דת, זהות וחטאים אחרים

itay82

New member
houston, we have a problem

לא התחלתי את הדיון הזה כדי לגרום לשורת הטפות מוסר. קיוויתי שזה לא יגיע בפורום הזה. כמו שגולם כאן קיבלו את העובדה שאתה דתי ומאמין ואף אחד לא ניסה לשנות את דעותיך, אני חושב שאפשר לצפות ממך למינימום של הבנה לדעותינו ולאמונותינו. מי אמר שהעובדה שאנחנו יהודים אומרת שאנחנו צריכים להאמין באלוהים? למה צריך להיות לנו קשר לדת? אני יודע שאני לא מאמין באלוהים. כלום. זיפשיט. בזמנו הסבתא אמרה לי שאפילו אם אלוהים קיים היא לא תאמין בו, כי אל שיכול לגרום לכל מה שקרה במלחמת העולם השניה הוא לא האל שלה. אישית, אני מסכים. וכן, כולנו שמחים שאתה חי בקהילה אורתודוכסית (עם "ת", דרך אגב... תעתוק מ-TH) פתוחה ומקבלת, אבל אף פעם לא ראיתי דבר כזה, וראיתי קצת. בזמנו עבדתי בארכיון תקשורת בארץ שהיה אמור להקליט את כל השידורים בכל כלי התקשורת. לחדשים היו נותנים להקשיב לרדיו הדתי הממלכתי (אפילו לא חרדי) בשם רדיו קול חי (או או או רדיו קול חי, 93 FM רדיו קול חי... הג'ינגל עדיין רודף אותי). רוב השידורים שם היו הסתה פרועה נגד כל מה שהוא חילוני - לא יהודי - נשי - הומוסקסואלי... אחרי כמה ימים כאלה כמעט התחלתי לשנוא את עצמי. וכמו שאמרתי - זה היה רדיו ממלכתי לגמרי, וזה עוד לפני שאני מזכיר כל מיני תקלות יומיומיות. החוקים בדת המפורשים על ידי רבנים מסויימים ופתוחים יכולים להיות נפלאים, אבל הדת היא האנשים שעושים אותה, ואני מצטער, ערכיהם וערכיי לא נמצאים באותה הספרה.

tommer28

New member
אכן, תמונות קשות

היי ג'וש, מאד עצוב לקרוא את מה שאתה כותב, בעיקר בקשר לשואה. אחד הדברים אולי הנוראים ביותר שהנאצים עשו זה לבטל כל הבחנה. הם הרי האמינו שיהודי הוא יהודי וזה עניין גזעי, את זה הרי אי אפשר לשנות. ומשם הדרך הייתה לא כלכך ארוכה... מספיקה איזו טיפת דם יהודית בגופך כדי ל"האשים" אותך ביהדות ולגזור את דינך. האם אתה לא חוטא בחטא דומה? אם מישהו נולד יהודי הוא באמת חייב להיות יהודי? אם מישהו לא מרגיש יהודי האם זה עושה אותו יהודי או לא? אין דרך לצאת ממעגל הקסמים הזה? ולהיפך?!?! האם יש דרך להכנס אליו? אתה בן למשפחה שהתגיירה - האם זה עושה אותך יהודי? האם בעיקר למי שקיבל את הזכות להיות חלק מהדת, הלאום והעם היהודי, מישהו שפתחו לו את הדלת, יש זכות לעמוד בפתח ולא לתת לאחרים לצאת באותה הדלת? אני לא מאמין באלוהים, לא מתפלל אליה ולא מבקש ממנה כלום. אם היא קיימת, אני בטוח שיש לה עסקים חשובים יותר מלטפל בשטויות שלי. עם זאת, כפי שכבר הזכרתי, אני מגדיר את עצמי יהודי ואני גאה בזה, היהדות שלי היא עניין של מסורת ואני בוחר איך לקיים את יהדותי ולא אף אחד אחר בשבילי. זכותם של רונית ושל נטע לא להרגיש שייכות לעם הזה למסורת הזאת ולדת הזאת. זכותן לצאת כמו שזכותך להכנס... מדובר פה על פלורליזם, על בחירה חופשית ועל עצמאות. ודרך אגב, עיצה לעתיד, אנחנו הישראלים, זוכרים ולא שוכחים, אנחנו גדלים עם השואה בגרון במשך רוב חיינו. אל תנפנף בשואה מולנו, זה קלף חלש מאד - כדאי שתמצא טיעונים קצת יותר משכנעים מלהתלות בכמה נאצים... ושיהיה צום קל

gayboyuk

New member
חבר'ה להירגע../images/Emo127.gif

היי לכולם. חבר'ה איזה התקפה אני מבין שהצלחתי קצת להכעיס כמה מכם ועל זה אני מבקש סליחה. לא התכונתי לצור ויכוח על אלהים ואמונה,שכול אחד יחיה לפי איך שהוא מאמין ואיך שהוא מוצא לנכון,אבבל הכי חשוב על תתבישו במה שאתם תהיו יהודים גאים ותזכירו שאתם יהודים נקודה סוף פסוק!!!! ועוד דבר אחד קטן אם אני מאמין באלהים ושומר כשר זה לא עושי אותי דתי או מאמין יותר מכן כולנו שווים כולנו אחים רק כל אחד בוחר להאמין בצור שונה. אוהב אותכם. josh

ro99

New member
I'm not angry with you

I was just trying to explain my point of view. We all choose whether to believe or not to believe. Live and let live.

White Dragon

New member
אני לא רואה את עצמי

קודם כל כישראלית ורק אחר-כך כיהודיה - אני רואה את עצמי כישראלית ולא כיהודיה. אני בת ישראל כי אני חלק מהעם העברי - אבל זה לא מכריח אותי להיות יהודיה, והנאצים הם לא אלו שיקבעו לי מה הדת שלי. זה שהם רצחו את רוב המשפחה שלי לא גורם לי לחשוב - המשפחה שלי נרצחה כי הם היו יהודים ולכן אני יהודיה. ואני לא מתפללת לשום אלוהים - אני אתאיסטית, מה שאומר שאני לא מאמינה שיש איזושהי ישות על טבעית עליונה.

gayboyuk

New member
../images/Emo127.gifחבל מאד!!

חבל מאד שאת לא רואה עצמך כיהודיה רק כישראלית. אבל איך אמורים איש באמנונתו יחיה. josh

למעלה