אז הנה הגעתי לדבר בשם עצמי.
צר לי אם זה השתמע כאילו אני לא מכבדת אדם או את בחירותיו, זו ממש לא הייתה כוונתי.
אני מעודדת כל אדם ללכת בדרך שטובה ונוחה לו.
כדי לאזן את הסיפור אספר שיש לי חברה טובה שחזרה בשאלה ולפני כמה ימים היא ביקשה ממני שאבוא איתה לאכול פירות ים כי אני האדם היחיד שהיא מסוגלת לעשות את זה איתו. והלכנו, והיא ניסתה, ואני הכי עודדתי אותה (למרות שאני בעצמי לא אוכלת את זה) ואפילו טעמתי אחד בעצמי בפעם הראשונה כדי שהיא תרגיש אנחנו עוברות את זה ביחד (אבל עזבי, זה מגעיל את השועלים.)
הסיבה שהעליתי את נושא המקווה היא לא כי חס וחלילה אני לא מכבדת את בחירותיה של חברתי, להפך. אני מנסה לעזור לה לעבור את התקופה הזו ואת הדברים הקשים שבה ביתר קלות.
להגיע למצב של לומר "אם מכריחים אותי לטבול אני לא מתחתנת" זה נורא חבל בעיניי, אין סיבה לזרוק את זה לפח.. במיוחד כשזה משהו שהיא מעולם לא ניסתה ויש לה אנטי אליו נטו כי זה דבר בעל סממן דתי ולא כי יש בו משהו עד כדי כך נורא בעיניה. זה לא שיש לה פוביה ממים.
אז העליתי בפניה אפשרויות של טבילה במעיין או במקור מים, וגם ניסיתי להראות לה את היופי שקיים (רק בעיניי) בטבילה המסורתית.
אין זה אומר שאם היא לא תטבול, לא אגיע לחתונתה, לא אשמח איתה, לא אכבד אותה. להפך.
חבל לי שאנשים מתרחקים ממנהגים וממסורת שהם יפהפים בעיניי בגלל הכפייה הדתית, בגלל החרדים הפאנטים, בגלל תפיסות שגויות.
חבל לי.
אבל זה לא אומר שאני לא מבינה, לא מכבדת, או חושבת שהם פחות יהודים.
יהודי זה מי שאתה, מה שנולדת.
אין איך לשנות את זה.
כמו שאני לא פחות תימניה רק כי אני לא אוכלת סחוג,
כך היא לא פחות יהודיה אם היא לא תטבול במקווה לפני החתונה.
מקווה שהבהרתי את עצמי.