דתיים למה אתם דתיים ??

blurry

New member
דתיים למה אתם דתיים ??

אני מנסה להבין אנשים דתיים כל הזמן ואני לא מבין כי הריי אפשר לשכנע ילד בכיתה א´ שיש אלוהים ושהוא נורא חזק ומפחיד אבל אחרי כמה זמן זה קצת מתערער והבן אדם מתחיל לשאול שאלות אז עד מתי אפשר להפנות אותו לתנ"ך אנשים תצאו מזה מי אמר לכם לכם בכלל שזה לא סתם אחד או אולי כמה אנשים עם דמיון פורה מאוד רשמו והעבירו מדור לדור ............????? אז פעם שאלתי מישו דתי אם הוא לא חושב שזה נכון אז הוא אמר לי שאם זה לא התנ"ך הוא סתם שטות אז איך זה שעם שלם (כמעט) מאמין בו כבר יותר מ200 שנה ......... אז אני שואל אותכם מה אתם חושבים ?!?!?!?!..............

איילת1974

New member
אתה יכול לענות לו

שזה בדיוק מאותה סיבה, שבמשך כ"כ הרבה זמן יוונים רבים (רובם ככולם) האמינו באלים, שמכונם היום המיתולוגינ היוונית. ההבדל בינם לביננו, שהם התפכחו וחלק מאיתנו- לא.

notafish

New member
כי זה עושה להם טוב../images/Emo19.gif

באמת, בלי לזלזל: יש משהו באמונה במשהו גדול וחזק ממך, שדואג לכל, שאומר מה מותר ומה אסור, שדואג שלטוב יהיה טוב ושהרע יענש, שמחזק ומנחם את המאמין, ואף נותן משמעות לחייו. יש עוד סיבות, כמו חינוך בגיל הרך, אבל זו הסיבה העיקרית. אין לזלזל בסיבות האלה. הן לא רעות לכשעצמן, ואף ראויות להערכה. הבעיות מתחילות כשמאמין מחליט שמה שטוב בשבילו, טוב גם לאחר...

blurry

New member
נחמד מאוד

הכל טוב ויפה שאנשים דתיים יאמינו במשו שהם בעצמם לא יכולים להבין ולהסביר אבל כל היופי הולך ברגע שהם מנסים לכפות על אחרים את האמונה (שהם לא ממש מבינים ...) ואז גם מי שלגמריי לא מאמין בדברים האלה חייב לקיים מצוות שגם בהן מן הסתם הוא לא מאמין ..................

למעלה