דר' לו מגבעת שמואל

דר' לו מגבעת שמואל

מישהו שמע ומכיר ? הוא מטפל באבא שלי בימים האחרונים ויש משהו שקצת מחשיד אותי 1. האבחון היה מהיר מאוד וכלל שיחה בת 10 דקות וזהו 2. הוא מבקש שאבי יגיע לשלוש פגישות בשבוע (זה לא המון) 3. יש שרשרת מטופלים ארוכה והכל מרגיש לי מאוד מוזר אשמח לקבל תגובות ממי שמכיר

שלושה טיפולים בשבוע, זה לא המון.

תלוי כמובן בבעיה של אביך, אך כדאי לדעת, שבסין הטיפולים מתבצעים וכך היה תמיד, כל יום, או יום כן יום לא. זאת השיטה המקובלת וכך למיטב ידיעתי והבנתי, גם הדר' מגבעת שמואל עובד. שמעתי עליו ויש אודותיו קשת של דיעות, כמו על כל מטפל שיש לו קליינטורה גדולה. שמעתי על הרבה אנשים מרוצים וגם על כאלה שפחות. אף פעם אין קונצנזוס, תמיד יהיו כמה מטופלים שבאו עם ציפיות מסויימות והתאכזבו המתמורה שקיבלו. לא תמיד זה באשמת המטפל, לפמים האשמה נעוצה בחוסר התמדה של המטופל בטיפולים, בהקלת ראש במילוי אחר הוראותיו של המטפל, בבעיה בתקשורת הבין אישית וכד'. הרבה בריאות לאביך וחג חנוכה שמח. שירי.

תודה ושאלה

תודה רבה על התשובה המפורטת מה בקשר לאבחון ? אני הלכתי לפני כמה שנים לרופא סיני שבדק אותי כמעט שעה לפני תחילת הטיפול (תישאול גדול, בדיקת דופק, לשון ועוד') וזה מאוד הרשים אותי ...

יניב ר2

New member
שעה איבחון או כמעט שעה, זה יותר מידי זמן.

ככל שמטפל צובר יותר ניסיון קליני דרוש לו פחות זמן לתשאל, כי הדופק נותן לו את רוב המידע שדרוש לו ע"מ להבין את מצבו של המטופל והשאלות שלו בתשאול יהיו יחסית מעטות ויותר ממוקדות לבעיה לפי הסנדרומים שהוא מגלה באבחנת הדופק. תשאול של כמעט שעה אופייני לראות אצל מטפלים עם ניסיון מועט, או אם יש הרבה מאוד בעיות שהמטופל מתלוננן עליהן ומצבו מאוד מורכב, וגם במקרים כאלו זה לא מגיע לכמעט שעה. מקווה שעזרתי.

יאנו1

New member
גם לי לא נשמע חריג.

ושעה איבחון גם לעניות דעתי זה יותר ממה שדרוש. מעניין לדעת איזה מטפל איבחן אותך כמעט שעה, איפה זה היה?

uri_a

New member
שעה של אבחון

תלוי במקרה המוצג, לפעמים שעה היא המון זמן למטפל מנוסה ולפעמים מעט. אחד הדברים שלמדתי בשהותי האחרונה בסין היא ענווה. לא פעם אני רואה מטפלים מנוסים ואפילו לא מנוסים שמניחים את ידם על זרוע המטופל לבדיקת דופק ואחרי 30 שניות (במקרה הטוב) מכריזים על אופי הדופק ומכאן גם על הדיאגנוזה, והנה - עמדתי מול שני רופאים, האחד 45 שנים רופא, מאסטר אמיתי ונערץ בכל העולם, והשני פרופסור - ראש מגמת אבחנות באוניברסית ז'ג'יאנג ("רק" 35 שנים במקצוע) והנה - שניהם מדגישים את חשיבות ההקשבה לדופק, "לא פחות מ5 דקות בכל יד" אמר הפרופסור - אומרים ועושים.... מניחים יד על המטופל, עוצמים עיניים ומקשיבים...ומקשיבים...ומקשיבים........ וזה לוקח זמן, הרבה זמן. וכך לגבי התשאול הציטוט פה היה "לעולם אתה לא יכול לשאול יותר מידי שאלות" לתפיסת הרופאים הללו כל תשאול, ארוך ככל שיהיה, יכול להיות עוד קצת יותר מפורט, ולא תמיד יגמר התשאול במפגש הראשון. שתי הדוגמאות האלה, ועוד כמה וכמה אחרות, לימדו אותי קצת ענווה - מי אני ומה אני שאסים תשאול ב10 דקות ואקבע דופק בשתיים כשהגדולים האלה מקדישים כל כך הרבה זמן לאבחנה מדוייקת וטובה. נכון שהיו גם אחרים, נכון שהיו גם כאלה שלא שאלו ולו שאלה אחת וכאלה שאבחנו "מערבית" לגמרי, אבל בכל מקום תמיד יהיו דוגמאות רבות ושונות.......

למעלה