דת הפסטה

אושיהו

New member
דת הפסטה ../images/Emo71.gif

אם עוד לא נחשפתם לדת הפּסטפָארה אז הגיע הזמן. לפי הפסטפאריינים את העולם בראה מפלצת ספגטי מעופפת שעשויה מפקעת של פסטה, שני מחושים, כדורי בשר וקצת רוטב. לא, אי אפשר לראות אותה. למה, מישהו ראה פעם את אלוהים? בסוף השבוע שעבר התקיים בסן דיאגו שבארצות הברית כינוס של מומחים לדת הסאטירית, המבקשת להעמיד כמה סימני שאלה על האמונות הדתיות הקונבנציונליות והשפעתם על מערכת החינוך. על סדר היום עמדו דיונים תיאולוגיים באלוהות מפלצת הספגטי המעופפת. המשתתפים המלומדים האזינו להרצאות עם כותרות כמו: "מחלוקת האבולוציה בתוספת פסטה: מפלצת הספגטי המעופפת והפונקציה החתרנית של הפרודיה על הדת", או: "הפסטה הקדושה והרוטב האותנטי: השלכותיה המבורדקות של מפלצת הספגטי המעופפת על תיאוריות של דת". לא במקרה זה נשמע כמו בדיחה ובכל זאת, מדובר בכינוס אקדמי לכל דבר. http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/660/356.html למי שעדיין לא מאמין, הנה הוכחה לקיום מפלצת הספגטי המעופפת - FSM http://www.venganza.org/2007/11/06/ivy-roots.htm הוכחה נוספת: http://www.venganza.org/2007/11/14/fsm-spotted-in-second-life.htm

רון סי

New member
אין דת כזו

אין איש המאמין באמת ב"מפלצת הספגטי". כל הדיבורים עליה הם דיבורים סאטיריים. בדתות אחרות, לעומת זאת, יש המאמינים באמת. היהדות והדתות הנגזרות ממנה, דתות המזרח, וכמובן דת האבולוציה, יש להן מליוני ואף מליארדי מאמינים כנים.

רון סי

New member
אתה מאמין באמת בבדיחה?

כדאי לך להפנות את מחאתך על הזלזול באמונותיך לויקיפדיה, אחד המסמכים הרשמיים המתאר את דתך (לפי טענתך). לפי ויקיפדיה, אמונתך אינה אלא דת פרודית, פרודיה, "שנועדה למחות נגד החלטת מערכת החינוך בקנזס להתיר ללמד בריאתנות". אבל אם אתה מאמין באמת בדת פרודית שנוסדה ע"י סטודנט לפני שנתיים, אז זו אכן זכותך. אני משוכנע שתרשה לי לקשר להודעה זו שלך, לפיה אתה מאמין בבדיחה, בהזדמנויות המתאימות.

Wolverchenus

New member
טענות מגוחכות

זה שהם אלה שגילו את הוד ספגטיותו לא אומר שהם המציאו אותו. אם מישהו טוען אחרת הוא משקר. הוא קיים ואמיתי. אני מרגיש את זה, הוא לעיתים קרובות מנחה את חיי. תספר מעשיות לדתות שקריות על איך שהדתות שלהם מומצאות לא לפסטפריאני אדוק כמוני.

SimSim314

New member
לדעתי הם עצמם לא רציניים

אם היו מפתחים את הישיבות התאולוגיות שלהם ברצינות, ושואלים שאלות כמו מכמה ספגטי בנויה מפלצת הפסטה, או האם מפלת הפסטה מחלקת איטריות לכולם או רק לצדיקים. גם היו צריכים לפתח טקסים לכבוד הפלצת, כמו יום ספגטי עולמי וכו' הם היו מקבלים יותר אהדה ופרסום.

SimSim314

New member
ואלה מעניין

ניסיתי למצוא את הספר ברשת - אבל ללא הצלחה. יש בארץ איזשהו איגוד שלהם ?

אושיהו

New member
הספר לא בנמצא

רק לרכישה. אני שוקל להקים שלוחת ספגטי בארץ הקודש. מישהו מעוניין לעזור?
שים לב לאחוז הביקורים מישראל באתר הכנסיה: http://feedjit.com/stats/venganza.org/map/?x=49&y=49&w=160&h=94

SimSim314

New member
תלוי במה זה כרוך

אבל בעיקרון, אצטרף בשמחה. אגב אם מקימים פה שלוחת ספגטי, צריך לדרוש שירושליים תהיה עיר קדושה גם לפסטפריאנים, בגלל שהפירטים הראשונים אכלו שם את הספגטי הקדוש.

אושיהו

New member
כך גם התייחסו למונותאיזם בתחילת דרכו...

חכה בסבלנות, דת זה דבר שצריך לצבור ותק כדי לקבל "כבוד" בשיח הביקורתי.

רון סי

New member
המונותאיזם בתחילת דרכו

לא הצהיר על עצמו שהוא בדיחה ופרודיה.

אושיהו

New member
זה הכל תכסיס כדי לבלבל את המתעניינים

ולגרום להם להתקרב אל הקודש ממקום משעשע ולא מאיים, בעודם זונחים את אמונותיהם הישנות. אינך בקיא בסודות המסדר הקדוש של הוד רוממותו. המתן בסבלנות, זה הדבר הבא.

rachel437

New member
למה לזלזל

אתה לדוגמה אתאיסט חרדי הכותב ביום כיפור ומנסה להסביר לנו מדוע התורה לא טועה. היום אתה לא יותר מסאטירה, אבל בעוד 1000 שנה אולי יהיו מליונים כמוך.

SimSim314

New member
יש את דת הוירוס

הם לקחו רעיונות מדעיים, וקידשו אותם. היתה ישיבת מדענים-קדושים שם, והחליטו על דרווין כעל קדוש רישמי של כנסיית הוירוס. אפשר לשייך רבים "אתאיסטים" לדת הזאת.

baudrate

New member
כמובן לא לשכוח את ה SATANIC BIBLE

וכנסיית השטן (זה לא מה שרון סי חושב).

r0cken

New member
חחח יש לי אותו בבית, ולא כי אני סטניסטית

פשוט עניין אותי מה זה... הזמנתי מאמזון. לא זוכרת על מה מדובר שם, פתחתי אותו פעם אחרונה לפני כ-10 שנים. אבל זה לא היה משהו מזוויע. בעיקר רצון לחופש מין וחופש ביטוי... אף לא הקרבת חתול אחת, לפי מה שזכור לי :) האמת שגם לא סיימתי אותו אף פעם. לא היה כזה מעניין.

baudrate

New member
לא קראתי את הספר מעולם

עם זאת , אם להאמין לויקיפדיה, הספר מתנגד להקרבה ריטואלית של בעלי חיים או ברצח בני אדם.

"הכנסיה השטניסטית" אינה כת השטן

סתם עשו שימוש בשמו, אבל היא מדברת יותר על ניהיליזם אם הבנתי נכון, בלי שום דבר דתי במובן של אמונה בדברים מטאפיזיים כמו אלים ושדים. סתם בחירה תמוהה בשם, יריה עצמית ברגל? או סתם נסיון לעצבן כמה נוצרים?

למעלה