דשא - ועלי אקאליפטוס...

reuven4u

New member
דשא - ועלי אקאליפטוס...

שלום! בגינה של ההורים של הבת-זוג שלי יש שטח די גדול של דשא - שהם לא ממש רוצים ליבש. (הם לא מתומכי הפרמקלצ´ור...) בכל מקרה - בשטח זה שתולים גם עצים למינהם - עצי פרי, ועצי צל. כמובן - כל הזמן צריך לדאוג שהדשא לא יחנוק אותם. אז המליצו להם לרסס מסביב לעצים. מכיוון שבעיקר אני מטפל בגינה - אני לא מוכן לרסס. השאלה - איך אפשר למנוע התפשטות דשא. מה אם אפזר עלים של אקליפטוס בארוגות סביב העץ? או אולי "עלים" של אורנים? זה לא יפגע בעצים?

alon666

New member
עלים של אקליפטוס פוגעים לא רק בדשא

השמן האתרי של האקליפטוס פוגע בהרבה צמחים ויש סיכוי לפגיעה בצמחים אחרים. לא הייתי ממליץ אלון

reuven4u

New member
גם עלי אורן?

יש דרך ירוקה אחרת חוץ מאשר לרסס או לתכם?

אור רון

New member
לא ממש מתמצאת

אבל אם לא מזיק לעץ לפזר סביבו חומר כלשהו שמונע צמיחה, הייתי ממליצה על טוף. ראיתי בהרבה גינות שבבי עץ, אך אין לי מושג איזה עץ זה. אורן נשמע לי לא טוב בגלל השרף שלו. פעם גם ראיתי מישהו שפיזר אצטרובלים בגינה, בדיוק לאותה מטרה (מניעת צמיחת עשבים, ושמירה על קרקע לחה). אין לי מושג לגבי התועלת או הנזק שלהם, אבל זה רעיון נחמד (ניתן לאסוף בכל יער אורנים...)

מוטי בר

New member
דשא לא גודל בלי שמש. כסה בנילון שח

ור מסביב לעצים וכסה אותו בטוף גולן או חצץ, אך קח בחשבון כי בכל מקום שתהיה פירצה בנילון הדשא יבצבץ מתוכה אל האור. היות ושורשי העצים מגיעים לעומקים הרבה יותר גדולים מאשר דשא תוך זמן די קצר לא יהיה כל צורך לעשות דבר מלבד כיסוח הקנטים ליד העצים ומבלי לפגוע בקליפה עם החוט של החרמש כי העצים ימותו בסופו של הקילוף. לחילופין: אפשר לגזום ידנית עם מספרי דשא ליד העץ או לרסס עם דיגנול שהינו חומר סלקטיבי הפוגע במשפחת הדגניים בלבד.

reuven4u

New member
רגע , רגע....

איצטרובלים\מחטים של אורן פוגעים בדשא - לא יתן לו לגדול -בסדר. אבל הוא יפגע בהתפתחותו של עצים בוגרים יותר גם? (בני שנתיים\3) כמו שאלון אמר שאקליפטוס יפגע. (הבעיה שלי עם התוף או חצץ - שאצטרך להזמין איזה חצי משאית...)

למעלה