דר קרן שלום!

talb99

New member
דר קרן שלום!

לפני כמה חודשים התייעצתי איתך בנוגע לכדור בשם מגייס שאני מקבלת עקב סרטן רחם. המינון שקיבלתי הוא 160 מ"ג ליום. במסגרת תופעות הלוואי של הכדור - הפסקת ייצור קורטיזול ומכאן השמנת יתר. היום הייתי בביקורת וחוץ מזה שהכל תקין (!!!!!!!!) הוריד הרופא שלי את המינון של הכדור בחצי. ז"א מ 160 מג ל 80 מ"ג ליום. אי אפשר לתאר את שמחתי ואושרי הרב! יחד עם זאת - האם אפשר להוריד בבת אחת מינון שכזה? האם אין לערוך בדיקות דם לפני, אחרי... לדעת הרופא שלי אם אני מרגישה טוב ( ואני מרגשיה טוב) אז אין צורך. רציתי את חוות דעתך בבקשה. בברכה טל

אני לא ממש מתמצאת במינוני מגייס

שלום טל, קודם כל מה עם כל החדשות? הכל עבר בשלום? איך הילדה? ספרי קצת. במסר אישי אם את מעדיפה. לגבי המינון של המגייס. אני ממש לא מתמצאת, סליחה., כל מה שאני יודעת כבר ספרתי לך. בגלל שהוא תכשיר שבמינונים גבוהים פועל כמו קורטיזול, הוא מדכא את הציר. כמובן שכל עוד ונוטלים אותו במינון גבוה, אין צורך בתוספת של קורטיזול. כשמתחילים להוריד מינון, יש בהחלט סיכוי שהאפקט דמוי הקורטיזול לא יספיק כאשר באותו זמן היצור העצמוני של קורטיזול עוד לא השתקם. אני ברצינות מציעה לך לשאול את הואנקולוגים, הם כנראה מכירים את הנושא יותר טוב ממני. זה שעל מינון גבוה לא היית צריכה תוספת של קורטיזול זה ברור, אבל כעת... אני ממש לא יודעת. אני מניחה שכל עוד את מרגישה טוב, אין בכך צורך, אבל אני מניחה שיש מקום לתת לך כיסוי כזה בזמן סטרס. אני כבר לא זוכרת, עשו לך טסט ולא הייתה תגובה טובה של קורטיזול?

talb99

New member
הי ובוקר טוב!

לא, לא עשיתי בדיקה. רק בדיקת דם והתוצאה (של כמות הקורטיזול) היתה 7. אם הבנתי נכון - לאור העובדה שהמינון של המגייס היה קבוע - לגוף שלי היה כיסוי של קורטיזול אבל עכשיו יכול להיות שעם הפחתת המינון אני אאלץ לקחת קורטיזון.....?????????? טוב נו. שולחת מסר אישי. שיהיה לך יום טוב

דווקא אני חושבת שטסט במקום כעת

שלום טל, זהו כבר לא זכרתי אם עשו לך את הטסט אז. אני זוכרת שהצעתי לך אותו. לא מאוחר. מה שהטסט יכול להגיד לנו למשל, ובכך יכולה להיות הפתעה נעימה, הוא שלמרות טיפול ארוך במגייס יתכן כי הציר ההיפופיזרי-אדרנלי לא דוכא. אם כך, לא תצטרכי כלל לדאוג. אבל... הטסט שצריכים לעשות לך, וזה ממש כלום שבכלום, הוא הטסט הרגיש עם 1 מיקרוגרם של ACTH. מודדים רמת קורטיזול בעקבות הזרקה של ה-ACTH כעבור 20, 30 ו-40 דקות. אם הרמה מעל 500 ננמול/ליטר או מעל 18 מיקרוגרם/ד"ל, את על הסוס. ואס תוכלי להוריד את המגייס בלי לדאוג שמשהו נורא יקרה לך. תודה על העדכון האישי. שמחה בשבילכם!

talb99

New member
בוקר טוב !

למי אפשר לפנות על מנת לערוך את הבדיקה הזו? זאת משום שהאונקולוג שלי ויתר על כל בדיקה what so ever....

כל מחלקה אנדוקרינית יכולה לבצע זאת

היי טל, זו בדיקה שיכולה להעשות בכל מחלקה אנדוקרינית. אם את נוהגת לבקר בתל השומר זה בהחלט יכול להיות שם, אבל שוב, בכל מקום יעשו לך את הבדיקה בצורה אמינה. ברגע שיש לך תשובה תגידי לי ואעזור לך בפיענוח.

למעלה