דתיים- חרדים

beckham17

New member
אולי תגיבו?!

סוף סוף דיון בנושא רציני..... תגיבו ותשרשרו!!!

הדיון באמת רציני וכל הכבוד

אבל קצת קשה לי להגיב על משו שאני עדיין בתהליכי בירור שלו... ואם אתם רוצים אני יכולה להביא לכם שאלה בנושא ששאלתי בכיפה... רק שזה יותר על למה לא להיות חרדים- כי הדרך שלהם בעצם מצליחה יותר...

danielhope

New member
אבל אתה לא חושב

שחרדים מהדרים את המצוות ומחמירים עם עצמם יותר מעבר לנדרש ביחס לדתיים..?

mayakol

New member
אתה יכול לתת דוגמאות למה

שבעינייך נחשב החמרה? כי לי בנתיים נראה שהציבור הדתי מקל מידי, מאשר שהחרדי מחמיר...

שטויות!!!

הציבור הדתי לא מקל יותר וגם החרדים לא מחמירים יותר זה נראה ככה בגלל שהחרדים מסתגרים בתוך עצמם ולא נפתחים כמו הדתיים אז לא רואים את הבעיות שיש אצלם.

mayakol

New member
גם לציבור הדתי לאומי לא תזיק

התנתקות מהטלויזיה... לא מוצר תקשורתי שאי אפשר בלעדיו... יותר מזיק לרוב ממועיל.

shadow dancer

New member
כמעט ואין......

בס"ד אין הבדל בין חרדים לדתיים לאומיים חוץ מהקטע שהחרדים סגורים יותר (וזה בא לידי ביטוי בכל מני דברים)

beckham17

New member
אבל השאלה פה היא בנושא המדינה...

והיחס של הדת למדינה... זה לא רק שהם "סגורים יותר"...

shadow dancer

New member
למה?

בס"ד כתוב "מה ההבדל בין דתיים לחרדים?" ואח"כ היה הכתוב גם לגבי הארץ..... בכל אופן.... זו דעתי. (גם אם בנושא אחר
)

טוב אז...

גם לדעתי ההבדל העיקרי הוא ביחס למדינה כמו שאריאל ציין...אבל זה גם קשור ב"עדות" של החרדים...הרב שלנו דיבר על זה פעם...אני לא הכי זוכרת אבל גם בחרדים נדמה לי יש מין פילוגים... אבל לא הבנתי עדיין למה חרדים הולכים בעיקר עם שחור? לא הבנתי מה הקטע...יעזור לי אם מישהו יודע...

מוצארט

New member
נראה לי ש,

למה עם שחור? הם ממשיכים במסורת של אבותיהם שהתחילה לפני כמה מאות שנים. והם חושבים שאם הם יתחילו להתלבש בצורה שונה, זה יצור תקדים לשאר הדברים כמו- היחס למדינה למשל...

אז ככה (קצת ארוך, אבל מומלץ):

כשהתחילה תנועת ההשכלה להתפתח, הציבור היהודי (עדיין לא היו "חילונים") חשש שהשכבה החלשה באמונתה תגרר אחרי תנועת ההשכלה, ותעזוב לאט לאט את שמירת המצוות. כל גדולי הדור חששו מכך, והשתדלו להוקיע מתוכם את אותם שנמשכו להשכלה, מה שבאותה תקופה היה גורם בצורה אוטומטית לעזיבת היהדות [כיום המצב הרבה פחות רגיש, ואין חשש רציני לעזיבת היהדות מהתקרבות לדברים חיצוניים, כפי שהיה אז]. בגלל זה, כבר באותו זמן התחילו היהודים לשמור את עצמם בתוך מסגרת מקובעת, ולא אפשרו לשום דבר חיצוני להתקרב אליהם, מחמת הסכנה הברורה. עם כל הזהירות, יהודים רבים עזבו למחצה או לגמרי את שמירת המצוות, ולאט לאט נוצרו בעם היהודי שני חלקים - ה"דתי" וה"חילוני". במצב כזה, הדתיים גדרו את עצמם עוד יותר, כי כל מי שקצת בשוליים - ייתפס מיד לצד החילוני. יותר מאוחר, התחילו להיות בעם שני פלגים - "ציוני" ו"לא ציוני". שניים מגדולי היהדות, הרב קלישר והרב אלקלעי, סברו שהגאולה תבוא רק לאחר שעם ישראל עצמו יתחיל לגאול את עצמו (לעזוב את הגלות, להגיע לא"י ולהתיישב בה וכו'). אחרים מגדולי היהדות, חלקו עליהם, וסברו שהכל אמור להיות מהקב"ה עצמו, כשיגיע הזמן. וזו מחלוקת רגילה, כמו כל מחלוקת בהלכה!! ואין צד שבדווקא צודק יותר, כל עוד מדובר בדעות של גדולי היהדות. הצד ה"לא ציוני" רצה לשמור את עצמו גם מה"חידוש" של הצד הציוני, ואוטומטית נהייה עוד יותר שמרן ומסוגר. ועכשיו, התשובה!! הלבוש השחור הוא בסה"כ הלבוש שהיה נהוג בקרב כל אירופה, יהודים ולא יהודים, וכשהם הגיעו לארץ - הם עדיין היו במחשבה לשמור על מסגרת אחידה וחזקה. הלבוש השחור הבדיל אותם מהשאר. אותו דבר קרה גם עם החסידים, שגם הם נשארו עם הלבוש שהיו לובשים באותן מדינות שמהם הגיעו! שרוך, אין כאן בעיה של דרכי הגויים, כמו שאין בעיה ללבוש נעליים, למרות שכל העולם לובש נעליים... וכן באוכל ושינה.. תמשיך בעצמך. דרכי האמורי נחשב מתי שהגויים מחדשים דבר שאין לו סיבה אמיתית שראוי שיהיה, אלא שהוא נובע מ"טקסיות" וכד'.

eviv

New member
אני חושב...

ההבדל בין הדתיים והחרדים בנושא המדינה היא שהדתיים לאומיים כשמם הכניסו את המושג הדת כמרכיב עיקרי אם לא יחיד בהגדרת הלאום. דבר זה הוא לא גורם ראשוני אלא הדבר הוא אפקט של אמונה שמרנית או סגורה איך שתקראו לזה. חרדי לדעתי מוגדר בבן אדם המשייך עמו לזרם דתי שמרני כאמור הזרם החרדי

shadow dancer

New member
ועוד משהו.....

בס"ד לדעתי זה לא שהחרדים לא מאמינים בקיומה של א"י יש את "נטורי קרתא" שהם חושבים שאנחנו לא אמורים להיות בארץ וזה משהו אחר! ואם הוא מאמין בקיומה של א"י הוא בטח חרדי!!! והגדרה של חרדי....... לדעתי- חרד לה'(או מה'. איך שתרצו)

לא חרדים לא מיתגיסים לצבא!!

ההבדל בין חרדים לדתים שחרדים לא מיתגיסים לצבא כי הם חושבים שלא צריך להילחם למען מדינת ישראל לא יודע אני לא מבין אותם אבל לא משנה וגם ההבדל שהדתיים חובשים כיפה סרוגה והם את הכיפות השוחרות והכובעים בקיצור הבגדים זה הבדל יש דברים שהם חושבים שצריך לעשות ואנחנו לא עושים בקיצור לחרדים יש דעות שונות מלנו אבל עדין כולנו בני אדם ואנחנו לא חושבים בדעתם ואנחנו בידיוק כמוהם "כל ישראל ערבים זה לזה" יש עוד הבדל קטן הם משתינים בבריכה ואנחנו לא ההה א ב י ת ר ש

אושרה1

New member
אז ככה:

בס"ד פעם לא סבלתי חרדים-אמרתי שהם משתמטים טיפשים, שהם לא קשורים למדינה ומיצדם בכלל לרדת מהארץ. אבל עכשיו אני כבר לא יושעת אני מושפעת המון מכל מה שקורה כיום וגיליתי שהחרדים תורמים תרומה-כל הזק"א והחברא קדישא כל זה זה הם. אבל מצד שני זה שהם לא בצבא ממש ממש מעצבן-למרות שעשו בדיקה ויש יותר חילונים משתמטים חילונים מאשר חרדים. גם כל הקטע של זה שהם סגורים בעצמם זה מעצבן טיפה. והם חושבים שמי שלא כמוהם לא טוב מספיק. אז ככה ההבדל בין דתיים לחרדים הוא בזה שהדתיים קשורים לחיים החילונים ולחיים בכלל והם לא. בגלל זה בעיקרון אנחנו "נדפקים" משני הצדדים גי אנחנו לא חילונים והחרדים חושבים שאנחנו כופרים. לדעתי הדרך שלנו היא הדרך והאנשים הכי איכותיים היום(ואת זה אמר חילוני) הם הדתיים. כי הם גם קשורים וגם יש להם ערכים. אני חושבת שבכלל לא עניתי על הדיון אבל... אושרה

לדעתי

ההבדל בין דתיים לחרדים הוא שהדתיים ממשיכי דרכו של הרב קוק מאמינים שארץ ישראל היא "אתחלתא דגאולה" והחרדים לא חושבים ככה. זה בא לידי ביטוי בהרבה דברים למשל החרדים שהולכים לצבא לא הולכים בגלל שזו המדינה של היהודים אלא בגלל שזה כמו כל מדינה אחרת שהם היו גרים בה פעם כמו שהם הלכו לכל צבא של המדינות בהם הם גרו. וזה בא לידי ביטוי גם בקשר לקיום המצוות למשל בשאלה מה קודם דת או מדינה? ההגדרה של חרדי היא אדם לא ציוני (שלא מאמין שמדינת ישראל היא "אתחלתא דגאולה").

ל-משועמם כאן !!!!!!

אם אתה אומר אולי אתה צודק מה שאני יודע שחרדים לא מיתגיסים לצבא !!!!!!!!!!!!!!!! אבל אם אתה אומר אז אתה בתך יודע מה אתה אומר א ב י ת ר ש
כל הזכויות שמורות ל- א ב י ת ר ש

למעלה