דשא ויבלית

avrm77

New member
דשא ויבלית

שלום, הזמנתי גנן לשתילת דשא בגינה שלי. והוא הבטיח לרסס בראונדאפ את העשב בר. בסופו של דבר לא עשה כך, ועכשיו יש משהו שנראה כמו דשא קצת כהה יותר וצומח הרבה יותר מהר. אולי יבלית? האם יש ריסוס שיכול להרוג את היבלית ולא את הדשא? הגנן אמר שזה לא נורא, ובחורף היבלית תמות ואז הדשא יחנוק אותה, וכך בקיץ הבא הכל יהיה בסדר. האם הוא מחרטט עלי? האם למישהו יש מזור? תודה אבי

צפנתי

New member
לדעתי יש לטפל מיד ביבלית.

עשה חיפוש מתקדם על המילה "דשא" בפורום, נתנו פה המון עיצות על השמדת עשבייה בתוך דשא ובכלל.

שקדי

New member
הגנן עובד עליך בעינים../images/Emo5.gif

יבלית לעולם לא מתה בחורף.......שקר גס אז דבר ראשון תחליף את הגנן השקרן כי מי שמשקר אותך פעם אחת ישקר גם להבא בעיקרון ראונדאפ בריכוז 2% יהרוג את היבלית אבל גם את הדשא שמסביבה ....... לכן....אם אתה מרגיש חובה רסס את היבלית בזהירות כדי לפגוע מינימום בדשא ואז כשהיבלית תמות הדשא בהדרגה יתפוס את מקומה......בהצלחה

nony11

New member
שקדי, הוא לא ילד

מכובדי, אל תצבע לו את העולם בוורוד. הוא צריך להתמודד עם העובדה שאין שום אפשרות, חוזר: אין שום אפשרות, להדביר יבלית בתוך דשא. (אם אכן זה המצב - כדאי לבדוק אם זו באמת יבלית.) אם יש לך יבלית בדשא - תעשה דשא חדש, והפעם לפי הספר. השלב הראשון וההכרחי במקרה שלך, להצלחת הדשא, עוד לפני הדברת העשבייה, הוא כמובן הדברת הגנן. אם באמת יש לך גנן שהניח מרבדי דשא על שטח נגוע ביבלית - היפרד ממנו לשלום. לעניניינו, אם מעניין אותך, אשמח לתת לך את השיטה להדברת יבלית ולהנחת דשא, קח בחשבון ל פ ח ו ת חודשיים של חיטוי טרמי הנבטת היבלית וריסוס - לפני הנחת הדשא. מצטער שייאשתי אותך, ארנון.

מוטי בר

New member
לפעמים חוסר הסבלנות של הלקוח שרוצה

גינה כמה שיותר מהר מוביל למקרים אלו אבל יש אפשרות של הדברת יבלית גם בתוך דשא כי היבלית יותר מהירה בצמיחתה בהרבה מהדשא ואפשר לפרוס יריעת נילון שקוף עם חור באמצע, להשחיל את שלוחות היבלית לתוך החור ולמרוח בעזרת ספוג טבול בדיגנול או ראונד אפ רק את שלוחות היבלית תוך זהירות שהחומר לא יחדור מהחור לדשא. לגבי הזרעים של היבלית אם אכן נשארו בשטח אפשר להדביר בעזרת מונעי נביטה. אגב, הדשא צהוב בחורף והיבלית הרבה יותר עמיד ממנו לקור ונשאר ירוק,ואז אפשר לנצל את העובדה לצורך הדברה בראונ אפ. בידידות, מוטי.

טסונמי1

New member
ולמה אתם חושבים שזו יבלית?

לי זה דווקא נישמע כמו הסעידה-וזה יכול להיות גם אחד מהדגניים אולי קוסאב? בכל אופן זה אבוד-או שתיסתכל על הדשא ועל העשבים כעיסקת חבילה- או שתתחיל מחדש והפעם כמו שצריך

מוטי בר

New member
ואני חושב שזה עוד לא אבוד מניסיון.

אם זה יבלית זה הרבה יותר קל ואם זה קוסאב החולות אז גם אפשר ואם זה סעידה שתמיד עולה יותר גבוה מהדשא, אז בחורף אפשר ואם בקיץ אז מריחה בעזרת ספוג טבול וסחוט בראונדאפ. כבר היו לי מקרים מאוד קשים של עשבים אלו מזרעים ואו מחומר שתילה נגוע אבל אפשר להדביר למרות שדי מסובך אבל הרבה יותר זול אם מתמידים. בידידות, מוטי.

roeepelech

New member
קוסאב

או בשמו היפה דורת ארם צובא הוא עשב בר ממשפחת הדגניים הנחשב מזיק בשטחי החקלאות,מתרבה על ידי שלוחות תת קרקעיות ולכן קשה להפריע לו להתפשט ע"י עקירה משום שלאחר תלישת צמח האם קרוב לודאי שהשלוחות שלא הוצאו יציצו וימלאו את השטח,האפשרות היחידה היא לצבוע בזהירות בראונדפ ולקוות שיהיה טוב. מצאתי בגוגל תמונה של הנבט שלו

מוטי בר

New member
עדיף דיגנול כי הוא מדגניים, בתוך ה

גינה אלא אם הוא בתוך הדשא עצמו. בידידות, מוטי.

nony11

New member
צודקת.

במחשבה שנייה זה נשמע באמת כומו סעידה. ואת זה דווקא, יחסית, קל לפתור. צריך לרדת על הברכיים, ועם את שתילה צרה וארוכה לחפור את הפקעיות של הסעידה בזהירות החוצה. שעה שעתיים עבודה וזה סוגר את העסק.

yatsekkk

New member
אם זה סעידה זו בעיה רצינית כי ../images/Emo22.gif

לפעמים כאשר מוציאום את הפקעת מנתקים שלוחה בלי להרגישוזו עבודה מאוד שזיפית ומעצבנת, לכן אמליץ לך לתת לה לפרוח וברגע שפורחת לקחת מכחול וראונד אפ בריכוז חזק יותר מ ממה שמומלץ ואז לצבוע את עליו של הסעידה ברוב בהקרים זה מצליח, כמו כן לא להשקות לפחות 8 שעות מזמן ההברשה. ןאז זה לא יפגע בדשא. בהצלחה

avrm77

New member
תודה לכולם, ודיברתי עם הגרעין......

הי, תודה לכולם! דיברתי עם פאאד ממשתלת נווה ירק. אגרונום מקסים! והוא אמר לי לדבר עם הגרעין ואמר שאולי ריסוס בשם ספטר יעזור. ולפי הגרעין, אכן כך! יש ספטר שיהרוג ת'יבלית ולא את הדשא. דיברתי עם הגנן ואמר שכך יעשה. אז אני מקוה שאכן כך. תודה וביי בפעם הבאה. אברם

Rוני

New member
סליחה, שאלה, לא נראה אותך עד שהוא

יעשה לך את הנזק הבא?

למעלה