דשא

לדעתי עלייך לפעול כך:

כסח המדשאה ונקה השטח היטב משאריות ע"י גירוף נמרץ, אח"כ פזר דשן משולב בחומר נגד מזיקים כמו "מקסגרד" או דומה, רסס את השטח ב-"קונפידור" במנה של 10CC ל-2-3 ליטר מים. כמו כן רסס בחומר בשם "פוליקור" ולסיום רסס או פזר "ברזל", אני משוכנע כי כלל הפעולות הללו ישיב את החיות למדשאה תוך פרק זמן סביר 2-3 שבועות (כעת קר אז תהליך ההחייה אורך מעט יותר זמן. במידה וכל הפעולות הללו לא יצלחו, שלח כתובת לפרטי. אגב, מדשאות שטופלו בזמן נראות כעת לא רע. בתמונה המצ"ב דשא שהונח רק לפני 6 שבועות באיזור ההר הגבוה, כעת אחרי זמן הוא נראה במצב מצוין, כל החכמה בדשא הינה האיזור ממנו הוא מגיע (רצוי להשתמש במרבדים הגדלים ע"ג אותו סוג אדמה ומאותו אקלים) וכן ההכנה הטובה, להזכירך! יש בפורום כאן חומר למכביר על שתילת מדשאות והדרך הנכונה לאחזקתו בצורה מיטבית

הילהל

New member
בעצם

את ממליץ לו לתקוף מכל כיוון אפשרי נגד כנימות, נגד פטריות ונגד פרודניה קצת מטורף..כמו להגיד שבמקום ללכת לרופא ניקח את כל התרופות שעולות בדעתנו אולי שיצרף גם סימשופר לריסוס בקונפידור? אם כבר אז כבר... לכנימה קמחית ורודה הקונפידור לא ממש מדגדג

זה בדיוק אשר אני ממליץ

מכיוון שהתמונות ברזולוצייה נמוכה למדי, וכאשר אני מסתמך על דברי הכותב כי הדשא עד לפני זמן קצר נראה היה במצב טוב- אזי אין זמן לנסיונות ותהיות החורף אינו מקל על דשא נגוע, זמן ההתאוששות שלו באביב יארך ויגיע עד לקיץ ויידרשו כמויות ניכרות של חומרי דישון ונגד מחלות/מזיקים שלא לדבר על הזמן הרב שיושקע בשיקום. לתפיסתי ,כאשר דשא נראה כ"כ במצב עגום - תוקפים ללא היסוס בכל הארסנל ולכל רוחב החזית בחומרים המוגדרים "חלשים" ומתאימים לשימוש ביתי

את צריכה לתקןף בכל החזיתות

ריסוס נגד מחלות עלים, וריסוס נגד טפילי דשא. גם דשן משהו בטוח כמו סטרטר.

אלי חדש

New member
אני שלא מבין גדול בדשא

לא הייתי נוקט כרגע בכל פעולה וממתין לסוף פברואר תחילת מרץ. אז מגרף ומוציא את כל המוץ והדשא היבש ומתחיל לטפל.

שאלה

ברור לי שאתה בהשוואה אלי מקצוען ומומחה. למה היית מחכה? אם יש עכשיו טפילים הם לא ימשיכו להרוס את הדשא עד פברואר מרץ?

אלי חדש

New member
הדשא עכשו בתרדמה

וטפילים בדרך כלל לא פעילים כאשר קר . טיפול עכשו לא יתן כלום רק ישטף עם הגשם .קונפידור הינו סיסטמי ואם הדשא ישן אז אין סיכוי שיקלט ביונקות שלו וישפיע על המזיקים. חשוב לדאוג כשיתחמם לתת את הטיפול המתאים כאמור אני היתי מגרף אז את כל הקש והמוץ היבש מהדשא, מפזר מאקסגארד לפי הוראות שעל האריזה ומוסיף ריסוס עלותי של קונפידור ומתחיל להשקות . בהצלחה

פזרי פקעות של כלניות

כן, זה לא בדיוק פקעות אבל אני לא יודעת איך קוראים לזה. בכל מקרה, תקבלי אחו חורפי. חיסרון: לא תוכלי לכסח את הדשא עד שעלי הכלניות ייעלמו לחלוטין וכך תקבלי איזו שהיא תקופת מעבר לא ממש נאה. אלי פשוט לפזר את הכלניות בשוליי הדשא.

פיטנגו4

New member
כן פקעת

לכלנית יש פקעת היפוקוטיל. זו פקעת שחלקה מתפתחת מתת-הפסיג, שזה חלק הגבעול בנבט, המצוי בין השורשים לבין הפסיגים. אני מפזרת את הפקעות בקבוצות, לא בצורה אחידה, וכך אפשר לכסח את רוב המדשאה בלי בעיות, וגם יש כתמי כלניות.

טוב, גם אני עם שאלת דשא

אני גרה ליד החוף (בחדרה) בבית שכור. כשהגעתי לבית הזה היה דשא שנראה ממש יפה, חוץ משני כתמים של דשא שנראה יבש בקוטר מטר. בדיעבד אני יודעת שזו היתה מחלה כי זה התפשט. לאורך כל התקופה הדשא קיבל מים שלוש פעמים בשבוע. נודע לי שהדשא הונח בערך שנה לפני שהגעתי, בלי מילוי. השכנים אומרים שיש שם חול ים. לא קיבלתי הנחיות איך לטפל בדשא והדשא פשוט התדרדר למרות מאמצים רבים. אחרי שהדשא כבר היה במצב לא טוב טיפלתי בו מה שאני קוראת טיפול מאסיבי. פעמיים סטרטר לקראת הקיץ, אינספור ריסוסים נגד טפילים ומחלות עלים. כרגע הדשא נראה הרבה יותר טוב, אין בו חורים, אבל חלק ממנו פשוט נעלם. בצד אחד של החצר חסרים בערך 10 מטר. כאילו שהדשא לא טפס שם. זו לא יכולה להיות בעיית השקיה כל כל הצמחים באזור הזה נראים נפלא. ביקשתי מבעלי הבית לאורך כל התקופה שיגידו לי מה לעשות, והם אמרו שישלחו מישהו ולא שלחו. עכשיו הם מבקשים שהדשא יחזור למצב בו קיבלנו אותו. איך אפשר לגרום לו כרגע בדצמבר להתאושש? זרעים? מרבדים? דשן? אמרו לי שהדשא מסוג סופר אלטורו. תודה

פיטנגו4

New member
הם מבקשים?

שיתנו הנחיות איך לפעול. במידה והעלויות שיפלו עליכם יהיו יותר מ200 ש"ח, פשוט קנו מרבדים והניחו אותם במקום החסר, בלי שום הכנה נוספת. לא קומפוסט, לא דשן, כלום. רצוי לעשות זאת בדיוק יום לפני שהם מגיעים לבדוק. יהיה להם ירוק בעיניים, והבעיה תשאר עליהם, בדיוק כפי שאתם קיבלתם...

אני מעדיפה לעשות את זה יום לפני שאני עוזבת

ע"מ שלא אצטרך לחזור על התרגיל

שאלה נוספת

אני יכולה להביא מרבדים ברכב בבגז'? הבנתי שיש משטחים שמגיעים כגלילים. יש לי רכב פרטי עם בגז' גדול יחסית.

הילהל

New member
אנחנו הצלחנו להכניס

12 מרבדים לבגאז' פרטי שזה 6 מ"ר בסטיישן הצלחנו יותר (20 מרבדים נדמה לי)

200 שח זה כסף קטן בשביל הדשא הזה

ביזבזתי עליו כ"כ הרבה ושום דבר לא יצא ממנו. רק עגמת נפש.

למעלה