דת במדינה

SupermanZW

Well-known member
ודאי שהעולם מקולקל

ראה עד כמה הטבע לא יציב (אסונות טבע) וכמה בקלות הוא נהרס (על אף שזו אשמת בני האדם) ובנוסף לכך נטייתם הטבעית של רוב בני האדם היא להרע ולא להיטיב, זה רק בתור התחלה.

יקח לי יותר מדי זמן לכתוב כל מה שמקולקל בעולם ולכן בינתיים אסתפק בכך.

SupermanZW

Well-known member
לתקן את העולם זה גדול עלי

לכל היותר אני יכול לתקן את עצמי וגם זה בערבון מוגבל.

העובדה שאיני יכול לתקן את העולם אינה צריכה למנוע ממני מלהבחין בהיותו מקולקל או לפגוע במודעותי לכל דבר שהוא.

בעניין התנשמת - לא למדת כמו שצריך.

'צטער.

SupermanZW

Well-known member
אתה בוודאי חושב גם שעטלף הוא עוף כי כך כתוב

בתורה, נו טוב, פתי מאמין לכל דבר.

פתי מאמין לכל דבר.

"טוב יותר להיות פתי יאמין לכל דבר, דהיינו להאמין אפילו בשטותים ושקרים כדי להאמין גם באמת מלהיות חכם ולכפור בכל חס וחלילה"

עד שהעולם (דהיינו המחקרים) יגיעו למה שהתורה כבר גילתה...אני מעדיף להישאר צמוד אליה.

SupermanZW

Well-known member
נו באמת

התורה "גילתה" הרבה שטויות, לא הגיוני להתייחס אליה כאל מקור אמין.

ע"פ התורה קולל הנחש באכילת עפר, אולם לא קיים בעולם בעל חיים הניזון מעפר. האם תטען שהנחש בן זמננו אינו הנחש שהיה פעם? אם כן תוכל לטעון זאת על כל בעל חיים אך מכיוון שאין לך על מה להסתמך זהו סתם טיעון שטותי ובלתי מבוסס.

בנוגע לעטלף

מה שנכתב בתורה עטלף...
הוא לא אותו עטלף שהמחקרים של ימינו מכנים אותו.
ממליץ לך מאוד - ללמוד תורה בצורה מסודרת.

SupermanZW

Well-known member
איזה תירוץ מקורי

ניתן לטעון אותו על כל דבר וכך להתחמק מלהודות בטעות, נפלא. נראה לך הגיוני שאקבל תירוץ פתטי שכזה?

נראה אותך מתרץ את המצורף.

אם שיהודים או שלא.

מי הוא יהודי?
מה הוא צביון יהודי?

ואם אינך רוצה "כפיית חוקים" על החילונים.
מדוע אכפת לך מאיבוד הצביון היהודי?

זה לא אותו דבר ולא סותר אחד את השני

מותר לי שמשהו קצת יבאס אותי אבל אני עדיין אכבד את האנשים שיעשו מה שהם רוצים.
וצר לי שמשום מה אתה לא מבין את זה.

לא מסתדר לי

מותר לך וודאי להתבאס.
לא מבין את זה? השאירי את זה לי. הרי אינך יודעת מה מחשבתי כעת (אם הבנתי, או לא. זו הסיבה שמתקשרים, עד להבנת האחד את השני.)

כתבת "יש לי בעייה". כמי שקצת למד יהדות, אני מנסה לעזור לך:

לא מסתדר לי - הרי החילוני - אינו מקיים את התורה. ולסברתך - שיעשה מה שהוא רוצה.

יהודי - יש לזה הגדרה מדויקת. וכשיודעים אותה - התחושה שתיארת תיעלם.

בבסיס - יהדות משמעה להתחייב. בשונה מדתות אחרות (שרובן, אומרות: יש לנו כלל X, כלל Y, אך אינך חייבת לשמור אותו. העיקר שתהיי X (מוסלמית נוצרייה וכו').

ברשותך, אתה טעות מוחלטת

בסיפא.
אם רק נתמקד לרגע באיסלאם נמצא שקיום חמשת מצוות
היסוד לא רק שהן מחייבות אותך, אם לא תקיים אותן
אתה תחשב לכופר בדומה ליהדות. (לבטח לא תחשב מוסלמי)

בוא נהיה מציאותיים.

אתה נחשב אצלם לכופר גם בלי קיום "מצוות" (זה במרכאות. כי אמור להיות להם 7 לא 5
).

אני יהודי - אני ישראלי

חלק מהצביון של העם היהודי כאן הוא ישראלי. אצלי הישראליות מבטאת את היותי יהודי.
עם כל הכבוד לאלה שמקדשים וכו', אנחנו בעידן הראשון בו שפת הקודש היא שפת אם וזה בעיניי יותר יהודי ומבטא יותר שורשיות מהדרת נשים בבית הכנסת (כן, מדירים אותן מארון הקודש ומהמזרח וכו' וזורקים אותן למרפסת כלשהיא שנקראת עזרת נשים).
אני אישית לא הולך לבית הכנסת ולא מכיר בו כמוסד שמקשר ביני ובין אלוהיי בגלל הסיבה הפשוטה שדווקא במקום בו יש התעלות רוחנית כביכול, אשתי ובנותיי הופרדו ממני.
ושמחתי כשבכורתי החליטה להינשא בנשואין אזרחיים בקפריסין (בן הזוג שלה הוא יהודי כמוה) ואחר כך לערוך את החתונה והחופה בנוסח רפורמי ועם רבה. ולהפתעתי גם סבתא שלה, (אם אשתי המנוחה שייצגה אותה תחת החופה), קיבלה את זה בהדר פולני ושיתפה פעולה. (הבת הצעירה שלי נישאה בחתונה מסורתית אבל עם רב של צה"ר).
בקיצור, לא הקידוש מבטא בעיניי את היותי יהודי אלא העברית והישראליות שלי. שימי לב גם שאת החגים החשובים אנחנו מציינים, גם אם סדר הפסח הוא לא תמיד "כהילכתו" אלא "כהילכתנו".

למעלה