דת וחברה

תלוי בגורמים

יש את גישת הדמות ה"מרפאת" לדת ויש את גישת ה"מטופלים" אליה. כשיש ריבוי אלים בעולם, סביר להניח שאמונה ב"אל אחד" תהיה קצת מסובכת. פנאט שיאמין רק באל שלו ולא באחרים וינסה לקרוא לכולם כופרים (ניהאו...), אבל בצורה קיצונית, יש לשער שיימאס לחבורה ממנו תוך זמן קצר והוא לא ייטיב לשמש מרפא/חבר בקבוצה שכל חבריה פתוחים לאמונות שונות. מצד שני, אם החברים בקבוצה הם מאוד סובלנים, יש סיכוי שהם ישרדו את זה, כל עוד הוא לא יעבור גבולות מסויימים. בנוגע לשאלת ההסכמה לריפוי-תפילה... הולי היתה מעדיפה למות מאשר לחזור לדת שוב. קירסטן היתה מסכימה, סביר להניח, להשתתף בטקסים של הכהן גם בלי צורך לריפוי, מרחמים על האיש המסכן. סרניטי היה בוהה בו ולא מבין כלום, עד שפיורין היה משכנע אותו "לבדוק את הזיכרון" של הכהן. פיורין היה צוחק לו בפרצוף והולך, אבל אם הוא באמת היה צריך את הריפוי הזה הוא היה מנשק לו את הרגליים, גם אם מדובר בבן-אדם. כמובן שאחרי הריפוי הוא היה חוזר לסנוביות הרגילה שלו. אתאיסטים? אריתיה היתה אתאיסטית. הכל נובע מאוחר חיים. כשאתה חי באשפתות וכל הסובבים אותך הם גנבים, זונות, שודדים ותכמנים מסוגים שונים, אתה לא נוטה להיות מאמין אדוק. אז שוב, זה הכל עניין של גישה.

Nihau

New member
ניהאו מכחישה האשמות שווא!

ניהאו מאמינה בפנתאון שלם של אלים ומתוכם היא כוהנת של אל ספציפי וכליפיו היא אדוקה יותר. היא נוטה לכנות מישהו כ"כופר" כאשר אותו מישהו מנסה להגיד משהו מטופש(ולצערי גם נכון) כמו "הייתי שם כשיצרו את הגזע שלך" כשידוע שהעולם נוצר ע"י האלים שלי ולא היו יצורים בכלל לפני שהאלים יצרו אותם! זה כמו לבוא לרבי עובדיה ולהגיד לו שכשאלוהים היה עסוק בבריאת העולם אני הכנתי את הסנדביצים שלו כי הוא לא יכל לחזור הביתה לארוחת צוהוריים. מה גם שניהאו בעיקר חושבת "כופרים" ולא באה בטענות נוקבות או פותחת בדיונים ארוכים דתיים עם כל מאמין פנתיאון אחר. וראוי גם לציין שהיא לא טורחת לחסל כופרים אים הם לא מתקיפים קודם- מטופש אבל מוסרי.

Nihau

New member
היא לא אכלה אותם כי הם היו כופרים!

היא אכלה אותם כי היא עבדה קשה באותו היום ונהייתה די רעבה והם אחרי הכל חצי עז\תיש שזה אוכל לא רע. מה גם שהיא ציינה בפירוש שהיא בוחרת רק את החלקים הטובים ביותר. ופיוריניטי לא יודעים את זה כי היא אכלה אותם בפרטיות- לבד, רחוק. היא מסכימה עם צ'יטוס בעיניין הזה רק להזכירכם: "מי שאוכל לבד...אוכל יותר"

היא יכולה לאכול גם יחד

היא תקבל את אותה כמות. לא נראה לי שמישהו מאיתנו יסכים אפילו לאכול סאטירים...

למעלה