דתיות לאומיות

יש לך טעות

אי שמירה על גדרי ההלכה בתחום אחד לא אומר כלום על שמירה בתחומים אחרים של ההלכה.
להלן- אם מישהי לא מקפידה על גדרי הצניעות בלבוש זה לא בהכרח אומר עליה שום דבר מבחינות זמינות למין/מיניות או ווטאבר (כמו שזה לא אומר שום דבר על מידת ההקפדה שלה בנושאים אחרים של ההלכה).

אני רק לא הבנתי איפה את מוצאת נשים דתיות לאומיות כמו שאת מתארת. כי ממה שאני רואה סביבי, נשים שנראות מעולה כאילו יצאו מאיזה מגזין אופנתי שייכות דווקא לציבור החרדי, לא בעיה למצוא נשים חרדיות עם חצאית קצרה, חולצה צמודה, פיאה אופנתית, איפור מוקפד ונעלי עקב. לעומת זאת דתיות לאומיות עם חצאיות קצרות וחולצות צמודותת כמו שכתבת אני רואה כאלו שהן בגיל ההתבגרות- בתיכון ואולי בגיל 20. בקיצור מעניין.

lation34

New member
אז למה אותם אנשים מוגדרים תחת הקטגוריה של "דתיים-לאומים"

דתי, לפחות בעיני, זה אדם שעוסק כל מה שההלכה דורשת.
הדת מצווה על לבוש צנוע, איך שאותן נשים מתלבשות וגם חרדיות כמו שאמרת זה ממש לא צנוע.
&nbsp
אז שוב שאני רואה מישהי שלבושה בצורה הזו אני מסיקה שהיא דתיה לאומית(ולא רק אני מסיקה בעצם). כשאני שומעת את המילה דתי אני רואה ציות להלכה גם בדברים האלה של צניעות..היא יכולה להיות מינית וכל בן אדם הוא כזה במידה כזו או אחרת אבל על פי הדת כמו שכתבתי צריך להצניע את זה.
אז אני לא חושבת שהרחקתי לכת, כי כשאני רואה בן אדם שנחשב לדתי אני מצפה שהוא יהיה דתי גם בלבוש וגם בהתהגות (ברור לי שהרבה מאוד דתים או חרדים לא באמת פועלים על פי רוב ההלכה אפילו)

תשמעי

את צודקת שיש איזו ציפייה ממי שנחשב דתי או חרדי שיקיים את כל גדרי ההלכה. בפועל- מעטים מסוגלים לעשות את זה. מן הסתם יש לזה כל מיני סיבות שלא נראה לי שכאן המקום להאריך בזה. אבל שימי לב שיש נשים (חרדיות בעיקר) שלכאורה כן מתלבשות לפי גדרי ההלכה (חצאית עד הברך, שרוולים ארוכים, אין מחשופים) אבל ההופעה הכללית שלהן משדרת חוסר צניעות. אז הן כאילו כן מתלבשות בצניעות לפי ההלכה...
חוץ מזה את שוב מקשרת בין הלבוש למיניות ("על פי חוקי הדת כמו שכתבתי צריך להצניע את זה"). ואני אומרת לך שוב שלא נכון לעשות את זה.

לפי איזה דת?

זה שיש עיווט של הדתות בעולם (לא שמור רק ליהודים) ולצורך של גברים לשלוט בנשים לא אומר שזה נכון.
לפי ההגיון שלך, יש הגיון בכיסוי המולחט של נשים מוסלמיות. אם כך אפילו הדרישה שהן לא יצאו מהבית לעולם (אלא אם כן זה מצב חרום כמובן) הגיונית ומראה על מידת אמונתן והאהבה שלהן לבעליהן.
&nbsp
את נופלת למלכודת שהרבה מאוד חפרו לך. קודם כל נתחיל מזה שאין קשר בין האמונה ללבוש. אני מכירה הרבה מאוד נשים דתיות שבוחרות לא להתלבש בהתאם למה שכמה רבנים שווניסטים קבעו שהן צריכות ללבוש.
אני מכירה גם לא מעט נשים שלא מאמינות שבוחרות להתלבש צנוע.
אני מכירה גם נשים שמתלבשות חשופני ולא 'פתוחות ומוכנות אפילו להתנסות'.
אני מכירה גם נשים שהן דתיות, פתוחות להתנסויות ולא לבושות צנוע וכאלו שלבושות צנוע, אפילו מתחסד ובתוכן פנימה הן לא דתיות אבל תכלס גם לא מי יודע מה אוהבות מין.
&nbsp
תעשי לי טובה ותשאירי את כל הקישקוש הזה בין צניעות אישה למידת המיניות/אמונה/אופי שלה לשווניסטים כוחניים.

lation34

New member
בעיני כל הדתות הן שובניסיטיות ואותם רבנים או אנשי דת אחרים

פועלים על פי מה שהדת מצווה ומנגד יש כמובן מי שמעוות.
בכל אופן, אני אשאיר את הקשקוש הזה לעצמי ואת תשארי את הקשקוש שלך לעצמך. הכי טוב.

אני סתם תוהה...

מה הסיבה ל"חחח" במשפט השלישי?
"אני בתור אישה לא מסתכלת על נשים בדרך כלל חחח אבל אם הן מצליחות להסב את תשומת לבי אז כנראה שיש בזה משהו."

lation34

New member
שהן ממש מושכות בלבוש הזה וזה גורם לי להסתכל עליהן

כי את יודעת שהן דתיות לאומיות וזה כביכול משהו קצת מסתורי אבל הסתירה בלבוש גורמת להן להראות מושכות יותר

למעלה