דת והגיון

vizini

New member
למה שיאמר לנו?

למה שלא יטפטף לצלחת הפטרי חומר שיגרום לנו לעשות כרצונו? אתה רואה איזה מציאות אחרת שאני אינני רואה? מלאכים אולי? רוח הקודש?

חוּכֶם,

אולי זה מה שהוא רוצה שנעשה בעצמנו ? אני לא רואה יותר ממך, ואם אחשוב שזה לא הגיוני אפסיק להיות דתי.

טוב למי ?

לפי היהדות, אין כל ענין בדת לגויים. זה גם לא רע כל עוד הם מאמינים בא-ל יחיד, ושומרים על שאר מצוות בני-נח (וכך זה ברב הדתות).

בודאי !

'וְגַם אֶל הַנָּכְרִי אֲשֶׁר לֹא מֵעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל הוּא וּבָא מֵאֶרֶץ רְחוֹקָה לְמַעַן שְׁמֶךָ: כִּי יִשְׁמְעוּן אֶת שִׁמְךָ הַגָּדוֹל וְאֶת יָדְךָ הַחֲזָקָה וּזְרֹעֲךָ הַנְּטוּיָה וּבָא וְהִתְפַּלֵּל אֶל הַבַּיִת הַזֶּה: אַתָּה תִּשְׁמַע הַשָּׁמַיִם מְכוֹן שִׁבְתֶּךָ וְעָשִׂיתָ כְּכֹל אֲשֶׁר יִקְרָא אֵלֶיךָ הַנָּכְרִי לְמַעַן יֵדְעוּן כָּל עַמֵּי הָאָרֶץ אֶת שְׁמֶךָ לְיִרְאָה אֹתְךָ כְּעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל וְלָדַעַת כִּי שִׁמְךָ נִקְרָא עַל הַבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר בָּנִיתִי: מלכים א ח מא-מג.

ehudt

New member
זה נאמר על

גויים שמכירים ביהוה כאל שלהם, אך אינם יהודים. זה כנראה לא תרחיש מציאותי, אבל בכל מקרה, בודהיסטים ופגאנים לא מאמינים ביהוה.

יתירה מזו -

גם הנצרות, המאמינה בשילוש אלהי - היא עבודה זרה אליבא דהיהדות. אין חובה להאמין בא-ל היהדות, הכוונה היא לבורא.

neko

New member
וואי, איזו מקריות!

בניגוד לאמונותיהם של למעלה מ99% מהמאמינים בעולם, בחרת באמונה שלתוכה נולדת ובנוכחותה גדלת. ועוד מדברים על הסיכויים הנמוכים לאבולוציה...

ואיזו מקריות

שהיא: היחידה שיש לה אישושים מרב אוכלוסית העולם. היחידה שהקדימה את זמנה, וצמחה בזמן ממש לא מתאים לדעות ההמון. היחידה שחוברו ע"י מאמינה מאות ספרים להוכחתה באופן לוגי, וכן היום היא היחידה המזמינה אנשים לאמתה בהיגיון ולא (רק) בהבטחות לעתיד הרחוק. והיא גם היחידה המחייבת רק אותי, כיהודי, ולא דת אוניברסלית (הגם, שגם הדת הדרוזית נהנית מהיתרון הזה).

neko

New member
לא נכון, אין לה אישושים.

בנוסף, תוכל למצוא לגבי כל דת דברים שאין לאחרות. מה זה אומר?

לתומי חשבתי -

שאת 'לא נכון ולא נכון' לא אשמע יותר לאחר שסיימתי גן-חובה... 'תוכל למצוא לגבי כל דת דברים שאין לאחרות' - מה אומר, אתה באמת מוצלח יותר בדיונים על ערלה...

neko

New member
ואני לתומי חשבתי שאשמע טיעונים

יותר טובים מ"אני צודק וכולם טועים".

למעלה