דשא סיני - אלקסניה?

איההההה

New member
דשא סיני - אלקסניה?

ראיתי בגינה מסויימת משטח נחמד מאד של צמח משתרע אשר מחליף את הדשא המסורתי. בעל הגינה אמר לי שקוראים לזה דשא סיני או אלקסניה או משהו דומה. מחיפוש מאד ככלי ברשת אני לא מוצאת שום דבר דומה. האם מישהו יכול לעזור? העלים בשרניים וקצת דומים לעלי אספסת. אשמח לדעת היכן ניתן להשיג זרעים של הנ"ל.

צפנתי

New member
בדקתי בספר של KONEMANN וכלום..

לפי אינדקס שמות ולפי אינדקס צמחי מדשאה וצמחים זוחלים וצמחי כיסוי. הכי קרוב שמצאתי היה אלוקסיה. וזה לא צמח מדשאה. מצטערת. אשמח לראות תמונה, או שם בלועזית או שם המין? בהחלט ממולץ להשתמש בכמה שפחות מדשאה, המהווה משאבת משאבי כסף, נפש ועבודה. אני מחזקת את ידייך!

דובב

New member
הצמח המדובר נקרא אפטניה

זוחל בשרני עם פרחים אדומים קטנים(יש זן עם פרחים צהובים,נדיר יותר) קל מאוד להרבות מיחורים פשוט לשתול באדמה במקום שבו מעוניינים שיגדל ולהשקות אחרי יום יומיים הצמח היה נפוץ מאוד בגינות הוותיקות בגלל קושר הסיבולת הגדול שלו ליובש והזנחה היום נפוץ הרבה פחות

גלית2002

New member
אפטניה../images/Emo20.gif

דובב, איפה אפשר להשיג זן עם פרחים צהובים? אני מגדלת אפטניה במרפסת שלי, צמח יפהפה, אך לא נראה לי שהוא יכול להיות תחליף לדשה. לא הייתי דורכת עליו. גלית.

דובב

New member
ראיתי פעם את הזן הצהוב אבל ממש

מזמן,לא הצלחתי להשיגו מאז,אגב הפרחים אצלך סגולים?או שזה רק עניין של צילום?כי פרחים סגולים לא יצא לי לראות!

barakd

New member
זה הצמח הכי קל לריבוי

חותכים חתיכות ותוקעים באדמה. משקים מידי פעם וזהו.

איההההה

New member
הרי תמונה של הצמח הנדרש

הלכתי לשכנים ולקחתי דוגמית של מה שאני מחפשת. האם זה אומר משהו למישהו? הגינה מכוסה במרבד של הצמח הזה, העלים בגדלים שונים ובגבהים שונים. איך קוראים לו?

למעלה