בוא תסביר לי קצת על חומרה!
מה בדיוק באקס בוקס , בחומרה יותר טוב, תנסה לפרט קצת, ואני יראה לך איפה אתה טועה!! מה?? מעבד??? P3 733 MHZ זה יותר מהיר, מהמעבד 400 MHZ של PS2 ?? אז יש לך טעות רצינית, בעבר הסברתי באחד ההודעות שלי בפורום זה, כי מהירותו הסופית של המעבד לא נקבעת ע"י מהירות התדר של השעון אשר עליו מסונכרן המעבד (תדר = MHZ = GHZ), לדוגמה: יש מעבד אשר מהירותו 400 MHZ אבל לשם ביצוע פעולת ASSEMBLY (נגיד MOV AX,00) צריך מחזור שעון אחד, ואילו מעבד אחר אשר מתוכנן פחות טוב יקח יותר מחזורי שעון. נתון נוסף אשר קובע באופן דרסטי את מהירות המעבד זהו רוחב הDATA BUS (שזהם הקווים המשמשים להעברת הנתונים בין המעבד לרכיבי המחשב, להלן: מעבד גרפי, וCOPROSESORS למינהם). ככל שהDATA BUS יותר רחב אז העברת הנתונים גדלה בהתאם. נגיד שיש לנו מעבד שלוקח לו מחזור שעון אחד לשם ביצוע פקודת ASSEMBLY : MOVE EAX,10 (להעביר את המספר 10 לאוגר AX) במקרה זה השתמשתי בפקודת אסמבלי של מעבד INTEL (פנטיומים למינהם) ומעבד זה רוחב הפס שלו הוא 32 BIT , ז"א יועובר הנתון 10 בנגלה אחת ל EAX. אבל מה קורה עם על מחשב בארכיטקטורת 32 ביט, כעשר אנחונו רוצים להעביד מס´ גדול מ 32 BIT לדוגמה את המס´ 0XFFFFFFFF10101010 שזהו מספר 128 ביט, במקרא כזה נתצרך לבצע שני העבורות, אחד של חלקו בעליות של המס´ 0XFFFFFFFF ובפם השניה את חלקו התחתון 0X10101010, מה שבמעבד 128 ביט יועובר בנגלה אחת. אז אני מקווה שהסברתי בפשטות את ההבדל המכריע שיש לרוחב הפס בנושא של העברת הנתונים, שזה למעשה מה שהמעבד עושה, מעביר נתונים מרכיב אחד למשנהו. במקרה של PS2 המעבד הוא על ארכיטקטורת 128 ביט שזה פי 4 מהארכיטקטורה של P3 שהיא 32 BIT. אז בזה שללנו את העובדה שהמעבד של XBOX יותר טוב, אני מקווה שההסבר אומר בעד עצמו. עבשיו נעבור לנושא נוסף: מהירות המעבד המפורסם של P3 מדבר על מהירות העבודה של המעבד בFSB , שזה אומר FRONT SIDE BUS, המהירות שעון של המעבד עם הזיכרון בלבד!! מי שמכיר קצת את תחום המחשבים , בתח יודע שיש כמה מהירויות על הBOARD, 100MHZ לATA (או 66 או 33 בהתאם ללוח), 133 MHZ מהירות השעון של הלוח 66 MHZ מהירות השעון של PCI וכד´ נתונים אלו משתנים עם הזמן ובין לוח אם אחד למשנהו. וזה נובע ממגבלות של עלות פיתוח, עלות יצור, התפתחות טכנולוגית, וכד´. יותר זול ליצר ולפתח MOTHER BOARD אשר עובד על 133 MHZ ולהוסיף שני BRIGES לשם אירגון (הבלגן) בנושא זה, וקביעת סדרי עדיפויות, מאשר ליצור לוח אם אשר יותאם למעבד באופן מיוחד, כך ששניהם יעבדו על אותו מהירות שעון, ובנוסף אותו רוחב פס (DATA BUS). זה מה שיש לנו בPS2 לוח אם אשר תוכנן במיוחד עבור הPS2 ובתאום עם המעבד אשר פותח במיוחד לPS2, על הלוח יש לנו 128 BIT רוחב פס, שתואם את המעבד ובכך מונעים צבר בקבוק, והמעבד הגרפי שגם הוא 128 ביט משלים את החבילה. בXBOX אשר מבוסס מחשב יש לנו 32 BIT מעבד, לוח אם עם 32 BIT רוחב פס, כאשר המעבד הגרפי (בעל הביצעים המדהימים) 128 BIT. אז נכון שהמעבד הגרפי יש לו נתונים על הנייר פי שניים משל ה PS2 , אבל במציאות המרה, יש לו בעיה להעביר למעבד את הנתונים ב 128 BIT, ככה שכל נתון צריך להתחלק ל4 חלקים וכל חלק צריך לעבור לחוד, בכך חילקנו את ביצועי במעבד הגרפי ב4. קשה לי לנסות לכסות את הכל בפעם אחת, אבל אני מקווה שהבנתם יוסי ד.א. אין לי שום אינטרס למכור לכם בולשיט יש לי את שני המכשירים. אני פשוט חושב ש XBOX מחשב טוב ויציב וPS2 היא קונסולה טובה.