דת ומדינה

La Gamba

New member
דת ומדינה

לפי דעתי אין מקום במדינה הזאת, בעת הקשה הזאת, למפלגות בעלות רעיון אחד ובודד במצע שלהן. כגון עם אחד, קזינו, ש"ס, עלה ירוק, שינוי, ובמקצת גם מולדת. בעיקר לא המפלגות הדתיות, חוץ מהמפד"ל שהינה דתית לאומית, ולא ראיתיה תומכת בכפייה דתית, רוב מצביעיה הם תומכי ישראל. שינוי נחשבת כמפלגה דתית, ומייצגת את הזרם החילוני בעם. אני מחשיב אותה כמפלגה דתית, כי כל עניינה הוא הדת, ברגע שלא תהיה דת לא תהיה לה סיבה להיות בכנסת, בדיוק כמו ש"ס.

EverMan

New member
כנ"ל בנוגע למגזרים !

מפלגה כגון ש"ס שמייצגת מגזר לא אמורה להיות בכנסת כלל ! עם כל הכבוד - הכנסת באה לייצג דעות של מגזר - לא את ממנו או אותו עצמו.

מה הקשר למולדת?

יש לה רעיון אחד ובודד במצע שלה? אני שולח אותך דחוף לקרוא את המצע של מולדת. www.moledet.org.il

EverMan

New member
אף אחד לא אמר שבמצע אין לה יותר

גם לש"ס יש במצע יותר מאשר לתת לחרדים. בפועל מה שקיים זה שהיא מתעסקת בדבר אחר ויחידי. תפסיק לחלום.

ממש לא.

תשמע, לכל מפלגה צריך להיות כיוון עיקרי. מולדת לא מתעסקת בדבר אחד ויחידי, אלא בוחרת להדגיש מתוך כלל הרעיונות במצעה- את הטרנספר. בשנתיים עקובות מדם- מן הראוי שהמפלגות יציעו פתרון הנוגע לעניין, ומולדת מציעה את הפתרון הראוי בעינייה.

EverMan

New member
גם מפלגת השלטו ןהבא

לא מציאה שום פתרון. ולא ! לא לכל מפלגה צריך להיות עיקרון אחד בלבד עיקרי. צריך להיות למפלגה בסיס אידיאולוגי רחב ומשותף. שעוסק בנוגע לכל תחומי החיים. אחרת היא מפלגה קקיונית שלא תורמת למדינה בדבר. אם החבר´ה של מולדת כל כך רוצים טרנספר , שינסו להעביר את זה בתוך הליכוד יחד עם הדעות הכלכליות-חברתיות הליברליות שלהם. אבל שלא יעשו הכל רק טרנספר. זה אותה בעיה עם שינוי ועם ש"ס וכו´. הם עוסקות רק בנושא אחד ולא שמות פס על שאר הנושאים , ונוצר מצב שהנושאים החשובים באמת לא זוכים לטיפול וצריך להיכנע לסחטנות מקומית של נושאים ספציפים.

רואים שלא קראת אפילו מילה אחת

מהמצע של מולדת. כל עוד לא עשית זאת- אל תשחק אותה מבין במצע ובעקרונות המפלגה. אתה יודע רק על עקרון אחד, ושוב- פשוט לא קראת את המצע, ואתה מתחיל לפתוח ת´פה על דברים שאתה לא מבין. לך תקרא את המצע ותחזור.

EverMan

New member
רואים ?! סלח לי , אני קראתי את כל

מצעה של המפלגה המזופתת הזו. אני מכיר את כל מצעה ואני יודע במה היא תומכת. (היא לא כל כך ימנית חברתית-כלכלית דר"א). שוב , אני אמרתי לך , זה שזה רשום במצע זה טוב ויפה. לשינוי רשום במצע שהיא מפלגה שתומכת בעזרה לבורגנים , מישהו רואה את זה ? מישהו שם על זה ? לא ! היא מפלגת השנאה לחרדים. בדיוק כמו שלאף אחד לא אכפת מהמצע המדיני של ש"ס ! אע"פ שהוא קיים , הוא שם לשם יופי. עיקרונה של מולדת , ומה שהיא עושה בכנסת , זה אך ורק במישור המדיני וזה הטרנספר החולני שלה. בקיצור , במקום להעליל עליי , ולדבר על דברים שבאמת אינך יודע (תשאל את לביא אם אני קראתי את המצע או לא ואם לא ישבתי איתו על סעיף סעיף) תתחיל להבין מה שמדברים איתך.

קודם כל אתה לא תקלל, מובן?

אין כזה דבר "מצע בשביל היופי"- כל מצע מתכוון למשהו- כל מצע יקויים ע"י המפלגה שחרטה אותו על דגלה. הנסיון שלך לזלזל במצען של מפלגות שונות בטענה ש"זה בשביל היופי" הוא נסיון לא מקובל הנושא תירוץ לא מקובל עוד יותר. אכן, הטרנספר הוא בראש סדר העדיפויות, כי זה לדעתינו מה שיביא את הרגיעה- ומכאן: את הצמיחה הכלכלית, שתביא להבראת החברה. בינתיים אין לך שום זכות לשפוט את מולדת עוד לפני שעשתה משהו. ראינו לאן הדרך שלכם הובילה אותנו- 9 שנים של סיוט מסוייט! קיבלתם מנדט מהעם ובניתם כאן חברה הרוסה, חימשתם את הפלסטינים, דרבנתם אותם לפתוח באינתיפאדה. בגדתם.

EverMan

New member
הדרך שלי

קיימת במדינה 54 שנים ולא 9. והיא תרמה למדינה הרבה יותר מהדרך הקקיונית שלך. אני לא מזלל במצע שלה - אע"פ שאני לא מאמין בליברליזם. אני חושב שהוא טוב לאדם ליברלי. אבל ההבדל בין הקרבות שלה בפועל לבין המצע הכלכלי-חברתי שלה ? שנות אור ! עיקר המאבקים שלה אם לא כולם - מרוכזים בנושא הטרנספר. תגיד שלא - תהיה שקרן. בנוגע לסיום שלך. אדם שקורא לאנשים שתרמו למדינה הזו בוגדים ... הוא לא רק שקרן , אלא בוגד בעקרונות הדמוקרטיה והצדק שמאפשרים לו לדבר פה. תתבייש לעצמך.

CANDY MAN

New member
מה רע במפלגה שרוצה להשפיע?

יש מלגות גדולות שעוסקות במגוון רב של תחומים ויש כאלה כמו שינוי למשל שעוסקת בשינוי כל הסטטוס קוו שקיים עם החרדים ואני רואה בזה צעד מבורך... ועובדה שעוד המון אנשים כמוני מפני שלי התחזיות שינוי הולכת לכיוון של 12-11 מנדטים והיא תהפוך למפלגה השלישית הכי הגדולה... זה לא סתם עוד מפלגה! ואם יש לה כזאת פופלאריות סימן שלאנשים נמאס לשים דברים בצד, הגיע הזמן שאחרי 55 שנה שהמדינה קיימת נתחיל לשים פה לב גם לדברים שכן מפריעים לציבור כמו הכפייה החרדית!

החרדים אחראים להתחזקות שינוי.

אם הם היו מנסים להחדיר את הדת לעם הזה בדרך של אהבה ונועם הליכות, כמו שהיא באמת, המצב היה שונה. החרדים בחרו לכפות את הרצונות שלהם, והם גרמו לכך שאנשים חושבים שהדת זה רק "אסור אסור ואסור". הם רואים את הדת כדבר מכוער ולא נחוץ- ובכך אשמים החרדים, והחרדים בלבד. הם הרסו לנו ולהם.

EverMan

New member
מה רע ?

אסור שמפלגה תהיה מרוכזת בדבר אחד. כי זה יוצר סחטנות. מפלגה צריכה לייצג את כלל הדעות של בוחריה בכל במישורים ואת טובתו הדעתנית. לא להילחם מאבק אחד.

למעלה