"דתיים שקופים"

איילת כ

New member
"דתיים שקופים"

תכנסו ללניק הבא ותגידו מה אתם חושבים על הדעה של הבנאדם הבא.. מסכימים?? לא מסכימים???? ומדוע????

מוצארט

New member
דעתי

הקטע כתוב בצורה די עילגת, הכותב היה יכול לכתוב בצורה הרבה יותר טובה וממצה. ומה דעתי על תוכן הקטע? אני לא מסכים. זוהי כפיה דתית לשמה. אלא אם כן זה יגיע בדרכיי נועם, הרי אף-אחד לא מת מלאכול כשר...

מוצארט

New member
לא...

וחוצ'מזה, טוב לדעת שאת שמה את עצמך במקום של אלוהים. זוהי לא מדינת הלכה, ואין מקום וטעם לכפיה דתית. זה רק עושה חילול ה'. (ע"ע סיפור המשחן בשבת ומפלגת ש"ס.

איילת כ

New member
חס וחלילה

אני שאלתי את השאלה הזאת בקשר לכפייה דתית, אז פשוט רציתי לדעת אם לדעתך ה' לא אפשהו כופה עלינו את המצוות????? יש קשר עקיף מאוד בין המאמר לשאלה שלי.

חָגָי

New member
מוצארט,

אתה מתבלבל בין כפיה דתית לעמידה על זכותנו להתחשבות.

דעתי ועכשיו ברצינות כי את התגובה

ב"ה הזאת כתבתי תחת השפעה של עוד פחות מ24 שעות מבחן בספרות .(ולא למדתי כלום) אז עכשיו תגובה רצינית . יוצא לי ויצא לי להפגש עם חבר'ה לא דתיים ויש סוגים של אנשים שלא היכפת להם ואם נלך לאכול במקום כשר כי יש דתיים בחברתם . וזאת תגובה שהינו רוצים לקבל מי כל אדם לא דתי שאינו מקפיד על שמירת שבת,כשרות, תפילה ,חגים וכד' אבל יש מציאות של עוד סוג אנשים שיגידו מה בשביל הדתיים האלה ללכת ללכת לאכול במקום כשר לא רוצה (והם כרגע יעשו את זה דווקא כי הם מה לעשות לא כל כך מחבבים דתיים) אז לפי דעתי מי שרוצה לכבד אותנו כדתיים שיכבד לא צריך להיותץ איזה שהיא כפייה לבוא להגיד לא! עכשיו זאת שעת תפילה אני לא יכול להגיע לישיבה . כי זה רק גורם לשנוא את הדתיים עוד יותר במיוחד עם זאת תיהיה ישיבה מאד דחופה! ובין אם זה ללכת לאכול במקום כשר או לא . וכל זה בכלל שאנחנו מיעוט .

חָגָי

New member
חזק.

מסכים עם כל מילה (כמעט). אנחנו צריכים לעמוד גם אנחנו על הזכויות שלנו. בדיוק כמו שחילוני יעמוד על כך שהוא "יוכל לחיות לפי אמונתו" ושלא נכפה עליו לא לחלל שבת, ככה אנחנו צריכים לעמוד על כך שלא יכפו עלינו לעבור על אמונתנו אנו. צריך להתחיל לשאת את היהדות שלנו בגאון. כמו שכתב השו"ע באורח-חיים, פרק א' הלכה א': ולא יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה' - ניקח לתשומת ליבנו..

beckham17

New member
../images/Emo45.gif

קטע יפה וממש נכון! צריך לצאת לרחובות (ולמקומות העבודה) ולהשמיע את קולנו נגד הכפיה החילונית! ב"ה גם אנו נהיה שווי-זכויות במסגרת הדבר המוזר משהו שנקרא דמוקרטיה...

דווקא אני די מסכימה איתו.

זה נכון. אנחנו תמיד מוותרים כי אנחנו לא רוצים שיהיה חילול השם והכל, אבל בעצם מי אמר שיסתכלו על זה ככה?! כאילו, זה שאני מאמינה במשהו, אני צריכה ללכת עם זה עד הסוף. ההפך. אני חושבת שאם מישהו יודע שאני דתיה ושומרת, לדוגמא, על כשרות, ואז רואה אותי הולכת למסעדה לא כשרה, הוא יכול להגיד: שתחליט! היא דתיה או לא?! אני חושבת שמותר קצת להתחשב בנו. בסה"כ, בשביל החילונים, מה זה כבר משנה אם אני הולכת למסעדה כשרה או לא? (חוץ מהטעם...
) אני בטוחה שאצל כל חילוני עמוק בלב יש קצת זיקה ליהדות והוא לא יתנגד למסעדה כשרה, אולי אפילו הוא ישמח... אני בטוחה! אז בסה"כ אני לא חושבת שזה חילול ה' כמו שיוסף אמר, אלא ההפך... לפחות ככה אני חושבת...

אני דווקא די מסכימה איתו.

(בעעעע על תפוז הזההה!!!!!!! כתבתי הודעה ארוכה והוא לא שלח!!! אז אני אנסה לשחזר...) אף פעם לא חשבתי על זה, אבל זה נכון. אני לא חושבת שצריך לעשות את הכל בהיחבא. הרי אם אני דתי, כולם יודעים את זה. אני חושבת שזו הזכות שלי להביע את דעתי ולבקש שישנו משהו קטנצ'יק, כי אני מאמינה במשהו, וכשמאמינים במשהו צריך ללכת על זה עד הסוף. אני לא מסכימה עם יוסף, שאמר שז-ה חילול ה'. דווקא נראה לי שההפך הוא הנכון: אנשים יודעים ש/אני דתיה, נכון? ונגיד ואני הולכת עכשיו עם כמה חבר'ה חילונים ואנחנו הולכים למסעדה לא כשרה, למה שאני לא אבקש ללכת למסעדה כשרה?! מה ההבדל?! (חוץ מהטעם
) אני בטוחה שלכל יהודי יש עמוק בלב איזושהי זיקה, אפילו הקטנה שבקטנות, ליהדות, וכשתהיה לו הזדמנות ללכת למסעדה כשרה כשלא הוא היה הזה שהציע, הוא ישמח ואפילו יעדיף. בכל מקרה, כתבתי שחילול ה' יהיה לדעתי דווקא אם אני כן אלך למסעדה לא כשרה, ואוותר על העקרונות שלי. ולמה? כי כולם רואים שאני דתיה ואם אני דתיה, אני צריכה לשמש דוגמא ולהראות שאני בטוחה בדעה שלי ולא מתנדנדת, ואם חילוני יראה אותי במסעדה לא כשרה, לא חשוב אם אני אוכלת או לא - הוא יכול להגיד: "אה, אלה הם הדתיים... מדברים כל היום וכל הלילה על עקרונות - והולכים למסעדות לא כשרות! צו..רה להם!!!" ואזש זה באמת יהיה חילול ה'! אני דתיה? אני צריכה להשתדל לעמוד על העקרונות שלי כמה שאני יכולה. אי אפשר - אז אי אפשר, אבל לפחות לנסות! מי אמר שאם אני אבקש בקשה כזו קטנה, ללכת 2 מטר ימינה ולהגיע למסעדה אחרת, או לדחות בחצי שעה איזו ישיבה, זה יראה נורא?! אישית - אני לקחתי את זה לתשומת לבי...

אני בשוק אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה!!!

כתבתי הודעה אחת והוא לא שלח אז כתבתי אותה שוב פעם לחינם!!! בררררר.... טוב, לא חשוב... תקראו את שניהם, זה קצת שונה.

למעלה