דתי שמתלבט.....

Matityahoo

New member
דתי שמתלבט.....

שלום! אני בחור דתי בן 27 ששירת בצבא, משלם מיסים וכו´. אני מעוניין להצביע שינוי כי היא מאוד מדברת אליי בתחום המדיני-כלכלי וגם אני מאוד לא אוהב (בלשון המעטה....) את החרדים המהווים נטל מס רציני על הציבור, אולם יש לי מעט בעיה משום שמפלגת שינוי מתייחסת לכפייה הדתית גם אילנו חובשי הכיפות הסרוגות וזה מה שמונע בעדי מלהצביע להם. מה יהיה?

אז ככה

שלום קוראים לי שי אני בן 26 חילוני עד לפני כשנה החלטתי לנסות ולבדוק יותר לעומק את הדרך של חזרה בתשובה הגעתי למסקנה שיש משהו בדרך הזו אבל היות וחונכתי וגדלתי ואני גר בסביבה ובחברה קצת שונה קשה לי יהיה בין לחזור בתשובה לבין החילוני שבי כמובן זה ברור בסופו של דבר מי ניצח החילוניות לגבי הדרך של חזרה בתשובה זה עולם שכולו טוב אבל יש בעיה אחת הבעיה מתחילה כשמישהו ויש לו זכות מלאה מתחיל לחזור בתשובה מה קורה מאחוריו מה עם הצבא עבודה ביטוח לאומי מי משלם כי מצד אחד הוא חוזר בתשובה מצד שני זה מיתנגש ואי אפשר וכאן בעית הבעיות מצד אחד אנחנו לא יכולים ולהגיד לאילו שחוזרים בתשובה תעזבו הכול תתחילו לעבוד ולעשות צבא מצד שני המציאות מחייבת את זה ועכשיו להזכירך רשום ( בזיעת אפך תאכל לחם לא בזיעת אפי אלא בזכותך ) אז ככה אני אומר שלכל בן אדם יש זכות מה לעשות עם החיים שלו כל עוד הוא ממלא את החובות הבסיסיות של אותה מדינה אשר בה הוא דורך מילואים פרנסה נכון שינוי הייתה אז כנגד החרדים (נגד הכפייה הדתית ) תראה אני הייתי בסמינרים והייתי גם בישיבת נתיבות עולם בבני ברק ראיתי ובדקתי אני לא בא בטענות אישית נגד החרדים אני סך הכול אומר אתם נוסעים קדימה אבל מי בנה את הכביש מי משלם על הדלק שלכם בזכות מי אתם מתפרנסים (יש מבין ) ולכן אני בוחר שינוי זאת מדינה דמוקרטית אל תישכח דווקא אני אומר שאי אפשר לברוח מההסיטוריה שלך מסורת זה דבר חשוב הדת היא חלק מהחיים ולא ההיפך מקווה שעזרתי תזכה למצוות

ronen1981

New member
השאלה היא כזאת.

אם אתה מאמין שאין לכפות על אדם אורח חיים (דתי או חילוני) ומאמין בחיה ותן לחיות וכי יש לאפשר לחילוני לחיות את חייו עלפי השקפת עולמו ללא כפיה כשם שלדתי אז תצביע שינוי. אם אתה אבל סובר שצריך לכפות על החילוני לקיים נהגים גם אם הוא לא מאמין בהם ולשלול את חופש המצפון שלו ובכוח לגרום לו לשמור על ציווים דתיים אז לא כדאי לך להצביע שינוי אם נקודה זאת מכרעה לך כי שינוי תפעל לחופש מצפון חופש דת וחופש מדת. אם תזכר כיצד בעבר לימדו עוד מגיל 3-5 דברי תורה תזכור שזה היה עם דבש למה דבש משום שאז הבינו את החשיבות של עקרון של העברת מסרי התורה בדרכי נועם. אני מציע לך להכנס לאתר הרשמי של שינוי וראות את התשדיר "מדיניות וביטחון " בו מדבר לפני טומי לפיד יוסף פריצקי ועוסק בנקודה זו . (כנראה איחדו שני שדירים בנושאים שונים לאחד ולכן השם מתאים רק לזה של לפיד.)

benif

New member
דרך חוק טל והנחל החרדי - בדרכי נועם

אחידרך חוק טל והנחל החרדי - בדרכי נועם החרדים משתנים ומתחילים כבר. אפילו בניזרי מתגאה שהוא דרך משרד העבודה והרווחה העביר קורסים מקצועיים ל- 6000 חרדים. זה אומר שהם יהיו חייבים להתגיס ולשלם מיסים. זה אומר שהציבור החרדי בלית ברירה ולא בכפייה מתקרב אלינו לציבור המפדלי כמוך וכמוני שמתגייסים משלמים מיסים אבל גם שומרים מצוות ומחנכים ילדינו לשמור מצוות ובסוף זה מה שמביא את ילדינו להתגייס ליחידות הכי קרביות בלעדיהם בעוד מספר שנים נחפש אותם בנרות. החילונים לא מאמינים בארצם בגלל החינוך הלא תורני שהם מקבלים ואסור לך לתמוך באלה שמעודדים את הדרך הזו אלא באלה מפדל שחינכו אותי להתישבות אהבת ארצנו ואמונה שזאת ארצנו כולה גיוס בצבא ולכן אתמוך באלה בלבד.

meirkl

New member
אתה יכול להסביר יותר?

מה לא מסתדר לך עם שינוי? כי שינוי היא לא נגד כפיה ולא נגד דת, ולא נגד דתיים ציוניים.

ronen1981

New member
???התבלבלתה

שינוי כן נגד כפיה דתית. נראה לי שהתכונת לדבר אחר.

חושיך אינם מטעים אותך. שינוי היא

נגד הדת. מדיונים שקראתי בפורום הזה ראיתי שהם נגד הדת ורובם ככולם כופרים. וזה עוד איך שהם נראים לפני הבחירות תאר לעצמך מה יהיה אחר כך.

ronen1981

New member
לא נגד הדת נגד כפיה דתית.

ואכן מעולם לא הסתרת שאני אתאיסט בהשקפתי שמאמין שזכוותו של אדם לחיות בדרכו ,זכותו של אדם דתי לקיים אורח חיים דתי (בלבד שכאזרח יקיים את החובות המינמליות שלו וזה שירות צבאי\אזרחי לאומי ויעבוד לפרנסתו) כשם שזכותי לחיות אורך חיים חופשי.

meirkl

New member
לא פלא שאתה לא מבין מה אתה קורא

ככה זה כשלומדים כל יום לשנן את הקללות והשקרים של הרבי. יש לך בעיה כללית בהבנת הנקרא, ובטח בעוד כמה תחומים.

לא פלא שאתה שונא דתיים אם זה מה

שאתה חושב שכתוב בתורה. קודם תלמד קצת יהדות ואז תחליט אם אתה נגד

zoharj

New member
שלום בוש, התגעגענו.

כדי להחליט אם אני (או כל משתתף אחר בפורום) אוהב או לא אוהב חרדים/דתיים/ג´ינג´ים/אינדיאנים/וכו´ אין צורך ללמוד יהדות. מספיק להסתכל על מה שקורה מסביב. -------------- in go(l)d we trust --------------

אז למה אתם חושבים שללצוד תורה זה

ללמוד קללות ? למדתם פעם משהו מהתורה חוץ מבבי"ס החילוני? למדת פעם תורה במסגרת לא אנטי דתית ?

zoharj

New member
אני לא חושב כמוהו ../images/Emo57.gif

חלילה. אני אוהב את התורה, אם כי אינני מתיימר לדעת אותה על בוריה. לא למדתי במסגרת אנטי-דתית, אלא דווקא במקום שמזוהה עם יהדות יותר מבתי ספר אחרים בעיר ילדותי. א-ב-ל אני נהנה גם לקרוא מיתולוגיה יונית, וקראתי גם בברית החדשה. אני שם את הדברים האלה בפרופורציה, שכן אני משקיע זמן רב בעבודה ובלימודים, מה שלא מתיר לי זמן פנוי כמעט. בנוסף, חוץ מספרים אני אוהב קולנוע, מוסיקה, וגם אינטרנט הוא תחביב חביב. שם המשחק - איזון. לא להתמכר לדבר אחד, ולהרחיב את האופקים. -----

מי שאוהב תורה לומד אותה. כנראה שאתה

גם אוהב את הברית החדשה. לא להתמכר ותמיד להיות פרפר עליז חסר התחייבויות וחסר משמעות קול צף שדעתו אינה רצינית ויסודית אלא לפי הקריזה היומית.

gershon17

New member
מה הבעיה עם לקרוא את הברית החדשה?

אתה עד כדי כך לא סומך על עצמך, שאתה חושש שאם תקרא על מעלליו של ישו זה יפגע באמונה שלך? או שיגרום לך להתנצר? אתה באמת כזה חלש?

למעלה