...

לי הקריאו הרבה שירה מחורזת של פושקין וחבריו מילדות, ולכן כשהתחלתי לדבר בעיקר ציטטתי את הפואמות ואח"כ בשיחה חופשית הדיבור שלי היה מאוד מליצי. ברמה שמבוגרים לא דיברו אפילו. אולי מפני שלא רציתי חברת ילדים ולא היה לי ממי ללמוד. אבל הסביבה התלהבה מאד. מבוגרים, אתם יודעים

וגם בגן הגננות עודדו את זה. היתה להן סיבה תועלתנית - תמיד כשהמפקח היה מגיע לגן היו מבקשים ממני לענות....
אם הסביבה מעריכה ומעודדת אז הילד ימשיך. כל עוד אחרים לא מציקים לו בגלל זה....

dina199

New member
אם אצל א"ס יש דיבור מליצי

זה בד"כ ללא עידוד הסביבה.
וזה יכול להגיע לרמות כאלה שזה ממש מפריע להורים - הם מרגישים ש'משהו כאן זה לא זה' .

רנה73

New member
"לא זה" מבחינת תוכן הדברים או הטון בו נאמרו?

אני באמת שלא יכולה לזכור כיצד בדיוק דברתי בילדותי. אולי היה פאתוס מסויים. אבל אז מה שהיה חשוב זה שילד יהודי יהיה חכם כך שדיבור מליצי העיד מבחינת הורי על חוכמה גדולה
ואם זה מלווה בחוסר קשר עין עם זרים וחוסר רצון לאינטראקציה חברתית - מצידם זאת רק היתה ההוכחה לזה ש"הילדה חכמה ולא מתעניינת בשטויות של ילדים". הכל עניין של פרשנות

דווקא רציתי להביא דוגמא של הבת. בשבת היינו בים, הילדה ובעלי היו עסוקים בחפירה ובניה בחול, ואז הצטרפה אליהם ילדה זרה. בתי פנתה אליה ( לא זוכרת מה אמרה לה בדיוק. אולי "אנחנו בונים ארמון") ואז שאלה אותה איך קוראים לה. הילדה ענתה והיה לה באמת שם יוצא דופן. ואז אני שומעת את בתי מכריזה "ואו. זה באמת שם נפלא" או שאולי השתמשה במילה מופלא. התוכן היה מליצי ( יחסית לילדה כמעט בת ארבע. לא?) אבל מה שהיה יוצא דופן זה דווקא הטון בו נאמרו הדברים. זה לא היה טון מביע התפעלות שהיית מצפה לשמוע מילד אלא מעין הכרזה בגוון קול קצת שטוח, ומיד אחריו המשך שיחה בדיוק באותו גוון קול ואינטונציה, רק בנושא אחר.
אני מכירה ילד אחר שמדבר בשפה גבוהה יחסית לשאר הילדים. ילד נ"ט. המנגינה שלו שונה משל בתי כשהיא משתמשת בביטויים "גבוהים" לתיאורי התפעלות.
אני רק מקווה שהיא אמרה מה שאמרה לא כי היא ראתה בטלויזיה או שמעה בספר שזאת התגובה "המתאימה" למשמע שם מיוחד אלא כי באמת התכוונה והרגישה כך, ורק שכמוני, יש לה בעיה בגילוי התפעלות ורגשות חיוביים בצורה מילולית בטונים "הנכונים" ( הבעת שמחה או התפעלות מילולית בפומבי, מצידי, מרגישה לי קצת כמו התערטלות
).

dina199

New member
אוטיסטים יכולים להיות עם חוכמה גדולה

ועם דיבור מליצי (ועם דברים אחרים)
. כפי שנאמר לא מאבחנים אוטיזם על סמך סממן אחד, ולא שוללים על סמך סממן אחד.
גם אין אצל א"סים 'דברים שאתה מצפה' . למעשה כשיש א"ס , אז נ"ט לא יכול לדעת למה לצפות.

כל תכונה שיש אצל א"ס יכולה להופיע 'בבודדת' אצל אנשים אחרים ולכל דבר אפשר למצוא הסבר. אבל באיבחון מקצועי של אוטיזם בודקים אם יש מספיק תכונות שיצידקו 'כניסה' לספקטרום. בד"כ אם יש כמה תכונות, אבל לא מספיק ל'כניסה' , זה א"א (איש אמצע).

מה שאני מנסה להגיד שאם לא"ס יש תכונות מסויימות הן קיימות בכל מקרה עם עידוד או בלי עידוד , ואם חסרות תכונות אחרות הן לא יופיעו בגלל 'עידוד' , ותכונות מסויימות שלא נוחות לסביבה לא יעלמו בגלל חוסר עידוד או בכלל לחץ להעלים אותם.
א"ס זה א"ס עם כל מכלל התכונות שלו

אין לי מושג איך אצלה

במקומות אחרים
לפעמים אומרים שיש בעיה אחרת...
לפעמים אומרים שיש בעיות תקשורת שלא עוברות את סף הספקטרום-וגם זו תשובה ברורה...
ולפעמים אומרים שלא ברור ולטפל תקופה ולחזור שוב לאבחון.
אם למשל אצל ילד קטן יש בעיית תקשורת שלא ברור אם חוצה את הסף או לא אז בקופת חולים לפעמים ימליצו על קלינאית/פלורטיים לתקופה מסויימת ואז לחזור לאבחן.
אני מכירה מקרים כאלה-וגם מקרים שעשו את הטיפולי "בינתיים" האלה במכון להתפתחות הילד עצמו.

TikvaBonneh

New member
הן עובדות יחד

סטןלר מתמחה בגיל הרך וצחור מגילאי חמש ןמעלה. בררתי על סטןלר בזמנו בשביל חברה היא מעולה. יסודית מקצועית ואמפטית

למעלה