דת מחוץ לחוק

קדימה, בני עקיבא,

הידד במעלה. אולי תסכימי להזביר למה התכוונת בהגדרה "מדינה שיש לה שורשים והיא מחוברת אליהם". שב"ש וחג"ש. יונה

מיכל25אב

New member
וודאי שאני מסכימה..

אולי אני בנאלית אבל אני בהחלט חושבת שאחת החזקות שיש לנו כמדינה על א"י היא שזו המדינה שניתנה לנו ע"י הקב"ה. אני חושבת שצריך להיות ובדרך כלל גם יש הבדל בין היחס של הצרפתים לדוגמא-לצרפת לבין היחס שלנו לישראל ולא בכדי. וזה בערך כל מה שיש לי להגיד בשלוש בלילה...

העובד בלילות-

חשובה לו השעה שמונה ומחצה בוקר כשלוש בלילה לכל אדם. ובכן: תסבירי לי, איפה נכנס פה הקדוש ברוך הוא, עם כל הכבוד הראוי, בסיפור של חלק קטן מעם ישראל שהחליט לבנות מדינה בפלשתינה, רכש חלק קטן משטחה בדמים ואת שאר השטח- בכח הזרוע תוך נישול הערבים היושבים בו מבתיהם? רצו- באו, קנו, בנו, כבשו, סללו, כוננו. כל הכבוד להם. אלהים? מאן דכר שמיה הכא? די, לא רוצה להמשיך ביחס לצרפתים. יום טוב יונה

מיכל25אב

New member
בלי להכנס לפוליטיקה..

עם כל הכבוד לצה"ל-אני לא בטוחה שעמדנו בכל המלחמות שעברו ועוברות עלינו בעצמינו.

נו, תְקשיבי,

גם בלי אמעריטשקע היקרה היתה מדינת ישראל פושטת לשון וטלפיים, אז אולי נֹאמר מדי שבת בשבתו הלל שלם לאימפריה הגדולה שהואילה לפרוש כנפהּ עלינו? לא? למה? כי יש לה אינטרסים במזרח התיכון וחסד לאומים חטאת? אז מה יש לך מאלהים המסכן שגם לו יש אינטרסים וּבגללם ורק בגללם הוא התערב כאן לטובת בעלי האפים הנשריים חובבי השחמט והגעפילטעפיש? (אם את כבר מתעקשת על כך שהוא באמת התערב). ואת עניין השורשים, אני מזכיר, טרם הזברת. לילה טוב יונה

מיכל25אב

New member
אז ככה

שורשים-תנכיים הכוונה! הארץ שניתנה לאבותינו וגו´ מבחן התוצאה-הוא שיש לנו מדינה בזכותו. אינטרסים?אינטרסים כמו מה? וכן אני מתעקשת שהוא התערב..

בני עקיבא זה איכסה פיכסה

בני עקיבא זו חממה של לאומנות ומשיחיות נוסח המטורף צבי יהודה קוק. זו גם חממה של הקצנה דתית. אני זוכר שבסניף שלי (וגם של מיכל), אפשר היה לעקוב שנה אחרי שנה אחרי ההקצנה בנושא הוא-והיא. החצאיות התארכו בטור הנדסי, סוגי הפעילויות הופרדו אחת אחרי השנייה ו"שמירת נגיעה" הפכה לדיבר ה-11, אם לא הראשון. לפי החישוב של מידת ההקצנה, הסניף היום אמור להתנהג בערך כמו הטאלבאן. אני מדחיק את היותי חניך ומדריך בבנ"ע. על חטא שחטאנו ... מיכל, אני לא זוכר את הפעולה הספציפית הזאת. כנראה זו הייתה פעולה נפרדת כמו שאר הפעולות. <"ימינה בני עקיבא ...">

פעם אפילו אמרתי בפעולה ...

... שיש פוסקים שלא אוסרים נגיעה בין בנים לבנות. זה קצת עצבן את המדריך השני ואת הקומונר. יש לי עוד סיפורים עסיסיים על התקופה הזאת, אבל אני מעדיף לא לספר פה. תזכירי לי ביום רביעי ...

מיכל25אב

New member
קוצץ -אל תירק לבור ששתית ממנו../images/Emo46.gif

אז מה אם סבלת מתסכול מיני וקיפחו אותך,התלבשו צנוע,ולא נגעו בך... ....אניזוכרת גם דברים טובים שיצאו לך משם....

נזכרתי

אבא שלי סיפר לי פעם על מפקד שהיה לו בצבא (הסובייטי), שנהג להפוך פתגמים על פניהם. ולכן הפתגם "אל תירק אל הבור, שמא תרצה עוד לשתות ממנו" נשמע אצלו (ולא בלי הגיון פנימי) כך: "אל תשתה מן הבור, שמא תרצה עוד לירוק אליו". יום טוב יונה

גם אם אני ארק לתוך הבור ...

... זה רק יהפוך את המים לנקיים יותר, מרוב שהם ג´יפה. אז את מסכימה שהטוב של בנ"ע מתמצה בהיותה משרד השידוכין הגדול במדינה ?!

מיכל25אב

New member
ממש לא!!!!!

אני חושבת שלבני עקיבא יש חלק גדול בבנית האישיות שלי. ולאו דווקא בזהות הדתית שלי. <<<אני חושבת שאפילו לך יש דברים שאתה חייב עליהם תודה לבני עקיבא..>>

וואלה צודקת.

"לבני עקיבא יש חלק גדול בבנית האישיות שלי" גם שלי - בני עקיבא היה נר לרגלי - לדעת ולזכור תמיד איך לא להיות. מחנות הקיץ הם חוויה שלא הייתי מוותרת עליה, אם כי היא ממש לא מייצגת את בני עקיבא. מה שעשינו שם נוגד כל עיקרון בני עקיבאי. >ספל חמאה הייתה אלופת טורניר הספיד<

נחיתות?

לא התכוונתי בכלל ליהדות, היהדות הולידה רק טוב. רצח עמלקי, יחס לנשים. יחס לעוברי עבירה. כל זה לא נחשב. אז מה אם כדי לכפר על עוונות גלגלו בני ישראל בהמה ביום הכפורים "ועד שלא הגיע לחצי ההר נעשה בשרה חידודים חידודים". לכמה הרס הובילו הסמים ולכמה הדתות. איפה הראש שלך מליוני סליחה מיליארדים מיליארדים של אנשים נרצחו בגלל הדתות.

אפשר לחשוב...

מחוץ לחוק, בתוך החוק, ... אפשר לחשוב שחוק זה בחורה. הייתי חייב, זה עמד לי על הלשון, מצטער עם כל הפמיניסטיות.

ידו בכל

New member
חלילה

חופש הפולחן הוא ערך עליון בעיני. מה שכן, צריך להפריד את הדת מהחוק במה שקרוי הפרדת דת ומדינה ולצמצם דרמטית את התקציבים הישירים והעקיפים למגזר החרדי.

למעלה