דת,עוני,אלימות ושנאה

• פותח הנושא mri10
  • פורסם בתאריך

mri10

New member
דת,עוני,אלימות ושנאה

אלו הם מנועי הטרור האיסלאמי העולמי.הטרור הזה מקיף אותנו מכל צד,סוריה ולבנון מצפון,רמאללה ובנותיה בגדה,עזה וכל מה שמסביב בדרום.במעגל השני יש את איראן ועיראק ותאים רדומים של טרור בירדן ומצרים.

המשותף לכולם היא שנאה יוקדת לכל הציוויליזציה המערבית ולדת היהודית.השנאה הזו יושבת על בסיס של תפיסה דתית חשוכה בשילוב של פרימטיביות,עוני ואלימות.

ברור לכולם שאין פה סכסוך מקומי על חבל ארץ כזה או אחר.שטחים שישראל כבשה בעבר אינם סיבת הסכסוך,הם תוצאה של הסכסוך.תוצאה שנכפתה על ישראל במלחמות בלית ברירה.

מול טרור עיוור וחסר הבחנה לא תועיל מלחמה קונבנציונלית,גדולה וממושכת ככל שתהיה.

אצל האיסלאם הקיצוני אין ערך בחיים כשלעצמם.החיים הינם אמצעי להגשמת ערכים גבוהים יותר, לדוגמא,כמו הערך להיות שאהיד.נשק יכול להרתיע בני אנוש חפצי חיים חיים,לא את אלו שבזים לחיים.

הדרג המדיני מבין זאת היטב.לכן הנחת העבודה היא איך מנהלים את הסכסוך,לא איך מסיימים אותו.איך מצליחים להרחיב ככל הניתן את תקופת השקט בין סבב אלימות אחד למשנהו.

הסיכוי היחיד לשלום ולנורמליזציה ברת קיימא זה רק ע"י שינוי מבני עמוק בפונדמנטליזם של האיסלאם.כשאזרחים פלסטינאים יבינו שהחיים עדיפים על פני המוות.כשהדור הצעיר שלהם יתחנך על ערכי הדמוקרטיה והחופש וממילא יתגלה בו הרצון הטבעי לחיים ולחופש,או אז יהיה ניתן לדבר על סיום הסכסוך ועל מו"מ מדיני.

שינוי זה הוא איטי ומייסר,הוא נפרש על פני עשרות שנים.יחיד לא משתנה ביום,קל וחומר לא חברה,וקל וחומר בן בנו של קל וחומר לא בחברה שכל התפיסה התרבותית יושבת על דת ועל אללה ועל 70 בתולות בגן עדן.

אין ספק שביום שזה יקרה יתברר למפרע כי מהפכת האינטרנט הייתה אחת מהמחוללות הגדולות של אותו שינוי מיוחל.באמצעות הרשת מצליחים בני העם הפלסטיני להכיר את העולם הגדול על כל מה שבו.הם רואים איך אזרחים חיים בשקט ובחופש.הם נחשפים להנאות החייים בכל התחומים,בקריירה, באופנה ובבילוי, בתחומי התרבות והדעת.

תדמיינו אזרח פלסטיני ממוצע שבמשך השבוע יגלוש להנאתו בכל מה שמנוע החיפוש של גוגל מציע,ולאמ"כ הוא יתייצב בדרשת יום השישי במסגד,איזה טעם הוא ימצא בשטיפות המוח המסיתות של האימאם?? כשהמטיף ידבר על אל אקצה ועל יפו חיפה ועכו הוא מיד יזכר בהופעה האחרונה של ג'ניפר לופז שהוא ראה ביוטיוב.כשהוא ישטוף להם את המוח על הבתולות בגן עדן מיד יעלה בזכרונו הגן עדן שסוקי גולדמן בנה בפורום הכרויות 30+.

בקיצור,רק שינוי ארוך ושורשי בתפיסת העולם ובתרבות האיסלאמית יוכל להביא לתחילתו של עידן חדש,עידן של בני אדם חפצי חיים הבריאים בנפשם.

אני שומע אנשים ברחוב ובתקשורת מדברים בלהט על להכנס באמ אמ אמא שלהם(מאומן).ועל איך שצריך להראות לאמא של איסמעאיל הנייה מאיפה הדג אוכל במבה.

כולם נהפכו לנהגי מוניות.

לא צריך הרבה שכל כדי לחשוב יותר מאופק ולעומק,צריך רק להסתכל אחורה ל65 שנה האחרונות,לכל סבבי האלימות הקשים שהיו כאן, כדי להבין שחזון הנביא "וכיתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות,לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה" לא יבוא ע"י נהרות דם שישפכו משני הצדדים.

מי יתן ולא ישמע עוד שוד ושבר בגבולינו ויקויים בנו חזון הנביא ישעיהו "וישב עמי בנוה שלום".

נכון שעכשיו אתם יותר מפוכחים??

"צבע אדום במועצה האזורית אשכול....צבע אדום בבת ים...צבע אדום בחולון..

מרי,עזוב'תך משינוי מבני עמוק ומחזון הנביא המחורטט שלך. צריך להכנס בנ נח נחמן מאומן של האמ אמ אמא שלהם.

מסכים שהאיסלאם היא הדת הכי מסוכנת בעולם

אבל דת באשר היא, זה דבר מסוכן.
&nbsp
תראה את הדתיים היהודים, מסרבים לקבל את פתרון שתי המדינות, ומסבכים אותנו עם העם הפלסתינאי המונה מיליונים. שלא נדבר על שריפת הנער הערבי בשבוע שעבר...
&nbsp
דת היא דבר מסוכן נקודה.
&nbsp
&nbsp

mri10

New member
למה אתה מכליל??

אני דתי ויחד עם זאת מסכים לפתרון שתי המדינות.
אגב,בזכות הדבר המסוכן הזה ישראל היא המדינה שלך.
זהות יהודית לא תיתכן ללא דת נקודה.
אפשר להתווכח על המינון,לא על העיקרון.

זו לא סתירה

אני יכול להכליל ואתה עדיין תהיה יוצא מן הכלל.
&nbsp
ומה דעתך על בנייה בהתנחלויות? צריך להקפיא לאלתר ולצמיתות?

mri10

New member
אני יוצא מן הכלל

יחד עם עוד עשרות אלפי דתיים.לא נותר לנו אלא לחפש את הכלל שאתה מדבר עליו.

כן,אני חושב שמפעל ההתנחלויות מיותר.יש מאחורי הרעיון חוסר הפנמה במגבלות הכוח שלנו ומשיחיות יתר בעידן של גלות.

אם הקפאה תעזור אני בעד,לדעתי היא לא תעזור.לא יזיק לשמאל הקיצוני(לא שחלילה אתה שייך אליו)לצנן את המשיחיות הקיצונית שלו לצד השני. לדעתי אלו ואלו קיצונים.

איך הקפאה לא תעזור?

אתה רוצה לתת להם מדינה מחוץ לגבולות הקו הירוק (מינוס גושי ההתיישבות הגדולים) ומצד שני לא חושב שיעזור שנפסיק לבנות שם? איך לבנות בשטח שאנחנו רוצים לתת להם יכול שלא להזיק?

mri10

New member
לבנות בשטח זה מזיק

אך זה לא אומר שאם לא תבנה זה בהכרח יועיל.נסיון העבר הראה שזה כלל לא הועיל.עיין ערך 'התנתקות'

וגם אם נניח שיועיל,הרי זה רק מול הנשיא עבאס.החמאס שולל מכל וכל מו"מ מדיני.מבחינתו,יפו עכו וחיפה הם נכסי וואקף(הקדש) ואין לשום אדם או גוף רשות וסמכות לשאת ולתת עליהם.

נו,והטרור מגיע מהחמאס או מאבו מאזן??אז מה ההגיון לשאת ולתת עימו רק בגלל שהוא פרגמטי,הרי אין לו כלל שליטה והשפעה על ההנהגה החמאסית.

זה מזכיר לי את ההוא שמחפש מתחת לפנס כי שם יש אור.

ההתנתקות היא לא אותו הדבר

מכיוון ששם גם החיילים עזבו, ולכן עזה הפכה למסוכנת. ביו"ש רק מדובר על הפסקת הבניה היהודית, אף חייל לא יזוז מילימטר. בצורה כזו גם ישראל נשארת בטוחה, וגם לפלסטינאים יש אופק מדיני. האופק המדיני הזה חשוב לא רק כלפי הפלסטינאים, אלא גם כלפי מעמדנו בעולם. איננו רוצים להיתפס כמדינת אפרטהייד, כמדינה שרוצה לשלוט בעם אחר. אנחנו ממש לא רוצים, ולכן גם מפלגת הליכוד הימנית הכריזה על פתרון שתי המדינות בנאום בר אילן.
&nbsp
כל העולם מגנה את חמאס. חמאס הוא ארגון טרור השייך לציר הרשע. אנחנו בתור מדינה נאורה צריכים להראות שאנחנו מוכנים לשלום ולמדינה פלשתינאים לצידנו, וזה לא יכול להתקיים באותה נשימה עם בניה יהודית מעבר לקו הירוק.

בוודאי שזהות יהודית אפשרית ללא דת

תרבות, פילוסופיה, היסטוריה, שפה... כל אלה מרכיבים את הזהות היהודית שלי.

בלי אלוהים, בלי קיום מצוות, בלי שום חוויה דתית בשיגרת חיי.

mri10

New member
אני מתקשה להבין את זה

אם תלמד את הפילסופיה של הצמחונות ותאכל בשר,תהיה בעל זהות צמחונית???

איך אפשר להתנהג ההיפך הגמור ממה שהיהדות מבקשת ואף לא להאמין בה ויחד עם זאת לטעון על "זהות יהודית"

לא חובבני למדי??

אולי תהיה בעל זהות צמחונית

אבל צמחוני לא תהיה.
מהי "זהות צמחונית"? למי יש את הבעלות על ההגדרה שלה?

כי זו השאלה: מהי זהות יהודית ולמי יש את הבעלות על ההגדרה שלה. אתה (הזרם האורתודוכסי של הדת בת תקופתנו) טוען לבעלות בלי שום הוכחת בעלות, ואני מסרב בתוקף לתת לך אותה.

mri10

New member
עזוב אותי ואת האורתודוכסיה

תפתח אתה לבד תנ"ך ללא מתווכים ותסביר לי את פירוש המילים "לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת".

למה יש לי תחושה שעדיף לסגור את הדיון הזה כבר עכשיו??

mri10

New member
סתם בשביל החוויה האינטלקטואלית?

חשוב שנגדיר את יעדי המבצע.

יעדי המבצע הם פשוטים

פתרון כל המחלוקות בין דתיים-חילונים, ישראלים-פלסטינים וצמחונים-קרניבורים ומציאת כלה לסוקי.

מה שאתה מתאר זו תורה לא קיימת

ובלי תורה ומסורת אין יהדות
הספרות והרפואה והמדע התבססו על יהדות מאז ומעולם
או שאתה יהודי או שאתה לא
לבחור בזהות יהודית משמע להכיר במסורת לא בהכרח להיות דתי ולקיים תרי"ג מצוות אבל להבין מדוע אתה יהודי ומה מייחד אותך משאר העמים

dori78

New member
מה שמסוכן זה לא הדת,

אלא הקיצוניים שמנכסים אותה לעצמם.
בחסות הדת, הם לוקחים בעלות על שטחים, על אנשים ונשים, על החלטות שנוגעות לכלל האוכלוסיה.
זה רלוונטי לחמאס בדיוק כמו שזה רלוונטי לחלק מאנשי המוסדות הרבניים שלנו.

mri10

New member
לגב' אירית רוזנבלום

יש בעיה עם ההלכה היהודית באופן גורף.היא לא התייחסה רק לקיצונים.

למעלה