דשא מאדים...

omribe

New member
דשא מאדים...

חג שמח :) חידשו לנו את הגינה לפני כחודשיים. בין השאר שתלו מרבדי דשא מסוג דרבן. לאחרונה התחילו להתפתח קרחות קטנות בדשא. עכשיו שמתי לב שבאזורי הקרחות הדשא מקבל צבע אדום. כמו כן, האזורים הקרחים הם אלה שמקבלים הכי הרבה שמש (דווקא האזור שנמצא בצל מוחלט מצליח הכי טוב). עד שהגנן יבוא לבדוק את העניין, אני אשמח לשמוע את דעתכם - האם זה אומר שאני לא משקה מספיק (שאר הגינה, פרחים ועצים צעירים, מצליחים יופי) או שהצבע האדום מצביע על בעיה אחרת? תמונות, במידת הצורך, יצורפו בהמשך...

shlumbergera

New member
לא הבנתי את"בית השאר שתלו...דרבן"

האם כל משטח הדשא הוא מסוג אחר? כמה סוגים? דרבן הוא דשא יפהפה, עדין, נעים לשכיבה, רגיש לדריכה (כמו עשרות אנשים במסיבה למשך 4 שעות) אבל...לחציצל. הוא נשרף בשמש ישירה ומתיבש. זו הסיבה לאדמומיות ואח"כ לקרחות. אם מי שחידש לכם את הדשא, עשה לכם "טובה" והניח מרבדי דרבן במקום מוצף שמש, אז שיתכבד ויבוא ויחליף את הדשא באזורי השמש למה שאוהב וזקוק לשמש, ובמקומות של חציצל שיניח דרבן. או פשוט תבטלו את הצ'ק

nony11

New member
אובג'קשן.

דרבן מצוין גם בשמש מלאה, פשוט צריך יותר מים. זו דעתי בכל אופן. וענין שני, אין דבר כזה לבטל צ'ק. אתה יכול לתת לבנק הוראה טכנית לא לכבד את הצ'ק, אבל מבחינה חוקית, צ'ק שניתן באופן חוקי, הוא תקף ממש כמו כסף מזומן. לענין הדרבן שלא מצליח, גם לי יש גינה אם אותה בעיה, ולמען האמת, עדיין לא הצלחתי להתגבר עליה.

shlumbergera

New member
נוני,אינני מתווכחת איתך.אתה מקצוען

אני חובבת. בכל הספרות הגננית שקראתי עד היום הדרבן מומלץ לחציצל + 3 שעות קרינה ישירה. שתלתי דרבן באזורים מעורבים שהיו שמשיים למשך כ 5 שעות ועד צל מלא. ההשקייה הפכה בעייתית היות ובאזורי הצל האדמה שמרה על לחות ובאזורי השמש היה צריך להשקות. כמ"כ חבל לשתול דרבן בשמש ולבזבז כמויות משולשות ויותר של מים, בזמן שיש זנים שזקוקים לשמש מלאה. לא ככה?

shlumbergera

New member
../images/Emo32.gifנ.ב.ביטול צ'ק הרי נעשה באמצעות

הבנק. איך יוכל צרכן מנוצל ומרומה לעצור את הוצאת כספו ע"י שרלטן? רק ע"י ביטול. וחשוב להש=זכיר שביטול יכול להיעשות רק על צ'ק "לא סחיר" ו "ל:...בלבד" לא המלצתי על שום דבר שונה ממה שאמרת. ומנסיוני - בחלקיו המרים - רק ביטול כנ"ל עוזר לצרכן המרומה.

טסונמי1

New member
דשא מאדים בדכ ביגלל קור

או עודף דישון-כניראה שהיה קר אצלכם בחורף- החלקים מיתחת לעצים או לידם קיבלו הגנה מסוימת מהקור- הצבע האדמדמם אמור להעלם בעונה זו יחד עים גיזום הדשא

למעלה