דתיים? לא בבית ספרנו!

HUhybrid

New member
דתיים? לא בבית ספרנו!

דתיים? לא בבית ספרנו! _____________________________ שלום לכם. בתור אדם דתי מאמין (אורתודוקסי) אני נחרד קשות לנוכח הצביעות המיתולוגית של המפלגות הפוליטיות, החורתות תחת דגלן מצע על בסיס חברתי-דמוקרטי כביכול. מרצ ודומיה יכולים להרבות במילין וסיפין על זכויות האזרח: חופש הביטוי (כדוגמת תחי הקרנת "ג´נין ג´נין"), חופש התנועה (כדוגמת תחבורה ציבורית נרחבת בשבת בחיפה) וכו´ וכו´. את האמת? זה לא "הדבר" שישים אותי כרגע על high alert. מה שכן מטריד אותי מאוד זה הסובלנות הדתית, בסיס חיוני לקיום אנושי-הדדי, שישראל לא שמעה עליו מעולם. ואני לא מדבר על סגירת כל בתי העסק והבידור בשבת, יום המנוחה היהודי; אמנם בארה"ב לא תמצאו שום מקום תוסס בימי ראשון, מנוחת הנוצרים. למה? כי יש שם כבוד הוגן. אלא על יותר מכך. התקפות חסרת שחר ותקדים, שגברו בחריפות בעשור האחרון, כנגד קבוצות וזרמים דתיים, ובפרט החרדים, גובלות בפרנויה ובגזענות עד כדי התסה לפגיעה בנפש. אבל גם אם אין נדמה שהמצב כזה חמור, אני נחרד לגלות מי באמת עומד מאחורי מפלגות חברתיות "נאורות" שכאלו- רגיונופובים (פוחדים מדת). אם תקום מפלגת הירוקים ותדרוש לאסור הבאת זן נדיר מסויים של בע"ח, בשל טעמים אידואולוגיים של איכות הסביבה (כי הם, נניח, זן שבסכנת הכחדה)- אז אף אחד לא יקום ולא יפריע יותר מדי. אבל אם זרם דתי כלשהו ידרוש לפחות הגבלה על כך, מטעמי כשרות, הארץ תגעש ותסער, בראשות אותן מפלגות נאורות שיאשימו בשצף-קצף: זאת כפייה דתית!! עוד הוכחה של ניסיון השתלטות זרם דתי זה או אחר (השלם כפי רצונך) על החברה הדמוקרטית שלנו!! כמובן, שלאנשים כמו ט.לפיד יש קלפי מיקוח שמשתיקים מיד, בשל האלמנט האמוציונלי הטעון שבהם (ניצול שואה וכו´). ומה איתי, יוסף לפיד? אני צאצא לניצולי שואה, שעדיין המשיכו לקיים על הדת ברמה זו או אחרת, משום אמונה תמימה, והרי זו זכותם! וזכותי גדולה (ומה נפלאה) עוד יותר בעיני, ועוד בתור אדם שחי במדינה דמוקרטית (לאיית לכם?!), לקיים אותה כראות עיני. הגידו נא לי, האם מעשי בשמירת הדת אי-פעם פגעו בכם? האם תפילתי בבית הכנסת בשבת הפריעה את מנוחתכם, למשל? האם כשנסגרת איזו חנות בשולי רחוב צר, בשל אוכל לא כשר, היא זו שתגרום לאזרחים למות ברעב? אני חושב שלא. בעצם כולם חושבים ככה בלב ליבם, אבל כנראה שלאותם אנשים פוליטיים יש יצרים זדוניים ואי-רציונליים. מה שחמור עוד יותר שלעיתים הם אינם מהססים לנצל את כלי הדמוקרטיה (כגון בג"ץ) ליישום מטרותיהם. ועזבו כאן ויכוח ארוך ומתיש לגבי הנושא של הפרדת דת ומדינה. זאת לא הנקודה. הנקודה היא, שהגיע הזמן שתיאמר בקול רם,זועם וצודק, היא שהציבור הדתי כבר מופלה לרעה במשך עשורים שלמים!! כל הסקרים והניתוחים הדמוגרפיים מצביעים על כך. ואפילו כבר לתת לי לשתוק לא ניתן. אם רק אנשים ינסו להבי,ן לראות את הצד הרוחני-מוסרי שבדת, אולי המצב ייטיב. אבל בינתיים אני שואל את עצמי בעיצבון רב מתי תגום כבר תנועה פוליטית שתדאג לכבד את הדת, שתהיה לה סובלנית דתית אמיתית, שבאמת חייה ונושמת מתוך דמוקרטיה מלאה. בינתיים אני פגוע עד מאוד, ואולי אף אגזים במילותי ואומר- שאני כמעט חי כאן כמו בתוך גטו. (אפילו הלצות וירידות על דתיים הופכות למעין שגרה יומיומית, אם כי זו לא הנקודה הראשית). הכל מתחיל בחינוך, ונמשך במעשים. גיל.

eviv

New member
קודם כל...

יש הרבה זרמים ביהדות וממה שכתבת אפשר להבין שהזרם האורתודוקסי הוא הזרם של ה"מאמינים" אני חושב שלכל זרם ביהדות יש את האמונה ולא רק לזרם שלך... מרצ לא שונאת חרידים היא מאמינה בחופש היא מאמינה שאנשים שרוצים ללכת לקניון בשבת זו זכותם במדינה דימוקרטית בקשר לתחבורה הציבורית בשבת בחיפה ובכלל אין חוק האוסר על אוטובוסים בשבת הוספת קווים והורדתם נעששים על ידי שר התחבורה שהוא מש"ס אני חושב שהבילו בשבת זו בחירה של אדם האם לחלל או לא על פי התורה שהוא מאמין בה מה רע באוכל לא כשר אני יהודי ואני אוהב אוכל לא כשר אז למה אני צריך לסבול נכון לא צריך לפתוח מקומות כאלו במקומות שיש ריכוז של דתיים אני רוצה רק להדגיש שמרצ לא נגד הדתיים היא נגד הכפיה היא מאמינה שכל בן אדן ילך לפי אמונתו ודוגלת בחופש דת וחופש מדת מסכים איתך שטומי לפיד מנחיל שנאה בין הסקטורים טומי לפיד הוא נציג של מעמד הביניים החילוני והולך נגד כל האנשים האחרים שחכתי להתייחס למשהו ?

eviv

New member
ולכן הוא אחראי

הוא אחראי על הקווים הקימים בידו יש את הכוח לשנות אותם לגרוע מהם ולהוסיף להם זה אומר שהליכוד כנראה לא "מתחשבת" בדתיים אני חושב שהיא דווקא לא מתחשבת בחילונים בגלל שזה חבל שבתל אביב אין אוטובוסים

Zack DA

New member
זה מצוין שבת"א אין אוטובוסים בשבת

קצת יהדות לא תזיק לאף אחד...

eviv

New member
אני יהודי מספיק גם עם הנסיעה בשבת

אני לא מרגיש פחות יהודי מאף אחד אם אני אסע בשבת ואם אני אראה טלויזיה בשבת ואם אני לא אצום ביום כיפור ואם אני יקנה בקניון בשבת ואם אני ישחה בשבת ואפילו אם אלך והעבור עיר בעת הליכתי בשבת אי הנסיעה של אוטובוסים בשבת פוגעת באוכלוסיה שאין בידה רכב ורוצה ללכת לדוג´ לים

eviv

New member
בידיוק מה שעושה אותך יהודי...

אם אדם ישמור על כל המצוות הוא לא יקרא יהודי אם הוא לא מהמוצא המתאים... אם אתה לא בן של אמא שהיא יהודית אז אתה לא נקרא יהודי לפי ההלכה בן אדם חילוני א צריך לעשות את המצוות מספיק שהוא בן של יהודיה כדי שהוא יהיה מיוחס על ידי המדינה על ידי הרבנות וכל השאר כיהודי ואם נענה לשאלה בישירות המדינה והרבנות קבעו שאני יהודי מי אתה שתגיד שאני לא?

Zack DA

New member
לא זו הייתה כוונתי

מה עושה אותך שונה ממי שלא יהודי ? מה מייחד את העם שלנו ? מה התרבות שלנו ?

eviv

New member
שום דבר...

אני לא מרגיש שום צורך להוכיח לאף אדם איך אני נוהג בחגים איך אני מקיים את מצוות התורה היהודית ואיך אני שונה מאף אדם הנהגים שאני עושה הם עניני ולא צריכים להוות חובה אני לא חושב שהמדינה שבה יש חוק חופש דת צריכה לחייב אנשים ללכת לפי הדת היהודית באיזו זכות המדינה שלנו אשר דוגלת בחופש דת וחופש מדת מחייבת אנשים איך לנהוג לפי המנהגים היהודים ?

Zack DA

New member
אני חושב שזה עצוב מאוד

הקשר שלך למסורת הוא עלוב וחוסר היכולת שלך לכבד את המסורת מעציבה אותי. אף אחד לא דרש ממך לא לנסוע בשבת - אבל אתה לא יכול להתאפק ולא לעשות קניות ביום שבת ?

eviv

New member
נעזוב את הקניות ונעבור לנסיעה

כי היום אנני יכול ליסוע בשבת אין לי אוטו ואוטובוסים לא עובדים אני לא גר בסביבה דתית ואני לא רואה שום סיבה שהדתיים שאני לא מפריע להם יתחשבו בי ויתנו לי את האישור לסוע בשבת

Zack DA

New member
ואולי הפוך ?

אתה לא יכול לכבד אותם ולהתאפק יום אחד ולא לנסוע ?

eviv

New member
אבל אני לא מפריע להם

הרי לא מפריע להם אם אני שומר או לא שומר שבת לא? אני הרי יכול לעשות מה בראש שלי בביתי הפרטי ואני לא מפריע להם במה שאני עושה בשטחים שלה שייכים להם כמו קניון בבעלות פרטית או כמו כביש שבטח לא בראשותם אני מתנגד לסוע בערים כמו בני ברק שכבר עכשיו אי אפשר לסיע דרכה בשבת אבל אין סיבה אם יעבור קו אוטובות על דרך השלום נכון?

למעלה