דת מחוץ לחוק

מהההההההההה

וכי חופש פולחן עדיף מחופש פעולה??? ואלה בא לי לרצוח. חופש הפרט מב עובר עליך אם ההשלכות של זה הרות אסון דוגמת ההשתמשות בסמים הרי שיש לאוסרם.

ידו בכל

New member
ההבדל ברור

סמים משנים את הדעה של האדם על ידי פעולה כימית. כאן מדובר בחופש דעה ופולחן. ההתמכרות העיקרית היא לא לרעיונות של הדת אלא לכספים הרבים מאחורי זה. אדם חרדי יכול ללא שום עבודה יכול לנהל חיים מינימליים רק בגלל תקציביים למגזר החרדי. ברגע שיפסיקו התקציבים יפתרו רוב הבעיות לדעתי.

חוק אחר

קיים חוק במדינת ישראל האוסר שכנוע של אדם להמיר את דתו תמורת שכר. לא כימי ולא נעליים. וגם אם לא, למה נראה לך שיש חילוק בין השפעה כימית ללא

ידו בכל

New member
עד כמה שידוע לי

החוק הזה חוקק בלחץ הדתיים כנגד מה שהם כינו המיסיון הנוצרי.

wr האחד

New member
הרבי הלא קדוש מה השלב הבא ../images/Emo35.gif

הוצאת הומסקסואלים ולסביות מחוץ לחוק? או שמא הוצאת ערבים מחוץ לחוק? לאן בדיוק נגיע ככה.

000000000000000

New member
אל מחוץ לחוק לא!

דמוקרטיה פירושה פשרה בין חופש הפרט (דבר הכולל את חופש הפולחן) לבין החופש והבטחון של כלל הציבור. לכן במדינות מתוקנות סמים קשים המובילים להרס החברה נאסרים, וסמים קלים (כגון ניקוטין) מותרים בהגבלות. בדומה לכך, פולחני דת מסוכנים נאסרים. מדינות קומוניסטיות (סין, ברה"מ לשעבר) אשר חופש הפרט פחות נחשב בעיניהן אסרו כמובן בעבר את חופש הדת לחלוטין (וגם היום, חלקית). הדת כשלעצמה (או השקפת חיים כלשהי) עשויה להיות נכונה, אף שאין אפשרות לדעת זאת לכאן או לכאן. זאת סיבה נוספת לא לאסור את חופש הדת כל עוד אינו פוגע בכלל הציבור. וכבר אמר ניטשה: "הדת היא אופיום להמונים"?...

הלו, הלו,

לא לבלבל לי פה בין ניטשה למארכס! אני מבין לספר את אותו הסיפור החסידי כל פעם על רבי אחר- הגם שזה מעשה חסר אחריות מאין כמוהו, הרי שלא מצפים ממך לרצינות מי-יודע-מה גדולה כאשר אתה מספר א חסידישע מעשה (או כל "דבר תורה" אחר. אין לי רספקט בגרוש ל"דברי תורה" של שולחן שבת). אבל כאן תן טיפה רצינות, אחי!!!

למעלה