דתיים-חילונים

Bassman

New member
דתיים-חילונים

יצאתי לי לצלם היום בעיר העתיקה בצפת, מקום מגוריי ב19 וחצי שנים האחרונות. יצאו דווקא כמה תמונות טובות. כשנעמדתי לצלם תמונה היכןשהו (לא בית כנסת/בנאדם/בית), חרדי החליט להעיר לי ולהגיד כמה זה לא יפה לצלם בשבת וזה כפירה וביקש שאני אפסיק. אמרתי לו סבבה והמשכתי לצלם. השאלה שלי היא כזו- למה הרצון שלהם שאני אפסיק לצלם חשוב יותר מהרצון שלי לצלם? או בגדול יותר- למה מה שהדתיים מחליטים שהוא מוסרי יותר נכון ממה שאני מרגיש כמוסרי? ובנוסף מה איכפת להם מה אני עושה? אם יש אלוהים אני בגיהנום מכיתה ג'... ארבל.

שבוע טוב!

הרצון שלו לא חשוב יותר מהרצון שלך-הרצון של שניכם שוים, השאלה שלי היא באיזה גישה הוא בא אליך ובאיזה טון דיבור, הוא לא הכריח אותך להפסיק לצלם,הוא רק ביקש-כי כנראה זה הפריע לו-אבל אתה לא חייב להקשיב לו! אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה,בתנאי שזה לא מפריע לאף אחד. יש אלקים-אבל לגהנם הולכים אחרי שמתים-וכל עוד אתה חי-תמיד אפשר לתקן! שבוע טוב!

מור327

New member
אני אישית

לא היתי מעירה וזה מה שאומר שלא כולם מעירים... גם איזה שמאלני אחד ירק על מישהי שלבשה חולצה כתומה... אבל זה לא משנה... אתה מחליט לעצמך. שבוע טוב.

נטע :)

New member
אני לא הייתי מעירה לך.

אני אמנם שומרת הלכה, ואף אם אני סבורה שזה אסור אני לא רואה רואה שום עניין בלהעיר לבן אדם שלא מקיים אותה, כל עוד זה לא פוגע באנשים אחרים- (אם היית מצלם אותי, זה היה מפריע לי, אבל כל דבר אחר לא) זו זכותך המלאהץ ואתה צודק, במקרה כזה, הרצון שלהם הוא בדיוק כמו הרצון שלך, כל עוד זה לא מזיק לאחר.

למעלה