דת = גזענות.

CuteGuy18

New member
דת = גזענות.

דת - גזענות \ ניר ----------------- כרגע קראתי ספרון כזה של החזרה בתשובה.. והזדעזעתי למראה עיני. תאמינו לי, לא פלא שבאה עלינו שואה.. איזה דיבורים, איזו גזענות ! 1) "עם ישראל הוא העם הנבחר, אשר קיבל את התורה והמצוות, הם הכי מאושרים בעולם, ואומות העולם לא יכולים לסבול את זה". - בבקשה, כבר הם בטוחים שהם הכי מאושרים בעולם. למה הם בדקו בכל העולם מי מאושר ומי לא והם הגיעו למסקנה שהם הכי שמחים. (למרות שכמה אירוני, המדינה שלנו הכי עצובה). 2) "צריכים לשמור לא ללכת בדרכי הגויים, שהם רוצחים, נואפים, גונבים, גוזלים, אלימים. אל נימשך אליהם, כשאנו יודעים איזה רוצחים הם, כשהם שוחטים, הורגים, שורפים, וחונקים את נשמות ישראל ללא רחם במיתות משונות ואכזריות, ואיך יש להם החוצפה להסית אותנו מהתורה." - האם זה לא דומה לנאום של היטלר בפני העם שלו ? גם הוא הציג את היהודים כמסוכנים מאוד. רק תשנו את ישראל לגרמניה, ואת היהודים להארים, ותקבלי נאום של היטלר. "ימח שמם וזכרם, שבאים אל נשמות תמימות בכל מיני לשונות של יופי אהבה ושלום, כאילו רוצים את הטוב מאיתנו" - אז יופי אהבה ושלום ותורה לא הולכים ביחד, חייב להיות פחד מפני: הקדוש ברוך הוא, אלוקים, השם, העיקר לא שמו האמיתי, אחרת זה לא זה. "כי יהודי הוא בזה העולם הגשמי והחומרי, ומעורב בין הגויים, וצריך להסתכל על כל הזבל והלכלוך של אומות העולם" - כןןןןןןןןןןןן אתם הנקיים והטהורים. שמענו עליכם. מה זה הגזענות הזאת ?!?! הלוואי והם היו נקיים כמו אומות מסויימות בעולם ! אבל בנוגע ליהודים בין יהודים אסור שתהיה גזענות. "שום פלוגים שום גזענות שום אפליות, לאהוב כל בר ישראל באשר הוא שם" - גם על הגרמנים הצטווה כך לא ? בקיצור, הפרדה מלאה בינינו לבין העמים האחרים, המלוכלכים, הנחותים, שכוחי האל. "אשרי האדם שזוכה לבטל עצמו בפני הקדוש ברוך הוא"- שוב פעם הפחתה בבריאה של אלוהים עצמו, האדם. אז למה הוא ברא אותכם אם אתם כלכך פחותים ??!! יותר קל לו להיפטר מכם ! סלחו לי, אבל אני מתחיל פחות ופחות לאהוב את הדת שלי. הדת שראיתי אותה תחילה ככל עולמי, כמשאת נפשי. דיבורים כאלה מצד היהודים, ודיבורים כאלה מצד הגרמנים, ועוד דיבורים מצד הטורקים או הערבים או הנוצרים הקתולים או אנאערף לא יודע עוד מי. היא שבראה את השואה, המודעות הקולקטיבית הזאת, היא זאת שיצרה את היטלר, השואה הייתה השתקפות של המודעות של כל בני האנוש על כדור הארץ. המחשבות שלנו מתגשמות במציאות הפיסית שלנו. השואה היא לא תוצר של אלוהים כועס קוצף וזועם על עם ישראל על שלא קיים מצוות והיטלר לא קיבל גיהינום נצחי על שרצח 6 מיליון יהודים. אנחנו יצרנו לעצמנו את היטלר כדי ללמוד שיעור מסויים על עצמנו. כנראה שלא למדנו מהשיעור הזה כלום, כי הדיבורים עדיין נמשכים, דיבורים על פירוד, עליונות וכו´. אז לפני שהיהודים הנכבדים הקיצוניים או הלא קיצוניים האלה מגנים את העם הגרמני על מה שעשה לנו, שיסתכלו מה הם מלמדים את העם שלנו.

אולי סוג של מנגנון הגנה?

יתכן שהיהדות [ודרך אגב אני לא בטוח שזה קשור לדת או לכל דת] פיתחה מנגנון של האדרה עצמית כתשובה לבוז ולרדיפות שחשה במשך השנים סוג של תשובה ל"ישנו עם אחד מפוזר ומפורד בין העמים ודתיהם שונות מכל עם ואת דת המלך אינם עושים" וזה עוד מתקופת התנ"ך שלא לדבר על אחר כך. דרך אגב יתכן שזה עומד מאחורי המנגנון הדתי -חרדי דהיום. השנאה והזלזול הם ביטוי לפחד ולנחיתות. הם מרגישים מקופחים ודחויים ולכן הם סוחטים ושונאים. השאלה היא מי הביצה ומיהי התרנגולת מה גרם למה ואיך מפסיקים את מחול השידים. ולכן אני למשל בעד סובלנות ואהבת לכל אדם באשר הוא אדם במקום בדרך המלחמות של שינוי למשל. אולי אני נאיבי, אך החרדים בעצמם מודים שכשמתנהגים אליהם יפה כמו בתקופת האמניציפציה זה גרם ל"סכנות" רוחניות גדולות יותר לדידם. אדם הוא אדם הוא אדם ואף על פי שחטא אדם הוא. ודרך אגב אין לנו שום דרך וכלים לשפוט שום תרבות. מהתרבות של האסקימואים השולחים את זקניהם למות בשלג, ועד התרבות של הקניבלים שאוכלים בשר אדם. לכל תרבות יש יתרונות וחסרונות. בחלקם היתרונות יותר בולטות ובחלקם החסרונות יותר בולטות. אך אל תשכח שנקודת המבט שלך היא מתרבות מאוד מסוימת שגם היא לא נקייה מחליים עצב בדידות ושאר מרעין בישין.

לא

זה המשך של עגבניות ירוקות מטוגנות ?! את מתחילה להלחיץ אותי עם כל הסרטים האלו אני עדיין בשלב הספרים.. <פטיש מתגונן>

Le Fay

New member
אנימציה ממוחשבת ותסריט פארודי, די

פורץ מוסכמות, עלאק לילדים. יש שם בין השאר "פרסים" חמודים במתקן מטבעות סטנדרטי, שמודיעים באקסטזה "I´ve been chosen" בכל פעם שהמלקחיים יורדות להם. סליחה, אוחזות בראשיהם ולוחצות. עניין של דיסוננס קוגניטיבי.

בקיצור - אחלה סרט!

סרט מהמם שגיבוריו צעצועים בתלת-מימד היסטרי (דווקא הדמויות של האנשים הן בדו-מימד). והקטע עם המתקן (אני מפרטת כי אני חולה עליו והוא קטע חמוד אך ממש לא עיקר הסרט) הולך ככה - יש מתקן שמכניסים מטבע ומשתמשים באנקול להוציא בובות, מתקן כמו שבדרך-כלל יש בתחנה מרכזית. הבובות במתקן, שלכולן 3 עיניים והן כמו חייזרים מתוקים כאלה, מאמינות שהאנקול הוא אלוהים שמדי פעם יורד ולוקח את "הנבחר" לעולם השמיימי שלו - זה המקסימום אליו הם יכולים להגיע מהידע המוגבל שלהם בתוך המתקן. פעם אחת מישהו ניסה להזהיר אותם שמחוץ למתקן עומד... זהו, אני לא מגלה יותר. גם "צעצוע של סיפור 2" מקסים אבל הראשון מ-ש-ג-ע. אולי כדאי לעשות רשימת סרטים שאנחנו ממליצים עליהם.

מישהו מכיר את הספר "שטוחלנדיה"?

ספר מדהים, שמדבר על עולמות שיש בהם אנשים שחיים רק ב-2 מימדים אורך ורוחב ללא גובה ואז הם נתקלים באנשים שיכולים להציץ עליהם מלמעלה והם לא מבינים את הנס איך הם יכולים לראות מה מתחולל בביתם. הם לא יכולים לראות את הגובה של הבניינים הקומות הגשרים והמדרגות והם לא מבינים איך אנשים שהם רואים פתאום נעלמים להם מהעין (כשהם עולים במדרגות) ואיך הם פתאום מופיעים במקומות אחרים וצונחים משום מקום. יש שם גם תיאור של אנשים החיים במימד אחד בלבד אורך-רוחב הם לא מכירים שום דבר רק את האדם שמלפניהם ואת האדם שמאחריהם והם לא מבינים איך יתכן שהאנשים שחיים ב-2 מימדים או ב-3 מימדים פתאום מופיעים לידם ואח"כ נעלמים. ספר מדהים !!! מומלץ בחום!!!

Le Fay

New member
מין קורפוס יציג של פיסות תרבות

כללית ליוצא/ת - או רשימה של כייף צרוף?

אפשר גם וגם

אפשר לעשות רשימה של סרטים שצוחקים איתם, שבוכים איתם, שלומדים איתם, כל מיני. דברים שאהבנו.

מוטלה1

New member
יצא עכשיו ספר על אלוהים,

ספר יפהפה, על אלוהים שיורד לכדור הארץ. כומר אחד מסביר לו על כל הדתות והוא מתבלבל לחלוטין עד שמאשפזים אותו בבית משוגעים. אני עכשיו קורא אותו, ומדובר בספר יפה מאד. (לא זוכר את שמו, אני רק זוכר ששם הספר כתוב באנגלית, שתי מילים.) הסופר סיפר לי, שבקרוב יהיה איתו ראיון בערוץ 2 ,ובגלי צה"ל על הספר.

משיח משיח משיח אוי! אוי! אוי!

בפעמים הקודמות שאלוהים ירד לכדור הארץ זה לא נגמר טוב. בפעם הראשונה הוא עשה מבול, בפעם השנייה הוא החריב מגדל לא פחות יפה מהתאומים ["ארדה נא והראה הכצעקתה אשר עשו כלה ואם לא אדעה" בפרשת דור הפלגה] אח"כ הוא ירד להחריב את סדום, בפעמים הבאות הוא ירד ונצלב ומאז יש את הנצרות, אח"כ הוא הופיע בדמות הרבי מלובאביץ´ סיפור שנגמר עצוב. ואנו מחכים עכשיו לחזרת המשיח ישו או סתם מישהו על חמור לבן.. וארמגדון הוא תסריט אופטימי משיח, משיח, משיח, אוי! אוי! אוי!

יאלה יאלה יאלה

כאילו יש כד לא גזענית, כולם גזעניות, ורק עלינו נטפלים למה? למה אפליה? זו גזענות זה לא בסדר. תופסק האפליה השוו בין דם לדם - כווולנו גזעניים

יאלה יאלה יאלה

כאילו יש דת לא גזענית, כולם גזעניות, ורק עלינו נטפלים למה? למה אפליה? זו גזענות זה לא בסדר. תופסק האפליה השוו בין דם לדם - כווולנו גזעניים

Le Fay

New member
ודאי כולם גזענים (וסקסיסטים ומיננים

והומופובים). זה רק עניין של מינון ודתות מונותיאיסטיות תמיד נודעו לשימצה בעניין המינון.

ניצול אכזרי

הנני לנצל בזאת את ההודעה השטותית הזו כדי לצוד שתי צפרים במכה: גם להציג תרגום חדש וגם לא לחזור על טעותו של כותב ההודעה הראשית באשכול הנוכחי.

למעלה