דתיים- חרדים

שרוך

New member
אני לא טועה

בס"ד הי תמר וכולם!! סליחה למה הלבוש של החרדים זה לא מעשה הגויים? הרי בטח הרבנים שהיו באותו זמן שיצא החוק לעמידה אמרו שמותר ! ואהה סליחה השאלה איך מסבירים!!!! אם אומרים לך שאתה חוצפן כי אני לא חושב כמוהו זה משניא את הבן אדם אריאל ושירה עם כל הכבוד למה שהייתים בשבילי עד עכשו ! אפשר לכתוב יותר יפה ! מי קבע שאתם צודקים? !!! את חושבת שאני לא לומד !? למה שאני רק ילמד! וגם לכל אלא שאוהבים את החרדים אפשר לקבל ביקורות " מכל מלמדי השכלתי " השאלה איך כותבים אותה באיזה שפה ! שרוך

שרוך

New member
מי אמר שאני שונא!!!!! מי אמר שאני..

בס"ד הי תמר מה קורה אני לא מחבב אותם ואם יעבור לידי בערב שבת חרדי ויאמר לי שבת שלום אני יחזיר לו אבל אני לא ישב איתו על כוס קפה !! זה הכל ! ככה מי אמר שאני לא מקבל ביקורות? באמת רוצה להזכיר לך אמרתי לי במפגש הקודם שאני שקט ואמרת את זה יפה וקבלתי את הביקורת הזאת בעין יפה ולכן הייתי עם כולם במפגש 1! את עדין חושבת שאני לא מקבל ביקורת? אבל אני מוכן לקבל שמדברים אלי יפה ולא מדברים אלי כמו כלב חוצפן תקרא לחברה שלך חוצפן ! שרוך

שרוך

New member
או קיי

בס"ד כמו שאני רואה 1! אני בדרך של יוסף !!! אכזבתי כנראה משהי חשובה ללבי וזה לא מקובל עלי 1! כנראה שכבר מקומי לא פה!! שרוך

tamarhp

New member
אווף

ועל חילוני כן תשב על כוס קפה? אתה יודע, הוא לא שומר מצוות והוא נוסע בשבת.. זה לא מפריע לך? זו ממש שנאת חינם!!! "ולכן הייתי עם כולם במפגש"

tamarhp

New member
אז ככה

בעניין הלבוש - עמיחי הסביר את זה, תחפש הודעה שיש לה
בנושא, בעמוד הזה. גם אני כתבתי בוטה מדי לטעמך? וזה לא קשור ל"מי קבע שאתם צודקים" - כי הם אומרים לך שאתה סתם שונא את החרדים, בלי שהם עשו לך כלום. אתה אומר שזה צודק לשנוא בנאדם בגלל שהוא לא הולך לצבא (ועמיחי הסביר למה!!) או לא עומד בצפירה (יש דרכים אחרות להנציח את זכר המתים)?! וחילונים משתמטים אתה גם שונא? זה שנאת חינם!!!!!

mayakol

New member
גועל נפש מה שהולך פה...

היה פה דיון תרבותי עד לשלב מסויים, ואחר כך הוא נעלם לו, וחבל. לא מבינה מאיפה מגיעה השנאה הזו לחלק מהעם שלנו ועוד מאיתנו, שאמורים להיות יותר קרובים אליהם מאשר אל החילונים. כמו שאנחנו לא אמורים לשנוא את החילונים, אנחנו לא אמורים לשנוא גם את החרדים ולומר ש"איתם אני לא אשב לכוס קפה"... שוב המשפטים האלה מזכירים לי תקופות אפלות בהסטוריה האנושית, שבהן עמי אירופה הקצו בתי קפה, חנויות וספסלי ישיבה "רק ליהודים"... אפילו הוזכרה פה המילה "גטו" בהקשר לחרדים. ממש לא מקובלות עליי ההתבטאויות האלה. החרדים הם לא טפילים, כמו שבחלק מההודעות הם מצטיירים (אוכלי חינם, לא משלמים מיסים, לא משרתים בצבא...) והם חלק חשוב ונכבד בעם היהודי. מוסיפים לו עוד גוון יחודי. ההתבטאויות שיש מאחוריהן התנשאות על פני אותם חרדים, צריכות להיפסק.

tamarhp

New member
אם איכזבת מישי

לא כדאי לנסות לתקן את זה במקום לזרוק הכל לעזאזל?

איילת כ

New member
דתיים- חרדים

מה ההבדל בין החרדים לדתיים???? תמיד חשבתי שההבדל הוא רק בנוגע לעצם קיומה של מדינת ישראל וכל הדברים הנלווים לזה. אבל אם אדם חרדי מתגייס לצה"ל,זה גם אומר שהוא מאמין בעצם קיומה והשאלות שלי אם הוא נחשב עדיין לחרדי????? אם כן, מהי היא הגדרה של חרדי???

שרוך

New member
גם לא חושב !!

בס"ד הי תמר וכולם!! זה מפריע לי שהוא לא שומר מצוות וכו' אבל אני חושב שלי עצמי בתור שרוך יהיה יותר לדבר עם חילוני מאשר חרדי ! אבל אם יהיה חרדי שיהיה לי מה לדבר איתו למה לא לשבת איתו ! ואני בטח ישב איתו בבית קפה כשר ( אל דאגה) מה קשור :" ולכן הייתי עם כולם במפגש" ?

שרוך

New member
משהו אמר שהם צריכות להיות מקובלת ..

בס"ד הי שירה משהו אמר שהמילים צריכות להיות מקובלות עליך? למה את מנהלת הפורום? שרוך

שרוך

New member
אז זהו שאי אפשר

בס"ד הי תמר 1!! ניסיתי לתקן וזה לא הולך!!!!! ומה לעשות שאני כבר לא מרגיש .... לפורום הזה ? ואכזבתי הרבה אנשים לא רוצה כבר לכתוב !! אנשים שבאמת היו חשובים לי !! אבל אין מה לעשות !! אני לא רוצה להיות בדיכי כל החיים בגלל הפורום הזה ! שאנשים פה לא מעריכים את מה שעשתי ! אין לכם מושג מה עבר עלי ביומים האחרונים מי שדיברה איתי באיסי יודעת!! שרוך

tamarhp

New member
שרוך

הכל עובר, חביבי! אתה חושב שלא עברתי את אותו דבר בדיוק כשחזרתי מהמפגש? רק מה, עשיתי הפסקה קטנה - בשבת, ונרגעתי, וחזרתי לפורום עם המון לקחים. שרוך - איכזבת אנשים? אז מה! אתה צריך לבדוק את עצמך האם זה משהו שדרוש תיקון באמת, או שסתם אנשים ציפו ליותר מדי! לא צריך לקבל כ-ל ביקורת, כי לא כל ביקורת היא בונה! אתה צריך להיות כן (הזכר של כנה) עם עצמך ולחשוב האם הביקורת צודקת. ובכל מקרה - זו לא סיבה לעזוב את הפורום. ואם אנשים באמת חשובים לך, ואיכזבת אותם, זה יאכזב אותם עוד יותר אם תעזוב - במקום שתתן להם זמן להרגע ולחזור לעצמם. לא חבל?

mayakol

New member
תירגע

ההתבטאויות פה היו לא בסדר, ואין לזה שום קשר למי מנהל הפורום ומי לא... אתה ממש לא עונה בצורה ישירה למה שאמרתי... ברור שהאמירות אמורות להיות מקובלות עליי, כמו על שאר חברי הפורום.

שרוך

New member
עובדה שרק את בוכה על האמירות

בס"ד הי ... עובדה שרק לך זה לא מוצא חן!!! יש אנשים בפורום שהסכימו איתי !!!! בכל מקרה זה כבר לא אקטואלי כי אני הולך ל.... את ה..... שרוך

איזי, מה זה אמור להביע?

כאילו שהדיעה של מנהל פורום חשובה יותר מדעתו של למשתתף רגיל. סתם כדרך אגב שרוך יקירי, לא המנהל עושה את הפורום, הוא עוזר לו לאנשים שבו לעבור ממצב של יחידים למצב של קהיליה ולכן זה שטויות להגיד את מה שאמרת. לא מקובל בכלל, איכזבתני ידידי

tamarhp

New member
אמממ...

עדין לא הבנתי למה אתה לא מחבב בני אדם רק בגלל שהדרך שהם הולכים בה היא שונה משלך. וזה עצוב שכיום יותר נוח לדתיים לדבר עם חילוניים, שהם לא שומרי מצוות בכלל, מאשר עם חרדים - שהם שומרי מצוות בדיוק כמונו.

שרוך

New member
אהה ככה

בס"ד הי תמר וכולם!! נכון שהחרדים הם שומרי תורה ומצוות כמונו אבל יש הרבה הבדלים מהותים ביננו !!!!!!! אני מכיר הרבה חילונים שלי אישית בתור שרוך יהיה על מה לדבר יותר מאשר אדם חרדי ושוב אני לא פוסל לדבר עם חרדי !! ואני לא אומר שאם יהיה חרדי שאני יחבב אותו אני לא יעשה את זה אני יחבב אותו ! אבל את החרדים כאחד אני לא מת עליהם ! ויש חרדים שאני מכיר !! שרוך

beckham17

New member
לדעתי-

ההבדל בין חרדים לדתיים הוא עדיין בתוך היחס למדינה. נכון, יותר ויותר חרדים מתגייסים לצבא, וגם יותר מהם מאמינים בקיומה של מדינת ישראל. אבל זה לא אומר שהם חושבים על המדינה מה שדתי-לאומי חושב. הם חושבים שחשוב שתהיה לנו מדינה, אבל הם לא מאמינים שזוהי ראשית צמיחת גאולתנו! בכל מקרה, ההבדל אינו באופן קיום המצוות. החרדים והדתיים-לאומיים חייבים באותן המצוות! ובאותו אופן לקיומם!

למעלה