דת במדינה

וואו

בדיוק היום ראיתי דיון בערוץ 10 על כתבה טלויזיונית שעומדת להיות משודרת בערוץ 8 בהוט על פרופסור לייבוביץ אשר יש אנשים שראו בו נביא זעם שכל דבריו מתממשים כיום. לייבוביץ אמר שעצם העובדה שאני מאמין באלוהים, משמע אני מאמין בעצמי, מאמין בישותי, מאמין בכוחי להתגבר על מכשולים וכו'. הוא לא ראה את אלוהים כמשהו ששומר על ברואיו בכלל או על היהודים בפרט, והביא דוגמאות לאסונות שפקדו את עם ישראל ואלוהים ממש לא היה שם כדי להצילם. אלוהים מבחינתו הוא מה שאנחנו בתוכנו כבני אדם. כך אני הבנתי את דבריו, ואני מקווה שהבנתי נכון ואינני מטעה כאן אף אחד.
ואני מוכרחה להגיד שוב פעם שזה תענוג צרוף בשבילי לקרוא אותך. אפשר לאמץ אותך?

somewoman

New member
פוסט מלא מחשבה...

לא פעם אני תוהה בנושא..

אני חילונית לחלוטין, שגדלה בבית חילוני לחלוטין ולא באמת מסתדרת עם הדת..
אני חוגגת את כל החגים, קוראים בהגדה בפסח, מקריאים את הברכות בראש השנה, וביום כיפור מכבדים את הסביבה..
גם כשחייתי בחול עשיתי את כל הדברים האלה, ויותר מזה - גם הדלקתי נרות שבת..

בארץ, כל עניין הדת קצת לא קל לי, העובדה שתלמידי הישיבה לא הולכים לצבא, העובדה שאין אוטובוסים למשל ביום שבת - אני רואה בזה חוסר כבוד לפלג החילוני וסוג של כפיה דתית שיוצרת אצלי אנטי מסוים...

אבל זה לא מה שימנע ממני להנחיל לילדי את מה שאני מאמינה בו..
את ארוחת שישי בערב שהם מחכים לה ובבוא היום גם יעשו בביתם שלהם..
את הארוחה החלבית והברכות של שבועות, את קריאת ההגדה של פסח והחיפוש אחר האפיקומן..
הם לוקחים את המינון שלהם ממה שאני יודעת ומאמינה ומאמצים לעצמם את המורשת שהם מעוניינים בה, כמו בכל דבר..
הדברים האלה חשובים להם, בדיוק כמו לי

אבל
במינון שלנו...

[פוס פתח פעם פוסט דומה.. זה היה בסוכות אני זוכרת...]

אהבתי מאוד ואני שמחה שאת עושה את זה

מה שהפנאטים עושים מהדת, לא אמור להרוס לנו.

ותאמיני לי שהמסורת הזו, היא מקסימה.
עזבי חגים, זה נותן הזדמנות נפלאה לאחד משפחה לשולחן אחד ,לשמוח ולהנות.

אדיש לגמרי

לא זוכר את הפעם האחרונה שהייתי בבית כנסת מרצוני(זותומרת,לא אזכרה או משהו),לא חושב שהמדינה הזו צריכה להיות בעלת צביון יהודי.מבחינתי,זו צריכה להיות מדינת היהודים וזהו.שבת כיום המנוחה,חגים זה נחמד,וזהו.

החגים לא מעניינים אותי ומבחינתי גם שלא היו.

SupermanZW

Well-known member
אם את תומכת בחופש הבחירה

עלייך גם לכבד את בחירתם של כל האנשים, גם אם היא מנוגדת לחלוטין לשלך או לשאיפותייך ובנוסף לכך להתנגד לכל כפייה מכל צד.

למדינה לא צריך להיות צביון כלשהו מבחינה דתית אלא צריכה להיות הפרדה מוחלטת בין דת ומדינה, דת צריכה להיות עניין פרטי ותו לא, בשום אופן לא מדיני.

אחותך ובעלה לא עושים קידוש וזו זכותם, ממש כפי שזכותך לעשות קידוש, כמו כן גם אם ילדיהם לא יעשו קידוש (סביר להניח) זה לא צריך להטריד אותך, הם יחיו כפי שיבחרו ואם יתעניינו מה זה קידוש יוכלו למצוא את התשובות.

גם אם מתישהו אף אחד לא ידע מה זה קידוש (מאוד לא סביר, אבל נניח רק לצורך הדיון) אין זה משנהיהיו אז לאנשים ערכים אחרים שיהיו אולי טובים יותר וחשובים יותר (ואולי לא), אך בכל מקרה דברים אחרים יעצבו את תרבותם, אך אין זה אומר שהשורשים יעלמו אלא שמנהגים מסויימים ייעלמו, אחרים ישתנו וחדשים יתווספו. הסיבה שאני אומר שאין סיכוי שהשורשים ייעלמו כי אנשים תמיד יידעו את מקור משפחתם ותמיד יבחרו לזהות עצמם כחלק מקבוצה עמה הם מזדהים ולכן שורשים לא נמחקים גם אם במבט מבחוץ יכול להיות נדמה שכן.

ברית מילה זה באמת טקס ברברי, הרי מסירים בו איבר בריא (העורלה) וגורמים לכאב מיותר. מהגיון פשוט אפשר להבין שזה מיותר לגמרי. גם הטוענים ליתרונות בריאותיים טועים, ואסביר: שני הטיעונים הבריאותיים העיקריים המצדדים בברית המילה הם הפחתתהסיכוי לסרטן העורלה (סרטן נדיר מאוד) ל0 והפחתת הסיכוי להידבק באיידס בשיעור לא ידוע (אין אף חוקר שמוכן לנקוב באחוז מדויק), ע"פ ההיגיון העקום של טיעונים אלה כדאי להסיר לבנות את ניצני השדיים עוד לפני שמתפתחות השדיים כדי למנוע את סרטן השד (שהוא אגב נפוץ בהרבה מסרטן העורלה) וגברים נימולים יכולים לסמוך על היותם נימולים ולוותר על אמצעי מניעה בעת קיום יחסי מין בלתי מוגנים (כאשר ידוע שיעילותם של אמצעי המניעה גבוהה בהרבה משל ברית המילה בהפחתת הסיכוי חהידבק באיידס), אני מקווה שכעת ברור מדוע הטיעונים ה"בריאותיים" בדבר כדאיותה של ברית המילה הם מגוחכים לגמרי.

האם השלב הבא הוא שלא יעלו לתורה? כנראה שלא, אבל גם אם כן, מה זה משנה? בסופו של דבר זה לא הופך אנשים לטובים יותר, אז שיבחרו מה שהם מעדיפים, בין אם יבחרו לעשות זאת בין אם לאו.

לגבי שאלתך האחרונה איך אני ביחס לדת, תשובתי היא שאינני מאמין בשום דת. אני מעדיף את ההיגיון הבריא על פניה של כל דת וידיעה על פני אמונה. כשאני בוחר להאמין בדבר מה זה אך ורק כאשר לא מצאתי (או טרם מצאתי, או אי אפשר, תלוי במקרה) דרך להוכיח האם הוא נכון או לא ועל פי ההגיון שלי הוא סביר יותר מניגודו.

איפה אמרתי שזו לא זכותם ושאני לא מכבדת?

אני תוהה.
רק אמרתי שזה קצת עצוב לי שלאט לאט שום דבר שקשור למסורת לא יהיה.

לא באמת אני לא מבינה איפה כתבתי שלאנשים אסור לעשות מה שהם רוצים שאני אבין?

SupermanZW

Well-known member
למה זה עצוב לך שלאנשים אחרים לא יהיה קשר

למסורת? אולי עבורם זה טוב ולהם זה שמח?

למי שיבחר קשר למסורת יהיה ולמי שיבחר שלא לא יהיה, למה זה משנה לך? כל אחד יבחר מה שמתאים לו וטוב לו, מה עצוב בזה?

קצת רגש לא יזיק.

אפשר בנקל להבין את העצב של קייזר...
יהודי ותורה הלכו יד ביד 3300 שנה ויותר. כולל עכשיו.
אני מניח שקייזר מבינה שיש לאיש "יהודי" - "סימנים" - ואם יעלמו...אז נהיה כלל הגויים ח"ו. (הרי כתבה:"ואז מה,השורשים שלנו יעלמו לגמרי?"). אפילו גרוע מהם.

בנוגע להיגיון בריא - העולם הוא מעבר להיגיון שלנו - אז מה? 120 שנה תישאר בלי תשובה?

SupermanZW

Well-known member
אני מעדיף להודות שאיני יודע דבר מה מאשר

להאמין בסיפורים מדומיינים ולא מוכחים.

אני מעדיף להישאר בלי תשובה מאשר לקבל תשובה שגויה או לא בדוקה או לא ודאית.

יהודים אינם נעלים על גויים וגם לא להיפך, אלה בני אדם ואלה בני אדם. לומר על גויים ח"ו זה לא מכובד, אפילו גזעני.

להיות גאון.

היום כבר יש עובדות מוצקות לכל הסיפורים ה"מדומיינים".
דבר שני, לא צריך להיות גאון הדור כדי להוכיח אמונה. צריכים רק רצון אמיתי...רצון לראות את האמת. (אח"כ אפשר להוכיח אמונה בשתי דרכים.)

ד"א:
גם אמונה צריכים ללמוד.
ונכון גם גוי בן-אדם. אך תורה אין לו. תהיה רגוע. אין פה שום גזענות (תפקח עיניים ותראה שמצידם יש גזענות לכל אורך שנות קיומנו בעולם)

SupermanZW

Well-known member
בתנ"ך יש שני סיפורי בריאה שונים זה מזה

כתובים בו דברים שהוכחו כלא נכונים וגם סיפורים שאינם אפשריים ע"פ חוקי הפיסיקה, אם יש שם מעט אמת זה רק כדי להסוות את הבדיות הרבות ולא ליצור רושם מגוחך מדי.

האם אתה רוצה גם דוגמאות או שהבנת מהרמזים במה מדובר?

פיסיקה

ברור שעפ"י חוקי הפיסיקה (טבע) הם אינם אפשריים. כבר אמרנו קודם - שהעולם הוא מעבר להיגיון שלנו. אז ברור שהתנ"ך יראה לך כ"לא הגיוני". ועוד - וכי רצית שבורא עולם יהיה כפוף לחוקי פיסיקה?

אך סטית. דברנו על אמונה. ושאין צריך להיות גאון הדור כדי להוכיח ולהבין שכל העולם מיוסד על אמונה.

ד"א - את ספר בראשית לומדים. לא קוראים כסיפור. רובו מאמר סתום שרק מעטים מקבלים ומוסרים סודותיו הלאה (כך זה כבר מאז בריאת העולם
).

תבדוק עם עצמך, עם החיים שלך - עם רצון אמתי תגלה את האמונה.

SupermanZW

Well-known member
אם בורא העולם יצר את חוקי הפיסיקה כרצונו הרי

לא יתכן שעשה זאת כדי לשבור אותם כי אם כן הרי לא היה יוצר אותם מלכתחילה או יותר אחרים במקומם. הרי אם חוכמתו אינסופית לא היה יוצר עולם מקולקל שצריך כל העת לתקנו ולהתערב בו כאשר אפשרי (מתוקף היותו כל יכול) ליצור עולם מושלם שלא צריך להתערב בו ללא הפסק כדי לאפשר את קיומו.

אם מעיד העולם על בוראו הרי שאותו בורא אינו מושלם כלל ואם לאו אז ממילא לא אכפת לו.

את התנך, עליך לדעת שכתבו אנשים, לא אלוהים, הם גם כתבו הרבה שטויות וסתרו את עצמם. דוגמה מצחיקה במיוחד (יש עוד הרבה, קצרה היריעה מלהכיל) היא שהזכירו את התנשמת גם כעוף וגם כשרץ.

רוב מה שכתוב בתורה זה קשקושים שלא צריך לקחת ברצינות.

אתה בטוח שזו סתירה?

אף על פי שאני מסכימה עם מרבית דבריך,
הדוגמא מעט בעייתית בעיניי אם אתה מבין את הקונטקסט.
שהרי גם מן העוף יש לשקץ. קיימת רשימת עופות אסורים למאכל.
היכן אתה מוצא את הסתירה?

כח הדימיון.

דע כי כל הדעת והחכמה של כל בני אדם שבעולם, אפלו של החכמים הגדולים,הכל הוא בחינת כח המדמה (=דמיון) שרבו מעורב בדמיונות כוזבים.

אתה מבין? כל הפיזיקה רפואה ביולוגיה אסטרונומיה וכו' וכו' כל ה"חכמות" הללו הם - דמיון. זה עוד לא שכל.

לעניין כתיבתך ("לא יתכן...") - לעניין מה קבעת שהעולם מקולקל (העולם דווקא מונהג יפה מאוד היום)? האם אתה הוא זה שראה את ה"ארכיטקטורה" של העולם? בעיניי זו קצת גאוה לחשוב שאתה בן-אדם כזה קטן בעולם כזה גדול, שאילו חיידק קטן יכול לנצחו בכמה שניות - יגיד שהעולם מקולקל.

את התורה (שבכתב ושבעל-פה ולא ארחיב פה כי אין זה המקום) קבלנו מבורא עולם. תורה שנלמדת למעלה מ 3300 שנה. כשכל אומות העולם מחזיקים ומעיינים בה עד ימינו אנו. לא שייך לומר בה - שטויות.

את חוקי הפיסיקה (עפ"י מה שכתבתי למעלה) לא "המציא" הבורא - אלא בני אדם. שבסופו של יום משנים אותם ("לשבור אותם"). אתה מבין? הם לא בכיוון. גם ברפואה לדוגמא כנ"ל. חשבת על זה? זה נקרא חידוש העולם.

אבל עזוב לא צריך לקחת ברצינות. מה שמחזיר אותי לראש דבריי אליך. כדי להגיע לאמת ולאמונה צריך קודם רצון אמיתי, ביטול מידת הגאווה והניצחון. רק אז תוכל להפעיל את המוח כראוי. עד אז אתה תהיה מבולבל - למה יש שני סיפורי בריאה
.

למעלה