דשא סינטטי

gimel123

New member
דשא סינטטי

למה צריך לשים מצע לדשא סינטטי? מדוע אים אפשר להניח אותו ישירות על הקרקע בהנחה שהיא ישרה ומהודקת?

תודה מראש למשיבים

avi5199

New member
שטיח מפלסטיק אם האדמה שוקת במקום מסויים ו

ושי שקעים ודורכים על זה יכול הקרע במקום הזה או להמתך ולהנזק. אם יש אבנים קטנות יכולים לעשות חור מלמטה... תמיד כדאי להשמע להוראות היצרןנים הם כבר ניסו והגיעו למסקנה שצריך מלמטה מה שהם ממליצים לשים מלמטה.
אני ממליץ לא להשמתש בכלל בדשא מפלסטיק , זה מכוער, מתחמם בשמש, כמו כל פלסטיק שמתחמם זה גם מסריח ופולט רעלים , ומזיק לסביבה.

וגם יקר מאד

ולא מחזיר את העלות שלו יחסית לעלות מים+דשא, אלא אחרי כ6-9 שנים (תלוי בעלות המוצר)

gimel123

New member
לפי מה שכתבת זה השקעה מצויינת והרבה יותר

זול מדשא, אלא אם כן את מתכננת לטווח הקצר בינוני של פחות מ6-9 שנים, ואז עדיף לשים דשא.

אני לא חובב גדול של דשא סינטטי, אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות שלו (לצד חסרונותיו) כמו לדוגמה אחזקה נמוכה, נשאר ירוק בחורף, קל לניקוי ועוד. לכן לדעתי הוא מתאים לאנשים מסויימים ובמקומות מסויימים ואני לא פוסל אותו על הסף.
בכל מקרה את ההתקנה של השטיח הירוק אני אעשה לפי ההוראות, רק רציתי לדעת את הסיבות להנחת מצע. אשמח לתשובות נוספות אם מישהו יודע.

לא, בדיוק הפוך!

אם משווים עלות של שטיח סינטטי+התקנה,
לעלות מדשאה+חומרים+מים בתעריף היקר,
זה משתווה רק אחרי הרבה שנים, לא הרבה לפני תום האחריות של השטיח...

גם לשבור לך כמה מיתוסים:
1. יש גם מדשאות טבעיות שנשארות ירוקות בחורף, זה תלוי בזן הדשא.
2. אם הסינטטי מתחת לעצים, או שכלב עושה עליו את צרכיו - זה יותר קשה לניקוי ממדשאה טבעית.

גם אני לא פוסלת שטיח סינטטי על הסף, במקרים קיצוניים כמו: אלרגיה חריפה לדשא, שטח מוצל לגמרי ועוד.
אבל לשים סינטטי בשמש, במקום שמדשאה רגילה יכולה להיות - זו טעות לדעתי, מכל הבחינות: כלכלית, עיצובית, סביבתית.

gimel123

New member
לא הבנתי עדיין איך זה טעות כלכלית

אני מעוניין לשים דשא סינטטי לכמה שיותר זמן. אם יחזיק גם 30 שנה אהיה מאושר.
לפי מה שכתבת זה משתווה לעלות דשא רגיל תוך 6-9 שנים. כלומר, החל מהשנה ה 6-9 אפשר לחסוך אלפי שקלים בשנה על גנן ומים לדשא.

איפה בדיוק הטעות הכלכלית?

כי הוא לא מחזיק 30 שנה...

ועוד 10 שנים האחריות פגה, וגם הצרכים הנוכחיים שלך משתנים מאד: הילדים מתבגרים, ואין צורך במדשאה.

gimel123

New member
זה רק סיבות נוספות לשים דשא סינטטי

לאחר 10 שנים מחליפים את השטיח במידת הצורך, התשתית כבר קיימת ולכן ההחלפה פשוטה וזולה יחסית. במידה והצרכים משתנים, יותר פשוט לפרק או לשנות דשא סינטטי מאשר לחסל דשא חי ולהוציא אותו.

תודה על התשובות מיכל ! חבל שאין משתתפים נוספים בדיון, כי אם כבר גלשנו לדיון של "בעד או נגד " דשא סינטטי הייתי שמח לשמוע דעות נוספות.

רצונך כבודך

כל עוד אתה לוקח בחשבון את כל החסרונות והיתרונות, ובוחר במשהו בחירה מושכלת - אז היא הבחירה הנכונה עבורך.

דיונים על השטיח הסינטטי היו כאן לעשרות. זה נושא נדוש להפליא. (חפש) לא מגיבים לך כי אני מנחשת שאנשים רואים את הכותרת, חוטפים בחילה וממשיכים להודעות אחרות.

gimel123

New member
הבנתי, אני מתאר לעצמי את הבחילה...

אני מודה ומתוודה שהייתי שמח מאוד אם היו מצליחים לשנות את דעתי.
אני אעשה חיפוש על הנושא בפורום ואחליט סופית לאחר מכן.

ושוב תודה על הסבלנות.

אלי חדש

New member
מכיון שדעתך כבר נקבעה אז לא ניתן לשנות

אותה.
האם ראית דשא סינטטי בין 5 אצל משהו והוא היה מרוצה ?
שטיח הפלסטיק הזה מסריח בקיץ מתחמם ודוהה ואחרי כמה שנים הוא יהווה בעיה של איכות הסביבה שכן לצערנו הוא גם לא מתקלה .
זהו טרנד בשנתיים האחרונות ביחד עם שטיפת המוח על חסכון במים וכדו'.
נראה כמה זמן הטרנד הזה יחזיק מעמד לפני שאנשים יתחילו לקלף אותו ולהחזיר לעצמם את הדשא .
מה גם שמחירו גבוהה בהרבה בהשואה לדשא אמיתי.

gimel123

New member
אני עדיין בשלב ההחלטה ולכן דעתי עוד לא

נקבעה. ההחלטה תקבע על פי הפתרון הזול לטווח הארוך מבין השניים.

אני אשב על המספרים בסופשבוע הקרוב ונראה מה תהיה הבחירה.

אלי חדש

New member
לפני שאתה יושב צא לסייר

ומצא דשא פלסטיק שהותקן לפני 5 שנים וראיין את בעליו ובדוק אותו.

gimel123

New member
נשמע כמו רעיון טוב.

אבל אולי לא רלוונטי אם נכנסו דגמי דשא חדשים ומתקדמים יותר לשוק.
לצערי אני לא מכיר מישהו עם דשא סינטטי כ"כ הרבה שנים. כפי שכתבת הטרנד התחזק בשנתיים האחרונות בעקבות העליה במחירי המים. אני משלם כ8.5 ש"ח לקוב מים לצריכה ביתית, מעבר לצריכה הביתית כל קוב הוא כ15 ש"ח למיטב זכרוני (כן, גם על מים לדשא משלמים אגרת ביוב4.5 ש"ח לקוב). למי שיש הקצאה למים חקלאיים ומוכן לטפל בדשא בעצמו כנראה שדשא טבעי הוא פתרון טוב יותר.

אלי חדש

New member
הכל ענין של סידרי עדיפויות

וכל אחד בוחר היכן להוציא והיכן לחסוך.
מי ערב שהדגמים החדשים יהיו טובים כפי שמפרסמים ?
גם על הדגמים הישנים היו פירסומות והבטחות של הרים וגבעות.
אם אני זוכר נכון אז בתחשיב שעשו כאן רק על מנת להחזיר את מחיר הדשא פלסטיק אפשר להשקות 8 -9 שנים דשא אמיתי .
מחיר המים אינו שיקול רלונטי לצורך העינין . גם את שאר הגינה אפשר לשתול עם צמחי פלסטיק . יש היום צמחי פלסטיק שמיובאים מסין שבקושי מבחינים שאינם הדבר האמיתי. ואז בכלל לא צריך מים ולא צריך תחזוקה .הכל ענין של העדפה ובחירה אישית .

ביל בול

New member
אחרי שהתגברנו על המטרד הנקרא דשא,

המחייב השקיה, כיסוח,התמודדות עם עלים שמגיעים למרפסת,וזחלים הזוחלים עליו, בעזרת תחליף יותר ירוק ויותר נקי, הכיוון הוא תחליף לאדמה בצורת שטיח חום עם מרקם גרגירי ונעים, שיפרס על כל השטח, וניגמר הסיפור של האבק ,והתחליף הלא מוצלח של אבני טוף הזזים ממקומם ולא נעימים למגע רגל יחפה.
ואח"כ, כשנבין כי אנו תקועים עם טכנולוגיות ישנות, יגיע הדשא שבלחיצת כפתור משנה צבעו לכל צבעי הקשת, ונוכל לשמוע קולות ציפורים בלחיצה על כפתור, ע"פ בחירתנו.

הכי זול

זה לא לעשות בכלל...

חשוב למה אתה רוצה דשא, ולא פתרון אחר שאינו דשא (בגינה שלי אין דשא, ובאתר שלי יש מאמר על גינה ללא דשא)
ומה תכנון הגינה הנכון עבורך, שמתאים לשטח המדובר וגם למשפחתך ולאורחות החיים שלכם.

אם אחרי כל זה תחליל "רוצים דשא", וחשוב האם הסינטטי, שלוהט בשמש, הוא אכן הפתרון הנכון.

אם הוחלט שרוצים דשא, והפרמטר היחיד(!) הוא כספי - אז לטווח של עד 9 שנים, הדשא האמיתי זול יותר. לטווח ארוך מזה - הסינטטי עדיף.
אני לא מכירה הרבה משפחות עם גינות בגודל ממוצע, שילדיהם התבגרו, והם מקימים גינה חדשה ורוצים דשא.

gimel123

New member
המשך

בקריאה שעשיתי בארכיון הפורום עולה שהבעיה העיקרית בדשא סינטטי היא ההתחממות שלו.
בנוסף יש כותבת בשם פיטנגו שטוענת שדשא סינטטי משתווה לעלות השקיית דשא למשך 8-9 שנים. אבל יש עלויות נוספות מלבד למים.
יש אדריכל נוף שטוען שדשא סינטטי מחזיר את ההשקעה תוך כ 3 שנים.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=465&MessageId=31435234

כפי שכתבתי, אני אצטרך לשחק עם המספרים בהתאם למחירים של היום. בכל מקרה לא מצאתי מישהו שמראה את דרך החישוב ואת המספרים. אשמח אם מישהו יכול לעשות חשבון לעלות של 100 מ"ר דשא סינטטי לעומת אחזקה של דשא רגיל (ברור לי שהקמת דשא חדש יקרה יותר בטווח הארוך משתי הפתרונות).. לא צריך מספרים מדוייקים, אפשר לעשות "בערך".

אלי חדש

New member
נתחיל מזה שדשא בגודל 100 מ"ר הינו הרבה יותר

מדי גדול למשפחה ממוצעת. דשא של 50-60 מ"ר מספיק בהחלט.
לפי המלצת משרד החקלאות ופתוח הכפר דרוש ל1 מ"ר דשא בין 3 - 4.5 ליטר ליום (בתנאי שאתה לא באילת או בערבה ).בחודשי הקיץ.
באביב ובסתיו בין 2-3 ליטר ליום למ"ר.
הנה מכאן עשית החשבונות הופכת להיות פשוטה.

למעלה