דתים

דתים

אנ עקרונית, לא שונא דתיים, אבל יש אצלם חלק שמאוד מאוד מפריע לי ובטוח מפריע כאן להרבה: יש חלק בדתיים שלא מתגיסיים לצבא, ולמה?? בשביל הישיבה!!! וזה מעצבן שכולנו שירתנו משרתים ונשרת בצבא, וגם כל קרובנו (אלא עם כן יש סיבות מיוחדות מוצדקות, בריאותיות). אנחנו שומרים על אותם פרזיטים אשר לא מתגיסיים!!!! ובקשר למימון: ישנם דתיים אשר הולכים לישיבות ואנחנו ממנים אותם!!! למרות שהם לא הולכים לעבוד, אנחנו ממנים את ארוחתם (וששום דתי לא יגיד לי שהם עובדים את ה´, יש גבול). לצערי לא כל החרדים הם כאלה ובגלל אותו גוש ספציפי, לחרדים יש שם של גזלנים וגנבים אשר עושקים את הכסף של המדינה, למרות שיש חרדים שהם בדיוק ההפך... חבל לאלה שהם ה"הפך" ששאר החרדים הורסים להם את השם..

kranves

New member
נכון! בגלל זה ש"ס תיפול בבחירות

הקרובות. יהדות התורה גם תחלש במקצת. ככה, לא יהיה לחץ דתי בכנסת.

Moledet972

New member
תגובה.

דבר ראשון, אני משער שהתכוונתה לחרדים, שכן לפי ידיעתי אחוז המתגייסים בקרב הדתיים הלאומיים גבוה מאחוז המתגייסים בקרב שאר היהודים(אחוז המתגייסים בקרב כולם הוא כ-52%). - אתה גם ממן לימודי פספרות של כל מיני אנשים - ומקצוע הספרות הוא לא מקצוע כלכלי - להפך- המדינה מסבסדת כל מיני דברים שקשורים לכך. כל סטודנט עולה למדינה כמה עשרות אלפי שקלים, לעומת תלמיד ישיבה שעולה כמה אלפי שקלים בלבד. החרדים צריכים להתגייס, אבל - מרבית אלו שאינם מתגייסים אינם חרדים! בכל מקרה - את מפלגת ש"ס אני לא אוהב, ומעדיף שלא תהיה כזו מפלגה.

תגובה

נכון, התכוונתי לחרדים. וסטודנט לומד מקצוע לעתיד!!! אבל חרדי יכול לשבת כל חייו בישיבה ואני אממן את המזון של משפחתו, ואת תחביבו, מדוע???

Moledet972

New member
מדוע אתה מממן איזושהי משוררת?

צריך למממן לימודי תורה, ובמיוחד במדינה יהודית! מה שכן, תלמידי הישיבה צריכים להתגייס(בעצם, כמו שאמר כהנא הי"ד, באחת האימרות שאיתן אני מסכים - "רק מי שתורתו באמת אומנתו צריך לקבל פטור. זה ששוקד יום ולילה על לימודי קודש - צריך לקבל פטור. כל השאר צריכים להתגייס"). בקיצור - צריך להקים וועדות רבנים שיקבעו מי הם התלמידים שבאמת לא יכולים להפסיק לרגע ללמוד תורה. כל השאר, צריכים להתגייס, כמובן, עם תנאים לפי אמונתם. ללה גמבה - למה לא מפד"ל? מימד היא אולי אחת המפלגות שאני הכי מסמפט בכנסת, אבל - גם המפד"ל טובים. אולי לא אפי איתם, אבל שאר חברי הכנסת של המפד"ל מאוד נחמדים ומנומסים, במיוחד יצחק לוי, וגם דרוקמן לא רע.

משפץ

צריך לממן תורה, אבל ככה: שילמדו תורה, אבל קודם שיתנו את שירותם למדינה. וחוץ מזה, למה שהם לא יממנו את לימודם??? מדוע החרדים לא ממנים את חוג הכדורסל של אחי הקטן??? אם הם יממנו והוא ישקיע אז הוא יהיה שחקן מצויין וייתן הרבה כבוד למדינה... אז שיממנו את החוג שלו!!!

Moledet972

New member
המדינה משקיעה בסטודנט פי כמה

מאשר בתלמיד ישיבה. בנוסף - רמת ההכנסה של חרדי ממוצע נמוכה יותר מאשר של חילוני ממוצע.

סרגיי...

כל חרדי צריך להתגייס, נקודה. ללמוד תורה יהיה להם זמן גם אח"כ, וגם תוך כדי, וזה לא שאם הם יתגייסו לצבא אז לא יהיה אף אחד שיתפלל למען המדינה. חוצמזה, שלפי התורה השתמטות היא חטא.

Moledet972

New member
נכון. אני אמרתי בפירוש שהם צריכים

להתגייס. אני רק הוהספתי שלאחר שהם משרתים בצבא, הם צריכים ללמוד תורה, כמו בישיבות ההסדר.

יופי שתיקנת את עצמך

כי אני באתי לתקן: אתה אמרת שרק מי שתורתו היא אמיתית (משהו כזה) יש לו פטור!!! אני מתנגד: חובה על כל ישראלי שגר בארץ ישראל שייתן את שירותו למדינה, ולא משנה באיזה חיל או באיזה צורה נקודה. (לא כולל אנשים בעלי מגבלה בריאותית)

Coopernick

New member
אז שלא יתגייסו

אבל למה שאנחנו נשלם על זה מכספי המיסים שלנו ?

Coopernick

New member
אהם!

למה לממן בכלל? מה הם תורמים למדינה ? המפד"ל וישיבות ההסדר הן מילא. אבל 30,000 חיילים פוטנציאלים שיושבים בחוסר מעשה (ועוד משלמים להם בתור סטודנטים פטורים ממס) מדי שנה! חייבים לחזק את מפלגות האופוזיציה החילוניות. גם מימין וגם משמאל

תגובה

הבעייה היא לא שהם שלוש שנים לא בצבא, אלא שכל אדם שחותם תורתו אמונתו מחוייב ע"פ חוק לא לעבוד עד גיל 28 אלא ללמוד תורה ע"ח משלם המיסים העובד. לא, אני לא רוצה אותם בצבא. הם לא יועילו ויעלו לנו עוד המון כסף: רוב היום הם בכל מקרה יהיו עסוקים בתפילות, אין להם מוטיבציה לשרת, צריך להקים להם פלוגות מיוחדות מופרדות בין בנים לבנות, צריך לכל אחד להביא אוכל בהשגחת הרב הזה והזה - כל אחד רב אחר! האוכל הזה הרבה יותר יקר וגם צריך לקנות אותו בכמויות קטנות וממאות חורים ברחבי הארץ. ועוד ועוד. אני לא רוצה אותם בצבא. אני רוצה אותם בשוק העבודה. אני רוצה שהם ילמדו מקצוע וילכו לעבוד. זה לא פוגע בלימודי התורה שלהם, הרי בכל מקרה הם לא לומדים 24*7. אני רוצה שהם ילמדו בבי"ס מקצועות שאפשר לעבוד איתם במקביל ללימודי היהדות שלהם וישלתבו בשוק העבודה במקום לקרוא לי בשמות גנאי בהפסקות ולזרוק עלי אבנים בצפירות. וכן, כמות מסויימת של חרדים שבאמת יש להם סיכוי להיות רבנים גדולים צריכה לקבל פטור משרות ומימון לימודים. כנ"ל תלמידי פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מוזיקה, מדעי המדינה/חברה/השלם את החסר ועוד. צריך להגדיר מספר נושאים ולתת בכל אחד מהם פטור לכמות מסויימת של מיצטיינים. וכדאי באמת גם לממן את לימודיהם לפחות לתואר ראשון.

Coopernick

New member
זאת לא אשמת הדתיים כמובן

זאת אשמת המנהיגים שלהם. הוכחה לכך היא כבוד הרב בר יוחאי שהתפקד ל"שינוי". המזל של המדינה הוא שיש מפלגות כמו שינוי שעומדות בתור אופוזיציה נאמנה נגד השחיתות החרדי.

Moledet972

New member
את מרבית תלמידי הישיבות צריך לגייס,

אבל לאחר שירותם הצבאי המדינה צריכה לממן להם את לימודי הקודש, שעולים הרבה פחות למדינה מאשר לימודי הסטוריה או ספרות באוניברסיטה.

למעלה