דת - גזענות \ CuteGuy18

CuteGuy18

New member
דת - גזענות \ CuteGuy18

דת - גזענות \ ניר ----------------- כרגע קראתי ספרון כזה של החזרה בתשובה.. והזדעזעתי למראה עיני. תאמינו לי, לא פלא שבאה עלינו שואה.. איזה דיבורים, איזו גזענות ! 1) "עם ישראל הוא העם הנבחר, אשר קיבל את התורה והמצוות, הם הכי מאושרים בעולם, ואומות העולם לא יכולים לסבול את זה". - בבקשה, כבר הם בטוחים שהם הכי מאושרים בעולם. למה הם בדקו בכל העולם מי מאושר ומי לא והם הגיעו למסקנה שהם הכי שמחים. (למרות שכמה אירוני, המדינה שלנו הכי עצובה). 2) "צריכים לשמור לא ללכת בדרכי הגויים, שהם רוצחים, נואפים, גונבים, גוזלים, אלימים. אל נימשך אליהם, כשאנו יודעים איזה רוצחים הם, כשהם שוחטים, הורגים, שורפים, וחונקים את נשמות ישראל ללא רחם במיתות משונות ואכזריות, ואיך יש להם החוצפה להסית אותנו מהתורה." - האם זה לא דומה לנאום של היטלר בפני העם שלו ? גם הוא הציג את היהודים כמסוכנים מאוד. רק תשנו את ישראל לגרמניה, ואת היהודים להארים, ותקבלי נאום של היטלר. "ימח שמם וזכרם, שבאים אל נשמות תמימות בכל מיני לשונות של יופי אהבה ושלום, כאילו רוצים את הטוב מאיתנו" - אז יופי אהבה ושלום ותורה לא הולכים ביחד, חייב להיות פחד מפני: הקדוש ברוך הוא, אלוקים, השם, העיקר לא שמו האמיתי, אחרת זה לא זה. "כי יהודי הוא בזה העולם הגשמי והחומרי, ומעורב בין הגויים, וצריך להסתכל על כל הזבל והלכלוך של אומות העולם" - כןןןןןןןןןןןן אתם הנקיים והטהורים. שמענו עליכם. מה זה הגזענות הזאת ?!?! הלוואי והם היו נקיים כמו אומות מסויימות בעולם ! אבל בנוגע ליהודים בין יהודים אסור שתהיה גזענות. "שום פלוגים שום גזענות שום אפליות, לאהוב כל בר ישראל באשר הוא שם" - גם על הגרמנים הצטווה כך לא ? בקיצור, הפרדה מלאה בינינו לבין העמים האחרים, המלוכלכים, הנחותים, שכוחי האל. "אשרי האדם שזוכה לבטל עצמו בפני הקדוש ברוך הוא"- שוב פעם הפחתה בבריאה של אלוהים עצמו, האדם. אז למה הוא ברא אותכם אם אתם כלכך פחותים ??!! יותר קל לו להיפטר מכם ! סלחו לי, אבל אני מתחיל פחות ופחות לאהוב את הדת שלי. הדת שראיתי אותה תחילה ככל עולמי, כמשאת נפשי. דיבורים כאלה מצד היהודים, ודיבורים כאלה מצד הגרמנים, ועוד דיבורים מצד הטורקים או הערבים או הנוצרים הקתולים או אנאערף לא יודע עוד מי. היא שבראה את השואה, המודעות הקולקטיבית הזאת, היא זאת שיצרה את היטלר, השואה הייתה השתקפות של המודעות של כל בני האנוש על כדור הארץ. המחשבות שלנו מתגשמות במציאות הפיסית שלנו. השואה היא לא תוצר של אלוהים כועס קוצף וזועם על עם ישראל על שלא קיים מצוות והיטלר לא קיבל גיהינום נצחי על שרצח 6 מיליון יהודים. אנחנו יצרנו לעצמנו את היטלר כדי ללמוד שיעור מסויים על עצמנו. כנראה שלא למדנו מהשיעור הזה כלום, כי הדיבורים עדיין נמשכים, דיבורים על פירוד, עליונות וכו´. אז לפני שהיהודים הנכבדים הקיצוניים או הלא קיצוניים האלה מגנים את העם הגרמני על מה שעשה לנו, שיסתכלו מה הם מלמדים את העם שלנו.

כל המטיפים למיניהם מכל סוגי הדתות

כשאדם מחפש את האמת שלו או שאדם מצא את האמת שלו, כל המטיפים למיניהם, הינם הופכים ללא רלוונטים או שגורמים לרוגז - כמו שקרה לך ( שאמרת שאתה פחות ופחות אוהב את הדת שלך ) אל לך לאהוב פחות את הדת שלך, עליך פשוט לסנן את הדברים וכפי שאני מרגישה, אתה מספיק חכם לעשות זאת. אותם מטיפים מחפשים את אותם חלשי אופי וצדים אותם בדברי הפחדה ולטיפת אגו. אני יהודיה אך לא דתיה ואני אוהבת את אלוהים לא פחות מאותו אדם דתי שמקיים את כל המצוות. כל אחד עובד את אלוהים בצורה אחרת ובשיטה אחרת וכמובן...... בדת אחרת. נכון שזה מזעזע לשמוע ולקרוא את דברי כל המטיפים למיניהם אשר מנסים לשכנע אנשים להגיע לאחדות עם אלוהים בצורת הפחדה והפרדה. אין מה לעשות בנדון, תמיד היו ותמיד יהיו. צריך לסנן דברים ולהתרכז בעיקר ולא בתפל. אני מאמינה כי אנשים לא טיפשים ויכולים לזהות דברים עיקריים ותפלים ובעצם אם אותו מטיף הצליח להביא אל שורותיו אדם, משמע שזו היתה האמת שלו ולא בגלל כשרונו של המטיף. וכמו שיש בעולם סוגים רבים של אנשים, יש גם סוגים רבים של מטיפים אשר הולכים בדרך אחרת, בדרך של אור אמת. וכשנפגוש את אותו מטיף של דרך האור והאמת, נוכל להתחבר אליו ואל מסריו, שהרי הוא ידבר אל האמת שלנו.

CuteGuy18

New member
מה שמציק לי הוא

איך אני יכול להאמין בדת שלי, ביהדות, אם לאורך כל ספר התנ"ך נכתב שאנחנו "עם נבחר" ו"עם סגולה" שהרי זה נוגד את כל תפיסת העולם החדשה שלי, שכולנו אחד, ואין בנאדם קדוש יותר מאחר, ואין עם שהוא עליון מעל עם אחר. אני באמת בדילמה עמוקה.

CuteGuy18

New member
מה עוד ש80 אחוז מהספר הזה מתבסס

על כך שאנחנו עם סגולה. כל בסיס הדת הוא שאנחנו עם סגולה, עם נבחר.

עם נבחר - עם סגולה

עצם העובדה שאנו עם נבחר ועם סגולה, זה לא פרס בשבילנו אלא עול. עצם העובדה שאנו עם נבחר ועם סגולה זה לא אומר שאנו צריכים לשבת על זרי דפנה ולהתענג על הרעיון שאנו...... עם נבחר ועם סגולה ואנו טובים מכולים ועוד ועוד ועוד...... לא ! זה אומר שאנו צריכים להראות לכל העמים את דרך האמת. זה אומר שאנו צריכים להביא מסרים ולהיות למורים ולשמש לדוגמא. עצם היותנו עם נבחר, אנו קיבלנו תרי"ג מצוות וכל העמים קיבלו רק ז´ מצוות. תרי"ג = 613 ז´ = 7 בגלל שאנו עם נבחר , קיבלנו את הקושי שבקיום המצוות בכדי להגיע לדרך האמת בכל הרבדים שהם הגופני הנפשי והרוחני. בגלל שאנו עם נבחר עם כל כך הרבה דברים לעשות ( תרי"ג מצוות ) הגענו עד הלום והצלחנו תמיד להימנע ממגפות ( בגלל זה כל העמים בתקופת התנ"ך נתקנאו בנו ) ובגלל זה רצו להשמידנו. שוב, עם נבחר זה לא הרעיון שאנו יותר אהובים ויותר טובים מאחרים, זהו הרעיון שאנו קיבלנו על עצמנו להיות למורים ולהדריך את שאר העמים בדרך אל האור. עלינו לשמש לאות ולמופת. אנו לא הופכים לקדושים יותר ולא הופכים לעליונים יותר אלא הופכים להיות מדריכים. עצם היותנו עם נבחר - עם סגולה, זה קרה בגלל היותנו עם מפותח יותר מכל העמים מבחינה רוחנית. כמו שיש אנשים שמפותחים יותר ומפותחים פחות, ישנם גם עמים. וזה לא עושה אותנו ליותר קדושים מאחרים - להיפך, עלינו מוטלת המשימה להפוך את העמים האחרים למפותחים יותר. קדושת החיים אינה מבדילה בין עם לעם ולאדם לאדם וחיה וצומח. במקור - כולנו יצירי האל ועל כן כולם קדושים רק מה שמבדיל אחד לאחד זה רמת התפתחותו כפרט וכעם. ברעיון של התבוללות - אם כעם בעל רמה מסויימת, נתחיל להתבולל , נתחיל "לרדת ברמת ההתפתחות הרוחנית" ונפסיק להיות עם נבחר- עם סגולה. לכן כל כך מזהירים מפני התבוללות ולכן בגלל שכמעט ולא היתה התבוללות, הצלחנו להגיע עד הלום ברמת ההתפתחות הנוכחית שלנו כעם ( עם נבחר- עם סגולה ). ברעיון של אכילת טמא - כשאוכלים מאכלים לא כשרים וטמאים, זה מביא לכל מיני תחלואים. היום יש מחקרים מדעים אשר מאשרים זאת. למשל אכילת בשר וחלב : המדענים גילו שעיכול הבשר שונה באינזימים ובמשך העיכול מעיכול החלב והאכילה של בשר וחלב מביא לתחלואת הגוף. וכשהגוף חולה - הנפש חולה ואין האדם מסוגל להיות ברמה רוחנית גבוהה שהרי הינו חלש ואינו מרגיש טוב ולא בראש שלו לעסוק בדברים שברומו של עולם שהרי כל רצונו להרגיש טוב ולהיות בריא. זו רק דוגמא אחת מיני רבות מתרי"ג המצוות שהן נועדו לשמר אותנו בריאים ברמת פיזית, נפשית ורוחנית ועל כן נוכל לממש את ייעודנו כעם נבחר - עם סגולה. אני מקווה ששפכתי אור על הדילמה שלך וכיוונתי אותך למחשבה הנכונה. אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי

CuteGuy18

New member
ובכן יקירתי, תודה, אך פרט אחד החסרת

מהי דרך האמת בעינייך ? אני אגיד לך מהי דרך האמת שלי.. אני לא חושב שע"י זה שאני מגדל זקן, או שאני לא מקיים יחסי מין לפני הנישואין, אני מראה את דרך האמת. הרי המין הוא חגיגת החיים, הדת היא זאת שהכניסה לזה רעיונות של דברים רעים. אני לא חושב שהנחת תפילין מביאה אותי לתבונות חדשות כמו שהמדיטציה מביאה אותי. אני לא חושב גם שלצום ביום כיפור באמת מכפר על החטאים שלי, מכיוון שאני לא מאמין שיש כזה דבר חטא. איך אני יכול להגיע לדרך האמת ע"י כך שאני חוגג את חג הפסח או את חג סוכות ? ושוב השאלה היא. מה דרך האמת שלך ? ואנחנו קיבלנו את המשימה כדי לשפוך אור על האחרים ולגלות להם את דרך האמת ? ומניין לך שהאחרים הם בעלי רמת מודעות גבוהה משלך, והם אלה שיכולים ללמד אותך ? ואני ממש לא חושב שאנחנו עם מפותח רוחנית, עם כל זה שאנחנו חושבים שארץ ישראל היא "הארץ המובטחת", מכיוון שאלוהים לא הבטיח לשום עם שום ארץ, אלוהים לא מתערב בבריאה. אלוהים הוא המשקיף, לא המתערב. אנחנו אלה שבוראים לעצמנו את המציאות של עצמנו. וכל עוד המלחמות נמשכות בעולם, אז אף אחד מהעמים בכללותם מפותחים. אך אני מאמין שכדור הארץ נמצא כרגע בהתעוררות רוחנית שתביא לנו באמת את הגאולה, אבל לא ע"י משיח שנשלח ע"י אלוהים כדי להציל את אלה שחטאו ולקחת לגן עדן את הצידיקים, אלא ע"י כוח הבריאה שאלוהים נתן לנו. וד"א, לגבי הכשר והלא כשר. אני מסכים שבשר וחלב יכולים להזיק. אך בשר סרטן או בשר חזיר הם לא פחות בריאים מאשר בשר בקר מלא שומן, שהוא כן כשר. ואני יכול אגב לתת לך עוד אלף מאכלים שנחשבים לא כשרים בעיני הדת והם הרבה יותר בריאים מאשר המאכלים שאינם נקראים כשרים ע"פ הדת, ושלא נדבר על הדת המחמירה. וחוץ מזה.. ע"פ האמונה, אין אנו היינו עם מפותח ולכן אנחנו עם סגולה. האמונה היא שפשוט העם קיבל את זה כי אלוהים חיבב אותם יותר מכל העמים האחרים, והוא זה שעשה אותם כביכול מפותחים יותר ע"י מתן המצוות (מה שאני לא מאמין בו ד"א).. לצערי לא אור רב נשפך על הדילמה שלי.. אבל תודה ששיתפת אותי בהשקפת עולמך, שאבתי מכך כמה דברים. תודה. אור, אמת, שמחה, ואהבה ללא תנאי.

Sam Anand Nityo

New member
זה נושא מעניין וחשוב

עד כה לא יצא לי לכתוב בנושא, אך כעת לאחר שהתפתח לכיוון שהתפתח יש לי מה לומר. עצם הרעיון של "עם סגולה" מאוד מובן לי, ואין כל קשר לעקרון "כולם שווים"... אם כבר , הקשר הוא לאותו עקרון אך בנוסח הבא: "כולם שווים, אך לא זהים" כי "שווה" זה לא "זהה" וזה עניין חשוב מאוד ולעתים קשה להטמעה. הנה דוגמא: לפני כשלושה חודשים התחלתי קורס בנושא המחשבים. רוב התחומים בקורס אינם חדשים לי, ואני אף ברמה של הדרכה באותם נושאים בעצמי. הנסיון שלי במקצוע מגיע ל-10 שנים לפחות. זה גם הרושם ששאר התלמידים, וגם המורים בקורס קיבלו ממני. אי - לכך מיד מתחיל תהליך של הגבהת ציפיות ממני. מורים רואים אותי כ´מתקדם´ ולכן אני לא מקבל את מה שנקרא "ליהנות מהספק" . לי מותר לטעות פחות... אם אני לא בא לשיעור אחד, זה חבל. זאת אומרת שאני צריך "להיות בסדר" הרבה יותר מהאחרים. אני אמור לעזור לאחרים להתקדם, ולא "לחפף" בשיעורים. חומר חדש - גם כזה שעוד לא למדתי - אני אמור ללמוד מהר יותר ובקלות יתרה, ואפילו לעזור לאחרים ללמוד אותו. כעת - נכון שכולם אותו דבר ואני לא יותר טוב משאר התלמידים. אבל הנקודה הרלוונטית היא שאני מבין את החומר הרבה יותר מהרוב. ולכן אני צריך לבוא מנקודה כזו של שוויון, אך עם ערך מוסף שייחודי לי שאותו אני אמור לשתף לאחרים. אני מאמין ש"עם סגולה" זה בעצם "עם בעל אחריות רבה הרבה יותר". אלו שבמשך השנים החלו להפוך את זה ל"אנחנו טובים יותר ונעלים יותר" מצד אחד, ולנטוש את האחריות מצד שני, הפכו את זה לתורת עליונות בדלנית, ולכן ההתנגדות שיש מצד בני אותו עם. ואלה האחרונים גם לא חפים מפשע, משום שאלה נוטשים אחריות, מסרבים להכיר ביחודיות שלנו כעם, מזלזלים באותו ערך מוסף שיש לנו, מתבוללים, ומעתיקים מנהגים שמקורם לא בעמנו. רוב המנהגים והנורמות האלה, יש לציין, מעידות על רמה רוחנית ומוסרית נמוכה יותר. מיניות היא חגיגה, אבל כיום איננה משמשת כמעט לנתינה ולשתוף, אלא כמקור עליונות, כוחניות, לקיחה, מעמד. יש לנו כיום הרבה יותר משקעים ודו-ערכיות בנוגע למין מאשר אי-פעם במהלך ההיסטוריה שלנו או של העולם. מין זו בסה"כ צורה יפה ומהנה לביטוי של רגשות נעלים. ולאוו דווקא אהבה רומנטית. אבל היום לצערי הוא פשוט הפך לספורט, דרך לשפוט ולדרג אדם לפי ביצועיו, כישוריו, אפילו הגוף שלו. דבר כזה לא שייך לנו כעם, ובזה אנו "מתבוללים" עם שאר העמים. אני בטוח שלרוב ההודים יש אינטרס לשמור על הייחודיות שלהם כעם, ויש להם ייחודיות. אותו דבר נכון לגבי סינים, סקוטים, וצרפתים ועמים אחרים, עתיקים יותר או פחות. אני מבטיח לכם - בשעת הצורך הם יעיפו מעליהם את כל הגורמים שמנסים למחוק את הייחודיות הזו. כי זה מה יש - כולנו שווים, אבל כולנו מיוחדים, כיחידים, וכעמים. אם לא נשמור על היחודיות הזו, העולם יהיה מקום משעמם עד מאוד... לנו יש חכמה עתיקה ששמרה על עמינו מהדלדלות גנטית, ממגיפות ומהרבה אסונות גדולים ברמה האתנית. אנחנו לחלוטין יכולים ללמד את העולם מספר דברים. רצוי שקודם נלמד אותם בעצמנו. לזו הכוונה ב"עם סגולה". ושלא תתנו לדמגוגים לעבוד עליכם... שלכם תמיד, סם

CuteGuy18

New member
סם ידידי.

אין אני טוען שכולם שווים, וזה יהיה שקר גס להגיד שכולנו שווים. לא אמרתי שכולנו שווים בידיעות שלנו, כשאני מדבר על שוויון, אני מדבר על שוויון הזדמנויות, כמו שאלוהים נותן לכולנו אינספור הזדמנויות, בכל מה שנחליט לגבי עצמנו - כך יהיה. וגם אם הוא נתן לנו את ההזדמנות ולא ניצלנו אותה, הוא יתן עוד הזדמנות ועוד אחת ועוד אחת, אינסוף. זו המשמעות האמיתית של אהבה אינסופית וסבלנות אינסופית, וכשבנאדם מגיע למודעות גבוהה, גם הוא יכול לאמץ לעצמו את היכולת הזאת, לתת אינסוף הזדמנויות לכל אדם להחליט מי הוא באמת. ואגב, הגבההת הציפיות ממך היא טעות אנושית בסיסית. כל מה שמתחיל בציפיה מסתיים בהתמרמרות, וכך גם לגבי קשרים בין בני זוג, ככל שתהיה פחות ציפיה ופחות הזדקקות, כך הקשר יכול להיות טוב יותר, נעים יותר, לתקופה ארוכה יותר (אם תבחר בכך) ואפילו טהור יותר. אבל זה נושא שלם לדון עליו, בנוגע ליחסים בין בני זוג, אם תרצו אולי אכתוב פה מה אני חושב על נושא זה. אני מסכים איתך שאנשים שיבשו לגמרי את אופן ההבנה של מה שניתן לנו. אבל אני שואל, למה שאלוהים יהפוך עם מסויים לעם סגולה אם אלוהים אינו מתערב בבריאה, ואלוהים יודע שהתוצאה הסופית מובטחת, שכולנו בסוף נחזור אליו ? כי את האמת לא ניתן להוכיח או לשלול, היא גלויה לעין, ובסופו של דבר היא תחדור לכל אחד ואחד מאיתנו, במוקדם או במאוחר. לגבי המין, אני לא חושב שכולם היום משתמשים במין בשביל כוח, חוזק, אגו, ניצול וכדומה, מי שעושה את זה בשביל זה, משמע שהוא מטיל ספק בעצמו, וכנראה מן היוצא מזה גם לא אוהב את עצמו לגמרי. והאם לכל אורך התנ"ך לא נכתב שלכל המלכים היו אינספור פילגשים ? מניין לדעת שגם הם לא השתמשו בזה בשביל כוח, חוזק וכו´ עצם הדת עצמה, שחושבת שהגברים הם יותר ראויים להיות כהנים, רבנים מאשר הנשים, והנשים מסכימות עם זה בכניעה, כבר מראה שמשהו כאן לא בסדר. משגע אותי מה שעשו היום עם המין. אני עובד באולם אירועים דתי, במקום שאנשים יבואו לשמוח כמו שצריך, שמים הפרדות בין נשים לגברים, ואני לא מדבר רק בריקודים, אפילו בישיבה הם מופרדים ביניהם. בשביל מה ?! אם בנאדם ישב ליד אישתו זה אומר שהוא רוצה לעשות איתה דברים מיניים ? הוא מפחד שמא אולי אישתו תהיה סקסית (עם השמלה וכל הבגדים שהיא לובשת על עצמה שלא נותנים בכלל הזדמנות להתגרות ממשהו בכלל) ואז תצא לו פליטה במכנסיים ואז הוא יואשם בבזבוז זרע. ודבר אחרון. מי אמר שיחודיות לא יכולה להתקיים גם אחרי שכולנו נתאחד באמת לעם אחד. האם זה יהרוס את האינדיבידואליות של כל אדם ? אני לא חושב שיחודיות של עמים תשמור על העולם כמקום לא משעמם. ואם כבר, אני מעדיף עולם משעמם על פני עולם עם מלחמות. אבל אני מבטיח לך שהעולם לא יהיה משעמם. ובאמת בשעת הצורך כולם יעיפו מעל עצמם את אותם גורמים, מכיוון שאין להתכחש לתוכנית האלוהית ובמוקדם ובמאוחר כולנו נתאחד. ואחרי שנתאחד שוב נתפזר ונתחיל הכל מההתחלה כדי להמשיך במשחק החיים. ושוב נתאחד ושוב נתפזר. האיחוד והפיזור - הנשימה והנשיפה האלוהית. אה ונזכרתי בעוד משהו. אוקיי לגבי המצוות ששמרו עלינו בריאים וכדומה. בסדר. אבל מה עם שאר המצוות ? מצוות העלאת מנחה לבית המקדש (מה שמזכיר לי בעצם עבודת אלילים) מה לגבי המצווה שאסור לתת זרע לגויים ??? (אם תרצה גם אתה להזדעזע קצת, תקרא ספר ויקרא כל פרק כ´). "איש אשר יקלל את אביו ואת אימו מות יומת". עזוב. זה מזעזע מדי מכדי להמשיך. ומה לגבי מצוות הנחת תפילין ? שד"א שאנשים שמניחים תפילין קוראים ברכה שאומרת שאם לא נשמור את מצוותיו של אלוהים לא ירד גשם, ואנחנו לא נחיה באדמה שלנו ונקולל ונגורש. אני לא חושב שאיך שהיום הדת שלנו מוצגת, אנחנו יכולים ללמד מישהו משהו. כי הדת שלנו התרחקה מרוחניות. הדת שלנו התרחקה מאהבה. הדת התקרבה לפחד. מצטער. אך עדיין אור לא נשפך על הדילמה שלי.. אור, אמת, שמחה, ואהבה ללא תנאי.

דרך האמת שלי

ובכן, אני חילונית למהדרין ! אני אוכלת כל מאכל שהינו כשר ולא כשר ( אגב, חזיר אני לא אוהבת - לא אוהבת את הטעם שלו, ופירות ים זה מעדן עבורי ) אף פעם בחיי לא צמתי ביום כיפור ואני חושבת כי לא אצום אף פעם - אני לא מרגישה צורך ואין לי שום נקיפות מצפון עקב כך. אני נולדתי יהודיה ומאמינה בבורא עולם שלא קשור לאף דת רק מה? גיליתי כי בדת היהודית, ישנם דברים חכמים מאוד ואגב, רק לאחרונה התחלתי להתעניין בכל הדברים הכתובים בתורה משום שהזדמן לי להיות שכנה של אישה דתיה חרדית ואנו חברות טובות ( כן, אף על פי שאני חילונית ) ואנו משוחחות רבות על כל מיני נושאים שברומו של עולם והתברר כי דעותיי שבאות מהצד הרוחני, מלימוד דברים ע"י קריאת ספרים שאינם קשורים לדת שמדברים על מציאות החיים בכל הרבדים - פיזי, גופני ונפשי והגעתי למסקנה כי ידיעותיי מקבילות לידיעותיה של חברתי הדתיה - רק מה? היא באה מהמקום של הדת ומסתמכת בכתובים ואני מסתמכת על האינטואיציה שלי ועל המדריכים שלי שהינם קיימים ברובד הפיזי והרוחני ( לעיתים אני מתקשרת עם ישויות מדריכות ). אני בהחלט מממשת את זכות הבחירה שלי - בלעשות כל מה שטוב בעיני וכמובן מבלי לפגוע באחרים ( משתדלת לפחות ). אגב, לא צריך להיות מחופש לדתי בכדי לאהוב את אלוהים, את האנרגיה היוצרת. כמובן שאני בדיעה כי אנו בוראים את המציאות שלנו - כל המציאות שלנו תלויה בבחירה שלנו ומה שמצער אותי תמיד זה לראות אנשים שמרגישים קורבן לכל מיני דברים ומרגישים שדברים קורים להם והם לא מבינים כי הם יוצרים את אותם דברים. אני תמיד משתדלת להיות " ערה " ולראות את כל הדברים שנוצרים סביבי, שהרי אני יוצרת וגם אחרים יוצרים ואי אפשר להתעלם מהיצירות של האחרים ולעיתים אנו גם משתתפים ביצירותיהם כמו שהם משתתפים ביצירותנו. האמת שלי היא פשוטה ובעצם אני כל הזמן אומרת אותה : אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי ! העולם מתחיל ממני ומתפרש הלאה לכל הכיוונים ולכל הרבדים. אגב, לגבי מלחמות, אני חושבת כי האגו מעורב חזק בעניין ואין מה לעשות, האגו הוא חלק מאיתנו ואי אפשר להתעלם ממנו - האגו נולד בזמן שהתינוק מתחיל להיות מודע לעצמו. וכשאני אומרת מלחמות, אני לא רק מתכוונת למלחמות של ארצות אלא גם מלחמות אישיות - בין אדם לחברו. אני רק מיחלת ומאחלת שכל אדם יכבד את חברו ולדעתי, הכל ייראה אחרת. אך.... אני אוהבת את העולם והעולם אוהב אותי

CuteGuy18

New member
יקירתי

בהודעתך הקודמת ציינת שאנחנו קיבלנו 613 מצוות וכל שאר העמים קיבלו 7. אני לא יודע אם מודעת לכל ה613 מצוות. מכיוון שבתוך ה613 מצוות האלה אולי 500 הם ניגוד לאמת המוחלטת, לאמת של חופש הבחירה, לאמת של כולנו אחד, ולאמת שאלוהים הוא אהבה אינסופית ללא תנאי. אותן מצוות יותר מובילות לבדלנות, לאיסורים, ולאלוהים מפחיד שמעניש ושצריך להתיירא בפניו. אני לא מצליח לקבל את העניין הזה שקיבלנו את המצוות האלה ושאנחנו צריכים ללמד אותם גם את העמים האחרים. מחכה לתגובתך. אור, אמת, שמחה, ואהבה ללא תנאי.

תגובה לגבי המצוות

האמת לאמיתה כי איני יודעת את כל המצוות - כל תרי"ג המצוות ואפילו אני לא מתכוונת לדעת וזאת משום שאני חיה בעולם של תחושות ורגשות והתרגשויות ולא בעולם של מצוות כתובות - אני חיה את ההווה ופועלת בו לפי התנאים הנוצרים לפי הדרמות של החיים שלי והדרמות של החיים של הסובבים אותי. את המצוות אני מקבלת מעצמי בלבד ואת השפיטה אני עושה לעצמי בלבד. ולגבי חופש הבחירה - אני ממצה את חופש הבחירה ומכבדת את חופש הבחירה של האחר - באם רוצה להיות דתי ולנהוג כפי שהמצוות מורות לו. לרעיון של כיבוד האחר, יש לי סיפור קטן : שכנתי הדתיה, ביקשה ממני לפני יומיים 2 פיתות - נגמר לה הלחם. ומכיוון שלאחרונה אני קונה את הפיתות במקום שהינו לא כשר, הצעתי לה חלה, שקניתי באותו יום בסופר ולא נתתי לה פיתות - כיבדתי את דרכה, כיבדתי את בחירתה לאכול רק אוכל כשר. אפילו לא אמרתי לה את הסיבה שנתתי לה חלה ולא פיתות. לא חשבתי באותו רגע על מצווה זו או אחרת אלא זה היה כיבוד הזולת בלבד. לרעיון שכתבת ש - 500 המצוות הם ניגוד מוחלט לאמת המוחלטת, לאמת של חופש הבחירה - איני יכולה לענות לך על כך מכיוון שהידע שלי בנושא לוקה בחסר וכמו שאמרתי קודם, גם לא רוצה ללמוד. לדעתי, דווקא בנצרות יש יותר את הרעיון של אלוהים כועס ומעניש. אתה יודע מה? נראה לי כי אתה יותר מידי מקשר דברים לדת ולכתובים למרות שאתה חושב נכון לגבי חופש הבחירה ויצירת המציאות האישי

CuteGuy18

New member
יש לי קישור יפהייפה בשבילך..

http://www.llangley.com/yoga/wisdom/rightnow%5b2%5d.htm ולגבי הדת. אני לא מקשר, פשוט כל הרעיון שאנחנו העם הנבחר שאמור לשפוך אור על שאר העמים וללמד אותם את דרך הרוחניות לא נראה לי הגיוני עקב כל התורה שלנו. אני מאמין שכולנו שווים ביכולת שלנו, וכל אחד נועד לשפוך אור על השני, בלי מטרה והכוונה מסויימת של אלוהים. כל מי שרוצה לעזור עושה את זה מיוזמתו. בכל אופן, שמחתי לדון איתך על כך. כנסי לקישור, זה נהדר, זה בדיוק ממחיש את מה שאמרת לגבי לחיות את ההווה. אור, אמת, שמחה ואהבה ללא תנאי.

תודה על הקישור היפיפה

יש לי איזו עצה בשבילך לגבי עם נבחר - עם סגולה: תנסה למצא אדם דתי אשר בקי ברזי התורה ותשאל אותו את השאלה וכך תוכל לראות את האמת כולה. למה אני אומרת אמת כולה - משום שנראה לי כי אנו דנים בנושא אך לא בקיאים במיוחד בכל רזי התורה והדיון הינו דיי שיטחי וחלקי, משום שנראה לי כי המשתתפים בפורום הנוכחי, הינם חילונים. גם אני נהניתי לדון איתך בנושא ודרך אגב, בזכות הדיון איתך, לקחתי שוב לקרוא את הספר שיחות עם אלוהים ( יש לי את שניהם ) ואני מרעננת את הזיכרון ומחדדת עמדות קיימות. תודה לך ונשתמע

תרי"ג מצוות= יהודי מצוות?

אם כבר במצוות עיסקינן אז נדמה לי שבהר סיני קיבלנו רק 10 מצוות. את כל מאות המצוות האחרות הוסיפו אנשים במהלך הדורות. אנשים שרצו לאחד את העם תחת עול תורה, אנשים שחשבו שבמצוות האלו אנחנו הולכים לחיות חיי אושר ושלמות. האם זו האמת? האם החכמים בכל הדורות לא ראו שהמצוות החשובות ביותר הן - "דרך ארץ קדמה תורה" ו"ואהבת לרעך כמוך". אם כולם היו נוהגים כך, כל הבריות, כל העמים- אז היה טוב לכולם. לצערי, גם מי שצם ביום כיפור, שנחשבת למצווה נעלה ממשיך לחטוא במהלך השנה ולהתייחס לאחרים בשנאה, קנאה, מחשבות רעות מלוות אותו וכן המעשים. די לצביעות. אנשים טובים הם אלו שעוסקים באמת הפנימית שלהם, שלא שומרים טינה ושנאה כלפי אחרים, אלו שרוצים לחיות בשקט ולא על חשבון אחרים. כדאי שגם הדתיים יחשבו קצת על רוח ולא רק על מצוות כתובות.

CuteGuy18

New member
באמת דיי לצביעות.

אני מסכים איתך בהכל פרט לדבר אחד. "אנשים טובים הם אנשים ש.." מכיוון שאל לנו לשפוט אף אחד. ומה שטוב בשבילך לא ידוע לך אם הוא טוב לאחר באותה המידה. אכן דיי לצביעות. זה נשמע כזה דבילי כשאתה "חוטא" במהלך כל השנה, וביום אחד הכל נמחק ונסלח. כל השנה תרצח, תנאף, תקלל ואז תיכנס לבית כנסת, תתפלל 24 שעות והכל ימחק ויסלח. אני אומר שהכל נמחק ונסלח במהלך כל השנה. למעשה שום דבר לא נסלח, כי אין על מה לסלוח, כי אין חטא, ואין מצווה. לגבי 10 הדיברות, אני ממליץ לקרוא בספר "שיחות עם אלוהים" מה שהוא אומר לגבי עשרת הדיברות. הוא מציג זאת באופן יפה, שאלה לא היו מצוות, אלה היו סימנים. 10 סימנים שאתה תדע שאתה בדרך לאלוהים, ואתה בדרך האמת. לדוגמא "לא תרצח" אתה לא תרצח כי אתה תבין שאי אפשר להזיק לאף אחד ושאנחנו לא מתים אלא רק משנים צורה ואנחנו מתקיימים לנצח. או "לא תגנוב" כי אתה תדע שהכל יכול להיות שלך, ומה שאתה גונב מהאחר אתה גונב מעצמך כי כולנו אחד. בכלל, אם כולנו היינו יוצאים מנקודת הנחה שכולנו אחד, הכל היה הרבה יותר טוב (ואני אומר טוב מבחינת נקודת שיפוטי, ואני מניח שגם כשאתה אמרים שאנשים טובים הם אנשים ש.. וכו´ זה היה מנקודת שיפוטך, כולנו אומרים את הדברים דרך המסנן האישי שלנו). מכיוון שאתה לא תזיק לאחר אם אתה יודע שאתה מזיק לעצמך. ומה שאתה רוצה בשבילך, תן אותו לאחר. ואני מסכים איתך במיליון אחוז שהדת הרחיקה מרוחניות ! והגיע הזמן לשנות את זה. אור, אמת, שמחה ואהבה ללא תנאי.

קוראת ותוהה../images/Emo186.gif

האם חשבתם על המושג "עם סגולה"... כאילו מה הוא בעצם בא לומר? כמו גם על המושג עם נבחר?
תוהה....... משום שעל פניו זו אכן התנשאות כמעט מגעילה הייתי אומרת, ואולם יש פירושים נוספים ורחבים יותר למושגים הללו, אשר אותם קל לי הרבה יותר לקבל ולאמץ.... אל לנו לשכוח שמעבר לפירוש ה"פשט" יש גם דרש, רמז וסוד..
אשמח לשמוע דעות נוספות...

ערנארן

New member
תגידו אתם מקשיבים לעצמכם?

מה אתם לא יודעים שכל העולם שונא אותנו? אולי תחשבו אותנו למה בדיוק הוא שונא אותנו...? ובכן התשובה היא משום שהם יודעים שאנחנו העם הנבחר!!! ובמקום להגיד תודה לה´ שנולדנו יהודים, אתם קוראים לעם היהודי גזענים?!

CuteGuy18

New member
אתה תמים..

ואילו היית יודע מה קורה בין כל הדתות, היית יודע שכל דת בטוחה שהיא העם הנבחר, ואף אחד לא חושב שאנחנו העם הנבחר.

ערנארן

New member
תאמין לי שאני

יודע מה קורה בדתות האחרות... אני אתן לך דוגמא:בדת הנוצרית אתה בטוח שמעת על המסיונרים שהולכים מבית לבית כדי לשכנע אנשים יהודים להמיר את דתם ולהפוך לנוצרים,ואם הם מצליחם זה בשבילם דבר ענק!!! לעומת זאת האם ידעת שזה אסור ליהודים לנסות לשכנע גויים להתגייר וגם אם הם רוצים להתגייר אתה צריך לשכנע אותם לשנות את דעתם... למה? משום שהדת היהודית היא אינה דת מסיונרית ולהיות יהודי זאת זכות!!!!!!!!! הגויים יודעים שאנחנו העם הנבחר למרות שהם מכחישים זאת.

CuteGuy18

New member
מה הקשר ??? שמעת על הדת הדרוזית??

האם ידעת שלדת הדרוזית אי אפשר להתקבל גם אם אתה מאוד מאוד מאוד רוצה וגם אם הם מאוד מאוד מאוד רוצים ? אתה חייב להיוולד דרוזי כדי להיות דרוזי. הקושי של הקבלה לדת לא מראה כלום. זה שהם לא מוכנים לקבל אף אחד זה כי הם נכנסו עמוק עמוק בתוך היומרניות שלהם של העם הנבחר.

למעלה