דתיים- חרדים

../images/Emo41.gifקודם כל,../images/Emo41.gif

צריך לחלק בין ארץ ישראל למדינת ישראל: אף אחד מהיהודים (הדתיים והחרדים) לא חולק על כך שא"י היא מקום מקודש, ומקום שהקב"ה ייעד לעמו ישראל. הבעיה מתחילה כשהעם היהודי נשלט ע"י אנשים שאינם הולכים לפי דרך היהדות, לא משנה אם הם ערבים, בריטים, או יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות. דבר כזה יוצר מצב שאנשים עולים לארץ ישראל בשביל לגור בארץ הקודש, שיש להם בה זכות קדמונים, ומקבלים מקום שלא תמיד מתאים להם, לפי השקפתם. עצם האווירה החילונית ששוררת בארץ, משפיעה, גם אם לא רוצים, על כולם. בעצם, לחרדים אין עניין במדינת ישראל, אלא בארץ הקודש. עכשיו, הסיבות העיקריות לאי-שירות בצבא מצד החרדים הן: * כמו שכבר הוזכר, גם לפי ההלכה צריך צבא, אבל לכל דבר, וגם לצבא, יש הלכות, דינים, גדרות וסייגים, שכתובים בגמרא וברמב"ם - מי אמור לשרת, במה, מתי, איך, כמה ולמה. המדינה ושירות הביטחון לא כל כך הולכים לפי הדינים... * כשכל העם הולכים לצבא, מה יקרה עם ההגנה העיקרית - התורה? צריך חיזוק ללימוד התורה! לא אמורים לזלזל בצד המעשי, אבל כשהנ"ל ישנו בין כה וכה, צריך לדאוג לעיקר! * הדרדרות רוחנית. בנים-בנות, כשרות, תפילה ומה לא? אמנם, בהסדר המצב הרבה יותר טוב, אבל עדיין, ישנם כאלה שמקפידים על כשרות בהקפדה גבוהה, והצבא לא מתאים את עצמו לכך. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=403&msgid=19759883

שכחת...

הסיבה העיקרית שהם לא הולכים לצבא שזה בגלל שהם לא מאמינים במדינת ישראל כהתחלת הגאולה וזה נובע בחלקו מהדברים שאמרת בקשר לשילטון. אם הם היו מאמינים במדינה הם גם היו מחויבים ללכת לצבא בגלל ההלכה!!!

../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

זה קצת ארוך, אבל אני ממש מבקש שתקרא את הכל. בסליחתך וברשותך, אני מכיר את הציבור החרדי מקרוב מאד, הרבה הרבה יותר מאשר כל אחד אחר בפורום הזה, אז יש מה להאמין למה שאני כותב... מאיפה לקחת שאם הם היו מאמינים במדינה, אז הם היו הולכים - בגלל ההלכה?? הפוך! כתבתי והסברתי, שדווקא ההלכה היא הגורמת שהחרדים לא ילכו לצבא. ואני מכיר מספיק כאלה שלולא הבעיות ההלכתיות - הם היו הולכים לצבא, מתוך רצון לעזור למדינה. ומה זה קשור להתחלת הגאולה??? קודם כל, גם רוב החרדים (לא כולל סאטמר וכו') מתייחסים (במודע או בתת מודע) להקמת המדינה כשלב בעקבתא דמשיחא. הסימנים ברורים. רק מה נעשה, והקב"ה רצה שנעשה את זה בצורה יותר טובה, ולא עשינו. אוקיי, אז מאוחר מדי, ויש מדינה חילונית, אבל עברנו עוד שלב קדימה! ואם אני לא טועה, ואני לא, כבר בזוהר מוזכר שעם ישראל ישוב לארץ ויסלק משם את ישמעאל או משהו כזה. זה קודם כל. חוצמזה, מה עניין מדינת ישראל כהתחלת הגאולה - להליכה לצבא? אפילו אם המדינה היא כן התחלת הגאולה, לכן זה אומר שכל שלב ושלב שיהיה בהמשך הוא קודש קודשים ומתנהל כמו שצריך??? ממש לא! כל דבר צריך לבדוק לגופו, ואפילו אם המדינה היא התחלת הגאולה, למה ללכת לצבא - אם זה לא הצעד הנכון כרגע מבחינה הלכתית וכד'? הרי זה ברור לכולם, שגם בלי קשר למדינה - כל אחד צריך לעזור לעם ישראל כולו, כפי שהוא יכול, ובאמת אמורים להיות בצבא, אבל במצב רגיל - לא כולם. אתה רוצה, תפתח רמב"ם ותבדוק את הדינים. וכדי שלא תבין אותי לא נכון - אני לא מתכוון לומר, שמבחינת "הלכות צבא" אסור ללכת לצבא: כל הלכות צבא בנויות על "יחסי גומלין" בין לימוד תורה [כלומר, שלא להתבטל מלימוד שלא לצורך] לעומת צרכיים לאומיים. ואם צריך, אז צריך. רק שלפעמים, אפילו אם צריך, נתקעות בעיות אחרות (או הלכתיות, או שצריך לחזק את העיקר - הלימוד, מחמת הדרדרות הדור, כמו שכבר כתבתי). בכל אופן, אותן בעיות יכולות להיות שנויות במחלוקת גם בין גדולי התורה, האם הן בעיות, או - מה עדיף על מה, ולמעשה, כל ציבור הולך לפי מה שגדולי התורה [עליהם הוא מסתמך] מורה לעשות. דבר אחד ברור: לפי הטענה שלך, החרדים אומרים לשמור על חוקי המדינה רק אם הם מאמינים בה. המציאות מכחישה את זה. החרדים (שוב, לא כולל ריכוזים מסויימים) שומרים על החוקים, לא פחות מאשר כל אזרח נורמלי אחר במדינה. כולל עצירה ברמזורים, גם כשאין מכוניות. ואני עוקב ובודק את זה כל הזמן, יוצא לי להסתובב די הרבה בבני ברק, ירושלים (גם בשכונות החרדיות) וכו'. מצטער על האורך... מצפה לתגובה!

לא הבנת!

אם חרדים היו מאמינים שמדינת ישראל היא "אתחלתא דגאולה" הם היו מחוייבים ללכת לצבא בגלל ההלכות של מלחמת מצווה שהיא כיבוש הארץ, ועוד הם היו חייבים להתנגד למסירת שטחים כי אסור למסור שטחים בשום מקרה מהמדינה הקדושה ועובדה שהרב עובדיה יוסף הוציא פסק שמותר למסור שטחים במקרים מסויימים. הבעיות ההלכתיות שיש בצבא הם לא תרוץ כנגד הלכות מפורשות מהתורה של מלחמת מצווה. לא התכוונתי בגלל ההלכה של לשמור על חוקי מדינה שהיא בלי ספק קיימת גם לפי החרדים גם בגלל חילול ה'. הבעיות ההלכתיות בצבא כבר לא מהוות בעיה בגלל שאפשר להמנע מהן (הנח"ל החרדי). החרדים לא מאמינים שמדינת ישראל היא "אתחלתא דגאולה" כי אחרת אין מה ההבדל בין החרדים לדתיים? לימוד תורה הוא לא תרוץ לזה שהם לא הולכים לצבא כי אלה חובות נפרדות זה כמו שתגיד שבן אדם לא מתפלל כי הוא לומד תורה.

אני שונא את ההגדרות האלה...

ב0"ד כעיקרון אני לא מ0כים עם ההגדרות המטופשות הללו... אבל בכל זאת אם אתייח0 לשאלתך לפי מושג ה"חרדי" של היום אז, אכן לחלק גדול מן החרדים יש בעייה עם מדינת ישראל והציונות... בנו0ף הם יקפידו לאכול כל דבר בד"צ... אמ... לימוד תורה זה ברור... אין לי יותר מזה...

לא נכון!

העניין הוא לא בד"ץ או לא בד"ץ זה שטויות בריבוע ולימוד תורה??? מה אנחנו לא לומדים תורה?????????????????????? הבדלים הלכתיים לא נחשבים יש כאלה שמקפידים ויש כאלה שלא בשני הצדדים. תקשיב זה הולך ככה, עוד משחר מדינתנו החרדים נמנעו מכל דבר הקשור אליה, וזה דבר מוזר כי אם נסתכל על רבנים ואישי ציבור חרדים הם די טובים בפלפול בתורה ככלל אך ברגע שמגיעים לענייני ארץ ישראל הקדושה "הם נשמעים כאילו הם שיכורים" (ציטוט), ובכן, החרדים באופן לא מובן לחלוטין וסותר כל הגיון אינם מסכימים עם המדינה ונמנעים עם כל קשר איתה כמו למשל ללכת לצבא אבל זה גם כולל דברים אחרים (לדוגמא הפסק של הגר"ע יוסף שמותר להחזיר שטחים "בתנאים מסוימים").

שרוך

New member
דעתי היא

בס"ד הי לכולם מה קורה הנה הנושא ! היה על זה שרשור אבל אני יכתוב את דעתי! לי אין בעיה עם חרדי כל עוד הוא משרת בצבא ומשלם מיסים! אח"כ שיהיה בריא שיחייה איפה שהוא רוצה אבל בתנאי שיקיים את חוקי מדינת ישראל ! אבל לי יש עוד משהו שמפריע ! למה חרדי הוא נותן כשרות למוצרים אבל הוא עצמו לא יאכל מהם? זה מה שהורג אותי !! איתם!! העיקר הם מביאים את הכשרות של הרבנות הדתית ולי זה מספיק אבל הם עצמם לא יאכלו מהכשרות שהם מביאים ! סליחה שאני מערבב נושא בנושא ! חרדי זה אחד שחי בגטו של עצמו אוכל בד"ץ יש לו 7 ילדים לא משרת בצבא ! שרוך

RRini

New member
אני איתך!

אתה צודק בהחלט... דרך אגב מה האיסיקיו שלך?

mayakol

New member
לא אהבתי בכלל את ההגדרה המאוד

גסה וכוללנית שלך- "חרדי זה אחד שחי בגטו של עצמו אוכל בד"ץ יש לו 7 ילדים ולא משרת בצבא"... מזכיר לי תקופות אפלות שבהן היו מגדירים את היהודים כולם בהגדרות מכלילות שכאלה... מצטערת, ההגדרה לא מקובלת עלי. הרגע שאתה מכניס את החרדים להגדרה מכלילה כזו, אתה מכניס אותם לתבנית. הם בני אדם לפני הכול. "אין לי בעיה עם חרדי כל עוד הוא משרת בצבע ומשלם מיסים"- ואם הוא לא? הרי מערכת האמונות הבסיסיות שלו שונה משלך... אז אם הוא לא הוא לא מקובל עלייך??

שרוך

New member
אבל ההגדרה מקובלת עלי!

בס"ד הי שירה וכולם!! אני אהבתי את ההגדרה כך אני חושב! אז מה עם זה לא מקובל עליך ? מה אני יעשה ? ישנה את דעתי? אם הבן אדם לא משרת ולא משלם מיסים? למה שהוא יחייה על חשבוני ? אם אותו בן אדם לא עושה צבא ולא משלם מיסים שיחפש לו ארץ אחרת ! למה שיחייה כאן? לארץ שלנו יש חוקים! ומי שלא עומד בא עם כל הכבוד יכול לחפש לו... ומי שלא מאמין שהארץ שלנו היא א' ארץ יהודית עם חוקים ציונים הוא יכול... שרוך נב. חברת קדישא ואני חסד של אמת אני אוהב אותכם ! ואני אוהב כל חרדי כל עוד הוא עושה צבא משלם מיסים ומאמין במדינת ישראל!

mayakol

New member
אבל זה מה שאתה לא מבין!!!

החרדים כן משלמים מיסים!!! הם משלמים מיסים בדיוק כמו כל אזרח אחר במדינה הזו (ונשים בצד את נטורי קרתא) ובעניין הצבא- למה אתה מסרב לקבל את זה שהם מחזיקים את המדינה בלימוד התורה שלהם לא פחות מחיילי צה"ל??? (ששוב, אני חלילה לא מזלזלת בעבודת הקודש שהם עצמם עושים!) למה החרדים כ"כ מפריעים לך?? יודע כמה משתמטים חילונים יש מהצבא? למה אליהם אתה לא בא בטענות??

שרוך

New member
אני מבין!!

בס"ד הי שירה & כל חברי הפורום! החרדים לא משלמים מיסים ! אהה !! למה שלא יהיו כמו ההסדר? הרי הם גם מחזיקים את הארץ עם צבא ולימוד תורה? אני מבין שלימוד תורה זה חשוב אבל גם הגנת שרות צבאי זה חשוב !! הרי לכל מנהיגי ישראל היה להם צבא!!!!!! מי משה ועד לשלמה ! אני לא בעד משתמטים מהציבור החילוני הם בדיוק כמו החרדים אפילו יותר גרועים כי הם לא מאמנים בה' ! אני ברור שאני בא בטענות ענקיות אבל השרשרו מדבר על חרדים ! לא על חילונים! הבעיה שלי עם החרדים בעיקר שהם לא בצבא ושהם לא מאמינים בא"י את יודעת שהם מוכנים גם ללמוד תורה בארה"ב !! העיקר ללמוד תורה אם כל הכבוד צריך לשלב בין תורה לעבודה! !ושהם נותנים לי הכשר על האוכל שאני אוכל והם לא יגעו באוכל הזה מה דעתך בנושא? למה לרוב החרדים לא מספיק כשרות של הרבנות? הרי הם עצמם נותנים אותה ולא יאכלו את האוכל הזה ! שרוך שרוך

mayakol

New member
אבל אני לא מבינה איך אתה שוב עונה

לי במשפט הזה! איך אתה יכול לתת עובדה בלי בסיס?? החרדים כןןן משלמים מיסים! תפסיק להיות ניזון מהשטויות של אמצעי התקשורת, ושל מפלגות שונות שמנסות להשניא את החרדים על הציבור! אתה לא מבין שבכך שאתה אומר שעל החרדים לשרת בצבא, ושעליהם להאמין בא"י, אתה בעצם כופה עליהם להאמין במשהו שהם לא מאמינים בו?? שעיניהם הוא לא נכון??? מה אתה רוצה לעשות בדיוק?? להכריח את החרדים לשרת בצבא, כי אחרת בעינייך הם לא אזרחים?? בעינייך צריך לשלב בין תורה לעבודה? בעיניהם לא! איך אתה יכול לכפות את דעתך על זרם אחר???

החרדים יותר בעיה מהחילונים!

החרדים לא הולכים לצבא בגלל אידאולוגיה וזה יותר גרוע מסתם להשתמט ולימוד תורה זה לא תחליף לצבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

beckham17

New member
תעשה לי טובה!!!

עכשיו נתת לגיטימציה לזה שהחרדים שונאים דתיים-לאומיים, ושיש כאלה שלא מצרפים אותם אפילו למניין! באיזו זכות אתה שולל בן אדם בגלל הדעות שלו? מ'זתומרת ש"אין לך בעיה עם חרדי שמשרת בצבא ומשלם מיסים"? זה אומר שיש לך בעיה עם מי שלא עושה את זה? מה זה כ"כ מפריע לך?! אתה נפגע מהם אישית?! אתה בכלל מכיר מישהו שבהגדרה הזאת? אתה יודע איזה בן אדם הוא, ואיפה הוא תורם? אתה ממש חוצפן על מה שכתבת עכשיו!

שרוך

New member
אני לא לא חוצפן

בס"ד הי אריאל וכל חברי הפורום!! אני יגיב בקצרה! אני לא חוצפן ואני לא ישאל אותך ואת שירה מה לכתוב זאת דעתי אם זה כל כך מפריע לך אתה לא חייב לקורא את ההודעה שלי אני בסך הכל מביעה את דעתי בנושא ואני לא ישאל פה אף אחד מה לכתוב אני מכיר הרבה אנשים חרדים שעשו צבא !! ועומדים כשיש צפריה הם בשבילי בני אדם! המשך יבוא ייותר מאוחר פשוט אני ממהר לבית הספר יש לי פגישה! שרוך

beckham17

New member
אתה כן חוצפן!

תלמד קצת על דמוקרטיה! בדמוקרטיה, חייבים לקבל את כל הדעות, ובכל דעה חייבת להיות "סובלנות"!!! אסור לך לשנוא בן אדם בגלל שהדעה שלו שונה ממך! תראה מה אתה אומר, כתבת שאלה שעומדים בצפירה (מנהג גויים, כמו שכתבה תמר), הם בשבילך בני אדם! ומה השאר? חיות טרף? עלוקות?! תלמד איך להתבטא!!!

mayakol

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכימה עם תמר ואריאל!

למעלה