מסירים את הכפפות
"זה משעמם אותך שהמדע אחראי לכל ההרג המוסדר שנעשה אי פעם" - כן , זה די משעמם אותי לשמוע טענה כל כך מופרכת..משום מה הגעת למסקנה שהמדע הביא לכל הרוע בעולם, והדת היא ערש התרבות. ו*אני* הפנאט. " החל מההרג המוסדר שנעשה באמצעות אבן צור מחודדת, באמצעות חץ וקשת, באמצעות חרבות פלדה, ועד ההרג המוסדר העושה שימוש בנשק גרעיני, המדע הוא האחראי. אם האחריות להרג מוסדר היא נושא משעמם בעיניך, אז מה אתה קורא לנסיון להאשים את הדת התאיסטית בזה? " נו, באמת.. אתה מצפה שיקחו אותך ברצינות עם appeal to emotion שכזה? "הרג מוסדר שנעשה באמצעות אבן צור מחודדת". על מה אתה מקשקש? אתה באמת מייחס את זה למדע המודרני? אתה יודע - לתחביב הזה שהיה לאירופאים לבנים ב400 שנים האחרונות להסתכל על ספקטוגרפים ולתכנן משוואות לקינמטיקה? ל*זה* אתה קורה "האידיאל של רוצחים?" .. אתה מצביע אצבע מאשימה על חתול עם 3 רגליים וקורא לו היטלר. בוא ננסה להרגיע את קריאות ה"הרג המוסדר" - כי זה באמת מגוחך ואני לא מתכוון להתייחס אלייך ברצינות אם תמשיך לנבוח עליי . השאלה שלי הייתה נטולת אינואנדו אנטי-דתי, השאלה שלי הייתה שאלה פשוטה, אני אצטט: "אז השאלה היא, האם עולם אתאיסטי," ceteris paribus", תיתכן אנושות יותר "נעלה" או יותר "מוסרית"? פחות הרג חסר-טעם? פחות מההרג שנעשה בשם הדת, שאולי יוחלף במשהו לא-רציונאלי אחר? " אין ספק שנעשה הרג בשם הדת. אני לא אתייחס אלייך ברצינות אם תאשים את המדע בקיומם של מחבלים מתאבדים ובקיומו של הג'יהאד האיסלאמי.. אף אחד לא פיתח מדע שהגיע למסקנה שצריך להרוג יהודים בשביל אללה.. בשביל זה היה צריך דת.. דת בשם איסלאם - ואם אתה לא מאמין לי, פתח קוראן. "אתה משתעמם מדיון באחריות המדע להרג מאז ומעולם, אבל טיעונים מסוג "המדע הביא לך את המחשב" נראים בעיניך שיא הענין, מה?" לא יודע כיצד הגעת למסקנה שאני מאשר הרג, אני בספק אם הייתי זוכה לתגובה כל כך נרעשת ומלאה בשצף קצף לולא היה לך מניע אינטלקטואלי למצוא דופי בטענות שלי. "המדע הביא לך את המחשב נראים בעיניך שיא העניין" - ארמ, לא יודע אם "שיא העניין" - אבל אתה בכל זאת בחרת להתעלם לחלוטין מהעובדה שהמדע הביא להמון פיתוחים חיוביים. אולי בתגובתך הבאה *לא תתעלם* מהעובדה שהמדע הביא את המחשב שאתה משתמש בו כדי להראות זלזול בחשיבותו? "המדע במדינות העולם השלישי אולי איננו "מפותח", אבל הוא בכל אופן מדע" אני שואל את עצמי בן-כמה אתה כשאני קורא מילים אלה, כי כאן אתה כבר ממש מבלבל את המוח. "המדע איננו מפותח".. אני מדבר איתך על תרבויות שנמצאים עדיין בעידן האבן. תרבויות שאין בהם מדע מסודר. רק "מדע אינטואטיבי". אתה יודע, מסוג הדברים שמאפשרים להם להשיג יותר אוכל ולהמנע מלההרג ביער.. עוד פיתוחי מדע זדוניים כאלה ש"רק גורמים להרג מוסדר ע"י אבן צור". אתה כאילו מאשים את השיטה המדעית עצמה ולא את האנשים שמשתמשים בה ב"רוע" שקיים בעולם. זה מאוד נוח, אבל זה נורא חסר-אחריות.. להגיד "השטן גרם לי לעשות את זה" (או במקרה שלך, ה"מדע גרם להם לעשות את זה") זה בריחה מאחריות. כל אחד יכול לראות את זה. בן כמה אתה באמת? אני חושב שאני כותב את כל זה ובסופו של דבר אתה פשוט לא תתייחס אליי ברצינות ואני אבזבז את זמננו. "להגיד משהו מהותי: אני כל הזמן אומר דברים מהותיים, אבל אתה - מפהק. זה לא מעיד על הדברים שלי, אלא על רמתך. לך תשטוף פנים, וננסה לדבר, אם נראה לך שאתה מסוגל לזה. " -אאוצ', זה כאב. "גם הדת הביאה לאנושות דברים טובים. הדת היא ערש התרבות. בלי הדת - לא היתה תרבות. בלי תרבות לא היה שום רסן על המדע, ושום דבר לא היה עומד בפני הרצחנות שלו. " -אני מצטער אם אני נוקט כאן בעמדה מדעית בצורה קפדנית-משהו.. אבל יש לך איזשהן ראיות לחזק את הטענה היוצאת-דופן הזו? "הדת היא ערש התרבות".. בלי הדת - לא הייתה תרבות. אתה רוצה להגיד לי שאתאיסטים שמשחקים בתיאטרון ומנגנים וכותבים שירים וספרים אשר חלקם לעולם יחקקו בתוך הזכרון התרבותי שלנו לא היו חלק מהתרבות כי לא הייתה להם דת? אתה באמת מצפה ממישהו כאן להאמין שהסיבה היחידה שיש ערכים תרבותיים ומוסר ועוד אי אילו פיתוחים סוציאלים היא בגלל שיש לנו דת? בחייך. ייתכן שדת הייתה חלק מזה (ואני אסכים איתך לחלוטין אם תגיד דבר כזה) - אבל להגיד שזה "ערש התרבות"? התרבות , כמו הדת, כמו המדע וכמו כל פיתוח אנושי אחר - הם תוצרים של הטבע האנושי של האורגניזם הביולוגי שנקרא "הומו ספיינס" . אתה משלה את עצמך לחשוב אחרת. אני אשמח להמשיך ולדון איתך, אבל רק אם לא תנבח עליי ותקפיד על התבטאות רגועה ומנומסת (או לפחות לא גסת-רוח באופן בוטה. אני לא אבקש ממך לקרוא לי "אדוני", אבל התבטאת בתגובתך הנוכחית בצורה שאינה במקום: " זה לא מעיד על הדברים שלי, אלא על רמתך. לך תשטוף פנים, וננסה לדבר, אם נראה לך שאתה מסוגל לזה. "