ד'ר תורגמן

dalia27

New member
ד'ר תורגמן

שלום רב! שמי דליה ואני הייתי אצלך במרפאה בבייה"ח איכילוב לפני כחודש וחצי,עברתי ניתוח להסרת חצי בלוטה בצד ימין,לאחר שגילו לי גידול שיצא שפיר,את הסתכלת על כל הבדיקות שלי וקבעת חד משמעית שאינני צריכה לקחת את כדורי האלטרוקסין,בכל אופן הפנת אותי לרופאת המשפחה שלי עם מכתב שבו רשום שאני צריכה לעבור בדיקה שנקראת:TSI או אולי TSL בכל אופן גם אני וג הרופאה שלי לא הבינה את הבדיקה יותר נכון היא טוענת שהיא שאלה במעבדה של הקופה על הבדיקה והם לא יודעים במה מדובר,אמרת שהבדיקה הנ"ל נעשית רק בבייה"ח תל השומר...אשמח אם תסבירי לי מה זו הבדיקה הזו בכלל?ואיך היא בדיוק נקראת?תודה רבה....

TSI

שלום דליה, אם תשלחי לי מסר אוכל לבדוק בתיק שלך שוב את הפרטים. את הבחורה שעברה ניתוח נורא מהר לפני כמה שנים. עם הקעקוע שבאה עם אמא? אני מתפלאה שהרופאה שלך לא הבינה, אני בד"כ כותבת מכתבים מפורטים וברורים, אם כי, לדאבוני, לא נטולי טעויות הדפסה. TSI זה ראשי תיבות ל-, thyroid stimulating immunoglobulin. אלה הם הנוגדנים אשר גורמים לפעילות יתר במחלת Grave's. הם נבדקים כשרות לכל קופות החולים במעבדה אחת ויחידה בארץ והיא המעבדה האנדקורינית בביה"ח שיבא. יש לשלוח דגימה ביחד עם טופס מיוחד שנובע מהמבדה. אני יודעת שטופס זה נמצא במכבי, אני מניחה שהוא נמצא גם בקופות האחרות. אם לא, ניתן לפנות למעבדה האנדוקרינית בביה"ח שיבא ולשאול אותם איך נעשית שליחת הדגימה מקופת החולים שלך. הסיבה לכך היא בגלל שהמקרה היה מקרה לא ברור והאינפורמציה הזו ממש חשובה להבנת העיניין.

למעלה