דשא

קורן401

New member
דשא

האם כדי לפזר דשן בתקופה הזאת או שזה מיותר הדשא מסוג אלטורו

u m h

Member
יש דשן חורפי.

ההמלצה שקיבלתי בפורום זה היתה לדשן, ואכן כך נהגתי. בכל משתלה אמינה ניתן להשיג דשן מתאים לחודשי החורף.

אלי חדש

New member
יש דשא חורפי שנקרא טול פסקיו

אני שזרעתי אותו חורף אחד ובאמת במשך החורף הדשא נשאר ירוק . הבעיה העיקרית התעוררה באביב כאשר האלטורו התעורר . 2 הדשאים הינם בעלי גוון שונה וקצב צימוח שונה. התקבל מרבד דשא בעל איים בגוון שונה וגם בגובה שונה. הטול פסקיו אמור למות עם בוא החום אך זה תהליך שלוקח זמן (אצלי היו שרידים שלו במשך שנתיים ). לבסוף נאלצתי לעקור אותו עם סכין בכל מקום שהתגלה. ממש לא ממליץ לאף אחד לעבור את החויה הזאת עם הדשא שלו. דישון בדשן חנקתי בתחילת החורף מאריך את התקופה שהאלטורו נשאר ירוק ומקצר את הזמן בו הוא צהוב ורדום.

u m h

Member
אצלי המצב אחר -

יש לי 30 מ"ר של דרבן שברובו נשאר ירוק חוץ מרצועה אחת די מדוייקת בצד הרחוק מהמתזים, לרגלי שורת עצי טויה ואני חושד שאולי הקירבה לעצים אחראית לכך. אבל אעזר בסבלנות עד לאביב.

אלי חדש הבעיה שזרעת טול פסקיו שהוא רב-שנתי

צריך הייתה לזרוע ריי-גראס שהוא עונתי

אלי חדש

New member
תודה על התשובה

ואני חשבתי שהטול פסקיו הוא עונתי. מכל מקום אחרי הנסיון שעברתי אני את הדשא לא משזרע עם דשא חורפי .

הילהל

New member
מיותר

האלטורו שלך בתרדמת תן לו לישון במרץ תעיר אותו

קורן401

New member
הוא ממש צהוב

האם בתחילת האביב יהיה כדי לדשן אותו? ואם איזה דשן מומלץ

jeshu

New member
אבל למה הוא צהוב? זה יכול להיות עקב חוסר ביסודות הזנה, אבל יש עוד סיבות.

הילהל

New member
צלם אותו

אלטורו נוטה להצהיב ו/או להאפיר בחורף השאלה היא אם מה שיש לך הוא בגבול הנורמה או חריג ובלי לראות, קשה לדעת

הילהל

New member
לא נראה טוב

איכות התמונה בעייתית אבל ממה שאפשר לראות, זה לא נראה כמו תרדמת חורף רגילה, אלא כמו בעיה מה הבעיה? האם זו השקיה בעייתית בקיץ, כנימה, פטריה או מזיק אחר? קשה לדעת מהתמונות

קורן401

New member
איזה חומר כדי לפזר

זה התחיל להראות כך בתחילת החורף בקיץ היה נראה מעולה

פיטנגו4

New member
הרי כתבו לך שאי אפשר לזהות את הבעיה

אי אפשר לזהות את הבעיה מהתמונות שלך. לכן, לא ידוע איך אפשר לטפל בה... גם רופא לא יתן לך תרופה בלי לבדוק אותך. ולזהות את המחלה. נכון? הכי טוב להזמין מומחה שיראה ויבדוק במו עיניו, אם בכלל יש בעיה, ואם כן אז מה היא. אפשר גם תמונות יותר טובות: תמונה כללי של כל המדשאה, תמונת תקריב על העלים, ופירוט מילולי לתשובות לכל השאלות שנשאלת בשרשור הזה.

הילהל

New member
מהתמונה הזו

נראה כאילו פשוט כיחסת אותו נמוך מידי וקירקפת לו את הצורה. יכול להיות?

למעלה