../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif
זה קצת ארוך, אבל אני ממש מבקש שתקרא את הכל. בסליחתך וברשותך, אני מכיר את הציבור החרדי מקרוב מאד, הרבה הרבה יותר מאשר כל אחד אחר בפורום הזה, אז יש מה להאמין למה שאני כותב... מאיפה לקחת שאם הם היו מאמינים במדינה, אז הם היו הולכים - בגלל ההלכה?? הפוך! כתבתי והסברתי, שדווקא ההלכה היא הגורמת שהחרדים לא ילכו לצבא. ואני מכיר מספיק כאלה שלולא הבעיות ההלכתיות - הם היו הולכים לצבא, מתוך רצון לעזור למדינה. ומה זה קשור להתחלת הגאולה??? קודם כל, גם רוב החרדים (לא כולל סאטמר וכו') מתייחסים (במודע או בתת מודע) להקמת המדינה כשלב בעקבתא דמשיחא. הסימנים ברורים. רק מה נעשה, והקב"ה רצה שנעשה את זה בצורה יותר טובה, ולא עשינו. אוקיי, אז מאוחר מדי, ויש מדינה חילונית, אבל עברנו עוד שלב קדימה! ואם אני לא טועה, ואני לא, כבר בזוהר מוזכר שעם ישראל ישוב לארץ ויסלק משם את ישמעאל או משהו כזה. זה קודם כל. חוצמזה, מה עניין מדינת ישראל כהתחלת הגאולה - להליכה לצבא? אפילו אם המדינה היא כן התחלת הגאולה, לכן זה אומר שכל שלב ושלב שיהיה בהמשך הוא קודש קודשים ומתנהל כמו שצריך??? ממש לא! כל דבר צריך לבדוק לגופו, ואפילו אם המדינה היא התחלת הגאולה, למה ללכת לצבא - אם זה לא הצעד הנכון כרגע מבחינה הלכתית וכד'? הרי זה ברור לכולם, שגם בלי קשר למדינה - כל אחד צריך לעזור לעם ישראל כולו, כפי שהוא יכול, ובאמת אמורים להיות בצבא, אבל במצב רגיל - לא כולם. אתה רוצה, תפתח רמב"ם ותבדוק את הדינים. וכדי שלא תבין אותי לא נכון - אני לא מתכוון לומר, שמבחינת "הלכות צבא" אסור ללכת לצבא: כל הלכות צבא בנויות על "יחסי גומלין" בין לימוד תורה [כלומר, שלא להתבטל מלימוד שלא לצורך] לעומת צרכיים לאומיים. ואם צריך, אז צריך. רק שלפעמים, אפילו אם צריך, נתקעות בעיות אחרות (או הלכתיות, או שצריך לחזק את העיקר - הלימוד, מחמת הדרדרות הדור, כמו שכבר כתבתי). בכל אופן, אותן בעיות יכולות להיות שנויות במחלוקת גם בין גדולי התורה, האם הן בעיות, או - מה עדיף על מה, ולמעשה, כל ציבור הולך לפי מה שגדולי התורה [עליהם הוא מסתמך] מורה לעשות. דבר אחד ברור: לפי הטענה שלך, החרדים אומרים לשמור על חוקי המדינה רק אם הם מאמינים בה. המציאות מכחישה את זה. החרדים (שוב, לא כולל ריכוזים מסויימים) שומרים על החוקים, לא פחות מאשר כל אזרח נורמלי אחר במדינה. כולל עצירה ברמזורים, גם כשאין מכוניות. ואני עוקב ובודק את זה כל הזמן, יוצא לי להסתובב די הרבה בבני ברק, ירושלים (גם בשכונות החרדיות) וכו'. מצטער על האורך... מצפה לתגובה!