דתיים לאומים בע"כ

דתיים לאומים בע"כ

שלום חברות וחברים..
אני מתלבט אם גם אני יכול להכנס לחבורה..
דת"ל, נ+2, בן 24.. (כן.. אני יודע.. טעות..) קצין במיל', רו"ח בהתהוות, בוגר הסדר וכו וכו...

כלוא בין אשה דוסית שכבר נמצאת שנות אור ממני ושני מתוקים, לבין עצמי האפיקורס..

האם גם אני יכול להכנס לחבורה הקדושה שבפורום, או שהיא סגורה לאלו שבאו מהעולם החרדי?

תודה למשיבים..
אני..

עץ שתול

New member
ברוך הבא!!!

מבחינה דתית הלכתית, נראה שאפשר למצוא לך התר של רב כדי להכנס.
מה שיצר את השוני בין המגזרים, זה הדת!
אותה דת שפסקה (חזו"א) שאסור לצרף מיזרוחניק למנין, היא אותה דת שהפכה אותי החרדי ואותך הסרוג לאוייב החיים.
כולנו קורבנות של סאדיסט שמימי, של דת שכלאה את עצמאותינו לחיים.
יהי בואך לברכה

לא חושב שהיושב במרומים הוא סדיסט

הוא פשוט גרוע במתודות... :)
תודה על קבלת הפנים החמה!

ואכן הדת.. הדת הארורה הזאת היא וכל ספיחיה היא זאת שתקבור את כולנו בסוף.

עוד שאלה-האם נגזר עלינו (כל עוד לא נצא בשאלה) לחיות חיים כפולים?
הרי ברור שעם שני ילדים אני לא יכול לקום וללכת, גם אם אני ואשתי כבר לא קשורים.

אז נגזר עליי לחיות חיים כפולים?
זה מאוד עצוב, לא?

chaynobody

New member
עצוב ועוד איך!

יש כאלה כאן שהרבה הרבה יותר נעולים בחיים האלה ממך (אני למשל מתקרב לשנת נשואים 20 עם 10 ילדים...) ואפילו שאישתי התחילה בזמן אחרון להצטרף לקטע, עדיין שנינו מבינים שלשבור את הקיים לא יהיה פשוט ובודאי לא חכם - ובנתיים אנחנו מבינים שלהישאר עם מה שיש ולעשות בצנעה ובבשקט מה שאפשר הוא המצב הכי טוב שאפשר :(

ואו! ומה עם הילדים?

יש לך בטח ילדים גדולים הם חרדים ממש או יודעים את דעותיכם?
ואולי בכלל אתה אבא שלי?

איך אבא שלך???

בכל מקרה, הילדים שלי דתיים לאומיים רגילים.
כיפה סרוגה (לגדול, לקטן עוד אין), הלל ביום העצמאות, וכו וכו..

chaynobody

New member
הילדים שלי

הם חרדים ממש, וכפי שאני בעצמי חינכתי אותם כל השנים. באמת, אני מרגיש די רע בכל העניין שפתאום באמצע החיים האבא שלהם שינה פאזה והתחיל לחשוב שהרבה מהיסודות שבהם התחנך והנחיל אחריו לילדיו פשוט בטעות יסודם. זה ממש ממש לא אשמתם והם עשו ולמדו את מה שציפו מהם הוריהם ומחנכיהם - בדיוק כפי שאביהם עשה ולמד כל השנים, ובעצם החלק הכי חשוב מחינכו שלו היה להמשיך את המסורת הלאה. ליבי ליבי ממש יוצא אליהם, במיוחד הגדולה שהיא ממש בין הכוכבות של הסמינר המאד חשוב בו היא לומדת, אבל מה לעשות שגם האבא שלהם חייב למצוא את האמת שלו.
הם יודעים חלקית מה עובר עלי וחלק מהשאלות הכואבות שמטרידים את מנוחתי, אבל הם לא יודעים עד כמה שזה ממש די סגור וברור לי, ואילו מצוות ועבירות שכבר אנני מקיים "רח"ל". זה די מתסכל בשבילם והם מבולבלים ופוחדים מהייצור הזה שאביהם נהיה, כאשר הם יודעים שאין להם תשובות של ממש.

לא נגזר עליך שום דבר

ואתה היחיד שיכול להחליט איך לחיות את חייך. אם אתה לא חי באהבה עם אשתך ואתם רחוקים אני לא מוצאת שום סיבה מדוע לא תתגרשו ולו רק כדי שלשניכם יהיה סיכוי נוסף להקמות משפחות אחרות שמתאימות לכם.

העובדה שהבאת ילדים לעולם בהחלט עושה את הגירושין למסובכים יותר אבל בהחלט לא לבלתי אפשריים.

הבעיה שלך, כמובן, גדולה מאד אם הנישואין שלך מושתתים על אהבה וכבוד הדדי. (שזה לרוב הסיפור כאן). הציבור הדתי לאומי מקבל בהרבה יותר הבנה גירושין והורדת הכיפה. לך על זה.

ברוכבא

ממ.. יחסית לדתי לאומי התחתנת ממש מוקדם... לא?

אתה דתי לאומי מהסוג של ענהאל ועקיבא?
כי אם כן זה מז'ה מגניב!
להיות דתיה ולהסתובב עם חצי שיער בחוץ ובלי גרביים, ולהתנשק ולהתחבק ברחוב = תמיד אהבתי את'זה!

תהנה לך פה איתנו,
אפילו שאנחנו שחורים אנחנו לא נושכים (:)

חלושעס

New member
אם היית עם קצת יותר

טאקט ועוד קצת הבנה באנשים - היית מבינה שבוגר הסדר קצין במיל' ורו"ח בהתהוות זה לא ממש הסוג של הפוסטימה שהזכרת.
מצד שני יש גם דתיות ללא כיסוי ראש, ללא גרביים, בלי פוביות שמירת נגיעה שיכולות (אולי) ללמד אותך דבר או שניים בנושא קלאסה.

יא! איזה מאגניב! אני בלי טאקט!

ואין לי הרבה הבנה באנשים רק קצת!
ואני לא מבינה בכלל מה זה קצין במיל' ורו"ח בהתהוות!

תודה על המחמאות ידידי!

אבל אתה שאתה אדם מלומד ומחכים ויש לך המונהמון טאקט לך קשה לקבל את השני, את האחר, את הפחות מלומד, את זה שלא יודע הכל.

חלושעס

New member
הבנתי מדברייך שאת רואה בזוג הנ"ל

דוגמא לאנשים ריקים, ומכאן היתה תגובתי.
אם לא זו היתה כוונתך, קבלי את התנצלותי.

yoni13077

New member
אז ככה..

השתמשתי בשירותיו האדיבים של מיסטר גוגל ומסתבר שאותו עקיבא המדובר הינו ג"כ בוגר הסדר וקצין במיל'. אני רחוק מלהיות צופה אדוק של תוכניות ריאליטי, נהפוך הוא, אבל מההתרשמות הראשונית שלי מהזוג ההוא הם זוג חביב וחיובי בהחלט, ובסופו של דבר גם בין תוכניות הריאליטי יש מדרג מסוים, הם לא השתתפו בתוכניות הזולות יותר בז'אנר.

חלושעס

New member
לא התעמקתי בתוכנית

יצא לי לראות קטעים באינטרנט וממה שקלטתי הבחורה היא סוג של בדיחה. יתכן באמת ששניהם גומלי חסדים וחברים במנסה, ואז זו תהיה הפעם השניה היום שאחזור בי.

לא רוצה להיות חריף כמו חלושעס,

אבל... אממ. עקיבא ואנהאל? תוכנית ריאליטי זה תת רמה לא רק לדתיים..
אני מנסה לחשוב שאני טיפה יותר מורכב, עמוק, מעניין ומעשי מהם..

בכל זאת, אני חושב שעשיתי דבר אחד או שנים יותר מאתגרים משני הליצנים הללו.

אבל לשאלתך-כן, התחתנתי בגיל 20. טעות שאין כדוגמתה, והיום אני מנסה לחשוב כיצד לחיות עם זה.
אני כבר די שלם עם העובדה שאני מעוניין לנהל חיים זוגיים כפולים.

חלושעס

New member
מצד שני, צר לי להודיע לך

שאתה לא אנוס. אתה בבעיה.
אתה לא אנוס, כיוון שיש לך היכולת להחלץ ממצבך.
זה אולי יעלה לך קצת כסף (במקרה הגרוע - בו תחליט לפרק את התא המשפחתי), אבל אתה לא הראשון שישלם מזונות.
סתם חירבון, אבל גם לחילונים מתחרבנים החיים. זה לא הופך אותם לאנוסים.

בב"ח לתו"ע.

קודם כל

א. בב"ח לת"ע-סחטין על השליטה בחומר (דע את האויב?..)
ב. איזה אנוס פטור מהאיסור הנ"ל?

טוב, אז אני תת רמה!

וטוב לי שאני כזו!
אני מאושרת!

האגו שלך מז'ה גבוה! ואני אלקק לך אותו כמה שרק תרצה. כי זה מה שאנשי אגו אוהבים. בכייף.

===
קשה לי להאמין שאתה מעונין לנהל חיים זוגיים כפולים,
אולי אתה שלם עם העובדה שזה מה שאתה עושה, אבל מעונין בחיים שכאלה?

למעלה