דר' תורגמן שלום

eliya-l

New member
דר' תורגמן שלום../images/Emo141.gif

בזמנו נעזרתי בך בפורום הישן מקווה שתוכלי לעזור לי כעת. אני כבת 52 ובשנים האחרונות באופן די קבוע מתחוללת אצלי בגוף בריחה של ויטמין B על סוגיו השונים כולל חומצה פולית. לפחות כעשור קודם לכן, התחילו אצלי בעיות בתירואיד, בהתחלה עם השימוטו וב-99 התפתחה על הבלוטה קרצינומה פפליריתי עם גרורות לבלוטות המשנה. נותחתי והתירואיד כולל בלוטות המשנה הוסרו. אני חייה כיום על מינון שבועי של כ-1980 מקרוגם אלטרוקסין. האם ידוע לך על איזה שהוא קשר בין התירואיד - אין תירואיד והבריחה הזו של קבוצת ויטמין B, דרך אגב אני אוכלת מוצרי בשר ודגים שוטף, כלומר זה לא מחוסר באכילת המוצרים האלו. לקיחת ויטמינים בצורה מלאכותית מעלה את הרמות לתחום הנורמל אך מיד כשאני מפסיקה לקחת אותם הערכים שוב צונחים. ערכי התירואיד שלי נכון ללפני מספר ימים הם בערכי המעבדות של קופ"ח כללית tsh 0.05, t4-24.1, t3 2.03 חומצה פולית 1.53 וויטמין 150 b-12 ל האם יש לך איזה שהוא רעיון? המון תודה אליה

רמות נמוכות של ויטמין B

שלום אליה, יש הבחלט קשר בין חסר ויטמין B לבין השימוטו. חסר ויטמין B נובע הרבה פעמים ממצב אוטואימוני בו נוגדנים עצמיים הורסים תאים בקיבה שאחראים על הפרשת חמר שאמפשר ספיגה של ויטמין B12. לגבי החומצה הפולית, זה סיפור אחר. אני לא יודעת למה היא כל כך נמוכה, אבל לרוב זה בגלל תזונה שאינה כוללת ירקות ירוקים. ישנן גם תרופות גורמות לירידה בחומצה הפולית. בכל מקרה, אין פתרון, אני משערת, חוץ מאשר נטילה קבועה של התוספים המתאימים.

למעלה