דת זה אאוט?

יוני1616

New member
דת זה אאוט?

שלום חבר'ה! כתבתי פה משהו, לכל אחד ואחד מכם. אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? עלו לך שאלות על אמונה? על אלוקים? על התורה? איך אתה רואה את הדת? האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?... עכשיו יש לך כתובת לכל השאלות. התכתבות עם בחור דתי צעיר, תוסס ומחפש חיים- בדיוק כמוך. די לסטיגמות! צריך לשבור אותן. לקבל תמונה אמיתית יותר על היהדות. כל אחד יתחבר עם בחור דתי, איתו הוא יתכתב באופן אישי לחלוטין, ממש כמו בין חברים- פשוט אחד על אחד. להתעניין, להעלות שאלות, לחפש תשובות. מסע מרתק לתוך עולם עמוק, אמיתי ורלוונטי. לפרטים, ולהשגת כתובת של בחור או בחורה לדבר איתם- [email protected] יוני, בן 19.5. המודעה כתובה בלשון זכר, אך מכוונת גם לבנות. תנועת 'אחד על אחד'

© h i l a ©

New member
היה לנו סמינר על זה...

נסענו במיוחד לת"א לאיזה מקום כזה של דתיות (שכחתי איך קוראים לזה), לבנות נתנו שעה לדבר עם הדתיות על כל דבר שרק עלה לראש (ממש כמו שיושבים לאכול איפה שהוא עם חברות) ואת הבנים לקחו לאן שהוא ואיזה רב עשה להם הרצאה.. ... הסמינר הזה היה מעייף, וחופר ברמות, הוא יכל להיות כייפי אם לא היו חופרים לנו על כל הנושא של מה זה להיות יהודי, שאלו אותנו על כל כך הרבה דברים שקשורים לזה, במיוחד מה ההגדרה של ישראלי, אני יכולה להקיא רק מלהזכר בקטעים העיוניים שהיו בזה... אשכרה ישב מישהו ושאל אותי למה אני מגדירה את עצמי 90% ישראלית, והוא ממש התעקש שאני אסביר לו למה לא 100%, אני לא יודעת איך להסביר ש10% ממני לא חושב ישראלי.... מה שכן, אני ממליצה למי שקורא את ההודעה שלמעלה שיחשוב שוב, שינסה, זה שווה את זה, באותו יום שהיינו בת"א כל הבנות יצאו בהרגשה טובה ולא האמינו כמה הן נהנו לדבר איתן... הסמינר הזה היה חרא חוץ מהחלק הזה.. באמת.. תנסו....

Under the GUN

New member
סתם משעמם לי כ"כ, אז אני יענה על השאלות

אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? כן עלו לך שאלות על אמונה? כן, הגעתי למסקנה שאני לא מאמין על אלוקים? לדעתי, לא קיים על התורה? לדעתי, אוסף של שטויות איך אתה רואה את הדת? בתור מישהו שעשה לכולם שטיפת מוח אחת רצינית.. האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? רובם מרובעים, אבל יש כאלה שאפשר לדבר איתם האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? לא האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? הם כן.. הם צריכים לשנות את המצוות והאיסורים בהתאם לזמן שאנחנו חיים האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?...לא ורק בשביל לבהיר משהו, אם פגעתי במישהו.. חבל, ככה אני חושב וכולכם יכולים לקפוץ לי

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

בואנה, בנאדם. אני מרגיש כאילו גנבת לי את ההודעה
אין טעם שאני אוסיף עוד משהו, אמרת כבר הכל. הדת והמודרניזציה פשוט סותרות אחת את השניה, ואני מעדיף את העולם המודרני. עם כל הכבוד.

R o n 2 5 6

New member
יצאת גבר...../images/Emo4.gif

נכון שיש חופש ביטוי,אבל זה כל עוד זה לא פוגע באדם אחר..

תמיר1991

New member
במי זה פוגע?

אם חרדים נפגעים מזה שאני חושב אחרת מהם, אז שיפגעו. אני לא נפגע מזה שהם חושבים אחרת ממני...

R o n 2 5 6

New member
...

"על התורה? לדעתי, אוסף של שטויות" יש אנשים שמאמינים במשהו אחר.אני לא רואה סיבה "לרדת" על האמונה שלהם.זה לגיטימי שלא יאמין,אבל זו אמרה קצת חריפה.

תמיר1991

New member
מי "יורד" על האמונה שלהם?

הרי, מבחינתם האמונה שלי היא שטויות, ורוב החרדים וחלק מהדתיים שאני מכיר יגידו את זה, וגם בקול רם. אז למה לי אסור? כי אני לא המיין-סטרים?

R o n 2 5 6

New member
לי אישית לא יצא לראות בן אדם מאמין שזלזל

באדם חילוני,רק כי הוא לא מאמין בעקרונות שלו,ובאמונה שלו. יכול להיות שאני אטום לסביבה..

A m b a G a l

New member
מאוד אטום.

הרבה מהאנשים המאמינים שאני מכירה, ולאו דווקא חרדים לובשי שחור, אפילו כאלו שרק שומרי כשרות אבל לא שבת- מזלזלים באדם החילוני.

זונע

New member
נו באמת רון מה אתה סתם

אפילו בפורום האטריק יש את הטמבל הזה שעשה ויכוח שלם בפורום כי הוא אמר שחילונים הם "עם גרוע" או משהו כזה. ואני יכול לתת לך עוד מאה דוגמאות כאלה.

R o n 2 5 6

New member
בסדר,אבל זה לא נראה לי לנכון לזלזל באמונות של

אחרים. שיאמינו במה שהם רוצים,למה שאני אתערב?

זונע

New member
לא מזלזל באף אחד

והדבר שאני הכי שונא בעולם זה להתחיל ריבים על דת כי הם לא הולכים לשומקום.

תמיר1991

New member
רון, על איזו פלנטה אתה חי?../images/Emo6.gif

אתה יודע בכמה אנשים מאמינים נתקלתי שזלזלו בי, רק בגלל האמונות שלי? אז למה כל הזמן אנחנו, החילונים, צריכים להיות המתחשבים? לא רק שאנחנו מממנים מכספנו את מוסדות הדת ואת שיעבוד המדינה לדת [כן, כל מדינה שלא מפרידה את הדת ממנה, משתעבדת אל הדת בסופו של דבר...], אני גם צריך להיות אדיב ונחמד לדתיים, שרובם מזלזלים בי ובאמונות שלי? יש לי חברים דתיים, אחד מהם אפילו חבר טוב. אבל הם מכבדים אותי ואת זה שאני שונה מהם, לא מאמין ביהדות שלהם ותופס אותה ואת המצוות שלה, בתור בולשיט מוחלט. [אני חייב להגיד שאם את המצוות אני תופס בתור בולשיט, את המסורות אני מכבד וחושב שהן דבר חשוב שצריך לזכור אותו, ולא במובן הדתי אלא ההיסטורי - משם באנו. אני למשל נותן כבוד לחגים, נגיד חנוכה ולליל הסדר, כי אלה המסורות של העם שלי - משם הגעתי]. הנקודה היא שלכל אחד מותר להביע את דעתו בנושא איך שמתחשק לו. אין פה עניין של חוסר כבוד, יש פה עניין של חוסר אמונה. אם לאדם מאמין קשה להתמודד עם חוסר האמונה שלי, שיהיה לו בכיף, אותי זה ממש לא מטריד...

R o n 2 5 6

New member
אוקיי,עם הדברים שאתה אומר אני מסכים

רק חבל להגיד כאלה דברים חריפים.. אני מסכים בזה שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה,ושמותר להביע את דעתו. הדגש בדברי היה שאפשר להגיב בצורה יותר מתונה ופחות פרובוקטיבית.

למעלה